Gula och lila krokusar sticker upp ur snön.
Foto: piqsels.com

Mångfaldens trädgård

Är du intresserad av biologisk mångfald? Vill du vara med och skapa en trivsam plats för insekter, växter, människor och djur? Eller längtar du kanske efter att lära dig mer? Välkommen till Mångfaldens trädgård i Matteuskyrkan!

Syftet med en mångfaldsträdgård vid Matteuskyrkan är att vi församlingsbor - barn, vuxna och ungdomar - tillsammans skapar en trivsam plats där människor, bin, humlor, fjärilar och fåglar finner mat och livsrum. Tillsammans boostar vi den biologiska mångfalden i Södra Svartbyn.

Vi börjar alltid träffarna med enklare mat eller fika, fortsätter med samtal och ibland praktiskt arbete, och avslutar med en andakt. 

Det vore jättekul om fler ville vara med i detta viktiga arbete! 

Välkommen med din anmälan till Carina Westbrandt, 0921-775 83 eller carina.westbrandt@svenskakyrkan.se.

Mångfaldens trädgård - våren 2024

18 januari
29 februari
14 mars
18 april
23 maj

Vi börjar med att bjuda på en enkel måltid och sen pratar vi om hur vi kan utveckla och förbättra den biologiska mångfalden i vår egen och i Matteuskyrkans trädgård. Under våren kommer vi att använda en bok för ytterligare fördjupning och kunskap och vi kommer också att bjuda in någon föreläsare och göra nåt studiebesök. Längre fram på terminen blir det en del praktiskt arbete med rabatter, holkar, planteringar m.m. Vi fortsätter också planering och genomförande av en pergola på baksidan av kyrkan. Alla är välkommen med både nyblivna trädgårdsentusiaster och mer erfarna.