Foto: Alex Giacomini/IKON

Konfirmandnätverket

Välkommen till vårens träff med konfirmandnätverket som denna gång träffas i Habo. Denna gång ska vi bland annat utforska hur vi kan få ihop ett lägerschema som fungerar väl och följer gällande lag.

”Att vara tillsammans under en längre sammanhängande tid ökar möjligheten att lära känna varandra. Lägervistelse är därför ett viktigt pedagogiskt inslag i konfirmandarbetet och har stor betydelse för utvecklingen av en trygg gemenskap.” (Riktlinjer för Svenska kyrkans konfirmandarbete, s. 16)

Konfirmandläger, oavsett om det sker med övernattning eller som heldagar har stor betydelse för konfirmandernas upplevelse av konfirmandtiden. Samtidigt ställer lägerverksamheten krav på ledarna i form av tid, resurser, ramar och förberedelser. 

Hur får vi ihop ett lägerschema som fungerar väl och som följer gällande lag? Vilka utmaningar finns det? Hur går ambitioner och praktisk verklighet ihop? 

Dessa frågor ska vi utforska tillsammans med konfirmandteamet i Habo: Erica, Johannes, Monica och Rickard och genom ett digitalt besök av Gunnar Fast, rådgivare från SKAO. Det finns även möjlighet att ställa frågor och dela idéer. Ta gärna med dig lägerscheman som ni arbetat fram i ert arbetslag.

Vår förmiddag tillsammans avslutas med erfarenhetsutbyte. Ta därför gärna med dig idéer, frågor och tankar som du skulle vilja lyfta. 

Välkommen!

Program

09.00 Drop-in fika

09.30 Morgonbön

09.40 Haboteamet inleder med tankar om läger  

10.00 Lägeravtalet: Vad innebär det? Gunnar Fast, SKAO

11.00  Haboteamet berättar om sitt upplägg för konfirmandarbetet och vi delar aktuella frågor genom samtal.

12.00 Avslut

Tid och plats

23 april, 9.00-12.00, Kyrkans hus, S:t Johannes kyrka, Habo. 

För vem?

Nätverket är för anställda medarbetare i konfirmandverksamheten i pastorat och församlingar i Skara stift.

Kostnad

Ingen kostnad

Anmälan

Anmäl dig här! Sista anmälningsdag 17 april.