KULTUREBERG i Turebergskyrkan

Vi bjuder in intressanta gäster som bidrar till att hålla viktiga samhällsfrågor levande. Utifrån val av gäster vill vi visa på Svenska Kyrkans grundläggande värderingar.

KULTUREBERG är samlingsnamnet under vilket Sollentuna församling bjuder in spännande och intressanta gäster som bidrar till att hålla viktiga samhällsfrågor levande. Utifrån val av gäster vill vi visa på Svenska Kyrkans grundläggande värderingar.

Tid: Torsdagar kl. 19.00  Datum: 11/4, 2/5
Plats: Turebergskyrkan

kl. 19.00 Föredrag alternativt samtal med den inbjudna gästen och Per Öijerstedt, präst i Sollentuna församling.
kl. 19.45 kort paus med förfriskningar
kl. 20.00 frågor/diskussion där alla är välkomna att delta.
Kvällen avslutas sedan med en IONA andakt kl. 20.30. 
Plats: Turebergskyrkan

Fiket är öppet från 17.30. Vi serverar soppa och pannkaka från kl. 17.30 (60 kr/person)

Kultureberg våren 2024 
 
Torsdagen 2 maj - Gäst: Johanna Wikberg från Kristna regnbågsrörelsen, EKHOwww.ekho.se

Välkomna till en föreläsning med Johanna Wikberg som är präst och queerteologisk serietecknare! I serieformat utforskar vi queerteologiska perspektiv på de bibelverser som använts mot samkönade relationer och hbtq-personers rättigheter. I gott sällskap av räkor och filosofi-gubbar i toga går vi igenom det man behöver veta om Bibel, teologi och historia för att kunna svara på frågan om det funkar att vara kristen och homosexuell. Ja, det funkar alldeles utmärkt! 

 

 

Intervju med Lena Bernell om när hon "kom ut" som HBTQI + person

Vi har ställt några frågor till Lena Bernell som kommer till KULTUREBERG och pratar HBTQ-frågor. Delar av intervjun finns i församlingens annons i lokaltidningen Mitt i.