Två män sitter och samtalar över en kopp kaffe.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Församlingsstöd

Härnösands stift erbjuder församlingarnas förtroendevalda, ideella och anställda inspiration, resurser, utbildningar och verktyg inom en rad områden.

Kurser och arrangemang

Välkommen att låta dig inspireras och utvecklas i din yrkesroll! Härnösands stift erbjuder en mängd olika kurser och arrangemang för dig som anställd, förtroendevald och/eller ideell medarbetare i någon av stiftets församlingar/pastorat.

Nyhetsbrev

Är du medarbetare i församling? Missa inga nyheter! Prenumerera på Härnösands stifts nyhetsbrev och få senaste nytt direkt i din mejl.

Tre kollekthåvar står lutade mot en stenvägg.

Kollekter

Delandet hör till det kristna livets innersta kärna och därför är upptagandet av kollekt en viktig del i kyrkans gudstjänstfirande och någonting mer än att bara samla in pengar. Delandet, gemenskapen och den utgivande kärleken i gudstjänsten blir påtaglig och verklig i kollekten.

Ideellt arbete

Härnösands stift är en av huvudmännen bakom Ideellt forum, ett nätverk som syftar till att främja delaktighet och engagemang och där målsättningen är att synliggöra församlingens medlemmar som bärare av kyrkans uppdrag.

Stöd vid sexuella övergrepp

Den som blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp i en kyrklig miljö kan få stöd av Härnösands stifts kontaktpersoner. Deras uppgift är att vara till hjälp genom att lyssna, ge stöd till egna beslut och förmedla kontakter till myndigheter och organisationer. Stödet gäller för barn och ungdomar såväl som vuxna.

Två händer sträcks fram. I händerna ligger vita lappar med ord som hopp, glädje, musik, du, påverka, demokrati, begravning, kärlek kyrkogård, tradition.

Social hållbarhet

Att agera för ett socialt hållbart samhälle, präglat av tillit och demokrati är Svenska kyrkans tro och ansvar. Programmet "Social hållbarhet - fokus Tillit och Demokrati” gör det genom teologisk förankring, metodutveckling, utbildning och samverkan. Här hittar du onlineutbildningar inom området.