Mycket snack och lite verkstad

Vi samtalar om stort och smått, ibland med gäster och nån gång utan. Självklart fikar vi! Varannan tisdag kl. 14 - 15.30 i församlingshemmet i Anderslöv. 40 kr/person. Nästa "Mycket snack" är den 16:e april och då får vi besök av Linda Jonsson som driver ”Väståkra Avel” Hon kommer berätta om arbetet med sina förstklassiga gotlandsfår och arbetande hundar. ”

När du går här ifrån hoppas vi att du framför allt ska känna att det varit en god stund som ger dig energi för veckan som kommer! Har du tips på någon (kanske du själv?) som har något spännande/intressant att berätta om tar vi gärna emot det. En speciell resa, ett specifikt intresse - ja, vad som helst nästan!

Vårens datum

9 jan
Brainstormning inför våren.

23 jan: ”Herr Humla” Göran Holmström.
Bi- och humleexperten och författaren Göran Holmström kommer och berättar om, framför allt, våra viktiga vild-bin. Han har en stor kunskap och intresse för våra pollinerare och har tittat på hur det ser ut på bi-fronten på våra kyrkogårdar. Missa inte detta spännande föredrag av mannen som anses ha “svart bälte i citronbin”!

6 februari: Skånsk  folktro och folklig musik
Mångsysslaren Ronnie Holmberg spelar och berättar om den skånska folktron och folklig musik. 

20 februari: Ulf Bingsgård - ”Från Trelleborg till London”.
Ulf Bingsgård är en man med många järn i elden – bland annat är han företagare och delägare i Hönsinge Hantwerksbryggeri och aktiv inom politiken i Trelleborgs kommun. Men visste ni att han även är en riktig musikal- och musikälskar-nörd? Hos oss kommer han spela upp sin favoritmusik och berätta om en massa trevligheter kopplat till musiken och London!

5 mars: Fängelseprästen Mika Stjärnglider
Mika Stärnglider berättar om sin vardag som häktes- och fängelsepräst. Han har även jobbat som sjukhuspräst i Lund.

19 mars: ”Bok, bygd & folk” med författaren Jan Jönsson
Jan Jönsson från Östra Torp, har skrivit boken ”Sydligast”. Det är en bok om Östra Torp och Smyge – platsen, människorna och historierna. Jan kommer göra en djupdykning i bygden och människorna som har vistats där de senaste 200 åren – bönder och sjöfolk, pigor, köpmän, flyktingar, turister och sommargäster! Han kommer även prata om varför i hela friden man ägnar sin fritid åt att skriva om detta...

2 april: ”Beställde en resa till Italien, men kom till Holland”
Tina Petterson är ordförande i FUB. FUB är ett förbund som arbetar för att personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga ska kunna leva ett gott liv. Tina har själv en dotter med funktionsnedsättning och hon kommer berätta om sin ”resa” med upp och nergångar, glädje och sorg över att ha ett barn som inte blev som man ”beställt”.

16 april: Linda Jonsson från ”Väståkra Avel”
Linda Jonsson driver ”Väståkra Avel” och till oss kommer hon och berättar om arbetet med sina förstklassiga gotlandsfår och arbetande hundar. För att ha flera ben att stå på är hon även återförsäljare av AloeVera produkter, väldigt omtyckta av många sedan många år tillbaka.

30 april: Valborgsbingo med priser! 

14 maj: Bokhandlaren Anders Löfberg
Bokhandlaren Anders Löfberg från Söderslätts bok & papper besöker oss och berättar om livet som bokhandlare och delar med sig av sina bästa boktips!

28 maj: Missing People med hund
Lars Almqvist tar med sig frun och deras hund och berättar om deras och hundens uppdrag inom Missing People. Missing People är en ideell organisation som hjälper anhöriga och polis med att publicera efterlysningar och arrangera sökinsatser efter försvunna personer.

11 juni: Sommaravslutning med tårta


Mycket snack och lite verkstad arrangeras i samarrangemang med studieförbundet Sensus. Klicka här för att komma till deras hemsida (öppnar ett nytt fönster)

 

Gudstjänster

Mitt i livets glädjeämnen och sorger, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. Alla är välkomna att vara med: unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan.

skylt framför en gravsten. Teexten på skylten är "Vårdas av kyrkorådet".

Gravskötsel

Många vårdar själva minnet av sina anhöriga. Om man inte hinner, kan eller orkar ta hand om graven själv – låt oss hjälpa till.

Samtal

Ibland kan vi människor känna ett behov av att dela våra tankar med någon. Du är välkommen att söka någon av våra präster för samtal. Det är gratis och vi som vill vara ditt samtalsstöd har tystnadsplikt

Ett antal olika församlingsblad ligger i en hög.

Församlingsbladet Tro Hopp & Kärlek

Läs det senaste församlingsbladet här! Här hittar du också kryss-svaren.

Förslagslåda

Lämna en ”lapp” i vår digitala förslagslåda.