Foto: Linus Sundahl-Djerf

Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö

Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö är en mötesplats för den inre och den yttre vandringen. Hit kommer människor varje vecka för att vandra, samtala och söka fördjupning. Eller bara njuta av hembakat och en kopp kaffe. Välkommen du också! 28 mars till 23 juni tar caféet i Pilgrimscentrum en paus. 24 juni öppnar vi igen, läs mer nedan.

Aktuellt

Jordalyft

En dansrit för människans överlevnad på jorden. Att delta är helt kostnadsfritt och inga förkunskaper behövs. Söndag 21 april 14.00 på Pilgrimscentrum.

Pilgrimens dag

Välkommen på en spännande dag med temat Vägen till Livet. Dagen bjuder både på vandring, meditation i rörelse i form av Jordalyft - en dansrit, mässa i Tyresö kyrka och gemenskap med andra pilgrimsvandrare och intresserade. 21 april 09.00-16.00 på Pilgrimscentrum i Tyresö.

Caféet på Pilgrimscentrum tar en paus

28 mars till 23 juni är caféet stängt på Pilgrimscentrum. 24 juni öppnar vi igen.

Aktuella pilgrimsvandringar

Vi arrangerar regelbundet vandringar och andra pilgrimsaktiviteter. Se datum för våra organiserade vandringar.

Abstrakt målning med blå och rosa.

Dansandakt med Elisabet Nyrén

Vi formar en cirkel tillsammans och dansar inför Guds ansikte under tre söndagar i vår, på Pilgrimscentrum. Första tillfälle 4 februari.

Den inre vandringen

En kvinna läser ur Bibeln.

Lectio Divina

Vi läser en kortare text från Bibeln, med tro på att Gud har ett speciellt ord för var och en av oss idag. Inga förkunskaper behövs. Vi har grupper online och på plats.

Pilgrimskatekumenatet

Har du redan en tro, eller är du nyfiken på den kristna tron och vill veta mer? Välkommen till en samtalsgrupp som är svår att uttala men lätt att delta i.

Andlig vägledning i ignatiansk anda

Ignatiansk andlighet är ett sätt att be, ett sätt att tänka kring beslut och framför allt ett sätt att leva med Gud i vardagen.

Retreater

Ibland behöver vi dra oss tillbaka för stillhet och eftertanke. Tystnaden och bönen gör det möjligt att möta sig själv och Gud.

Herre, visa mig din väg och gör mig villig att vandra den.

Birgittas bön

Den yttre vandringen

Våra vandringsleder

Från Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö utgår olika leder som lämpar sig för alla åldrar. Den kortaste är knappt 3 km och den längsta 15 km. På den här sidan kan du hitta kartor till våra leder och läsa mer om dem..

Nyfiken på pilgrimsvandring?

Att pilgrimsvandra är att ge sig själv tid till gemenskap och reflektion där kropp och själ är med i processen.

Pilgrimsvandra mera!

Ingalill Andrén är ny som pilgrimssamordnare på Pilgrimscentrum i Tyresö. Hon berättar i Tyresöradion om den fantastiska plats som Pilgrimscentrum är och om höstens program. Välkommen till både retreat, härliga vandringar och det mysiga caféet! Catarina Johansson Nyman är programmakare.

Lyssna på samtalet här

Vad skiljer en pilgrimsvandring från en helt vanlig promenad i skogen?

Vad skiljer en pilgrimsvandring från en helt vanlig promenad i skogen? Och på vilket sätt kan man som människa förändras av att dela vacker utsikt och skoskav? Sofia Olsson, koordinator på Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö, berättar i Nordegren & Lantz i Sveriges Radios P1.

Lyssna på samtalet

Ta en rundtur inne på Pilgrimscentrum

Välkommen in

Läs mer

Bli volontär på Pilgrimscentrum

Som volontär på Pilgrimscentrum är du en del i en stor gemenskap! Det är ett ideellt uppdrag där du får möjlighet att bidra med dina kunskaper, din tid och ditt engagemang.

Hand som håller i en rykande kopp med svart kaffe.

Pilgrimscaféet

Pilgrimscaféet utgör hjärtat av Pilgrimscentrum. Mellan 28 mars och 23 juni är caféet stängt. Pilgrimscentrum öppnar igen 24 juni.

Andlig fördjupning

I Svenska kyrkan finns plats för dig som är nyfiken på kristen tro. För dig som vill utforska andlighet inom kyrkan och vad det innebär att leva som kristen.

Hyr lokal

Vi har lokalen för dina behov, oavsett om det handlar om dopkaffe, minnesstund, en konsert eller ett årsmöte i bostadsrättsföreningen.

Här hittar du en översikt över våra lokaler och kontaktuppgifter till ansvarig för uthyrning.

Kontakta Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö

E-post: tyreso.pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se

Sociala medier
Följ Pilgrimscentrum på Facebook
Följ Pilgrimscentrum på Instagram