Foto: Erika Cyrillus

Bibel och bön, Boglösa

Damma av din gamla bibel (eller få en ny), och var med på enkla bibelsamtal tisdagkvällar i Boglösa församlingshem.

I Bibeln samsas underverk och vardagliga händelser. Här möter vi hjältar, skurkar och vanligt folk. Superfrommisar och tvivlare. Bibeln är världens mest spridda bok, men sorgligt nog en bok som ofta står och samlar damm i hyllan. Men böckerna i denna böckernas bok, är skrivna för att läsas tillsammans och diskuteras.

Det är dags att damma av din gamla bibel (eller få en ny), och samlas till enkla bibelsamtal i Boglösa församlingshem. Vi möts tisdagar jämna veckor. Obs: fika serveras inte. Öppen grupp - kom när du har tid. Vi följer ingen särskild läsplan, utan bestämmer i början av varje kväll vad vi ska läsa och prata om. 

Tid: kl 19.00-21.00
Plats: Boglösa församlingshem
Terminsstart VT24: 23 januari
Terminsslut VT24:
14 maj
Kontaktperson: Erika Cyrillus, se nedan

Om Bibel och bön

Vi inleder med en kort bön, sedan läser vi ett stycke, funderar, pratar och vrider och vänder på bibeltexten. Så läser vi en bit till. Inga frågor är för dumma eller farliga. Vilka bibelböcker eller teman som studeras väljs efter intresse. Kvällen avslutas med en bönestund.

Du kommer när du kan, någon gång emellanåt eller varje gång. Flitiga deltagare kan efter två terminer konfirmeras (om det inte är gjort tidigare).

Tre personer sitter i en soffgrupp och lyssnar på en kvinna som står upp framför dem och pratar.

Grupper & verksamheter

Här hittar du mötesplatser för barn, ungdom och vuxna. Vi har körverksamhet, soppluncher, bibelstudium, sorgegrupper och mycket annat. Vi finns också på Sjukhuskyrkan och Ledningsregementet.