Konfirmation i Fosie kyrka och Heliga Trefaldighetskyrkan 2023-2024

Är du klistrad framför dina dator- och tv-spel på fritiden? Säger folk till dig att man inte lär sig något av att spela? Visst kan man det! Häng med oss in i spelvärlden och lär dig massor om kristen tro och hur det är att vara människa, för gaming och kristen tro går att kombinera. Eller är det så att du trivs bäst framför datorn och det är där du är van att kommunicera med dina vänner - då har vi två grupper som passar dig.

Zoomfirmander – träffas hemifrån

För dig som trivs med gemenskap via skärmen  

November 2023 drar konfirmandgruppen Zoomfirmanderna igång för första gången. Gruppen riktar sig till dig som trivs bäst med att hänga med andra över nätet eller för dig som av andra skäl föredrar en konfirmandträffar hemifrån. 

Vi träffas online en gång i veckan på onsdagar klockan 18.00 – 20.00 via Zoom och Discord. Gruppen startar söndagen 12 november klockan 13.00 via Zoom. Den första träffen närvarar både föräldrar och konfirmander för att få den information som behövs.  

Vi kommer att lära oss mer om kristen tro, prata om livet, Gud, tro, hopp och kärlek. Vi kommer att använda oss av Minecraft och Discord. Innan konformationen kommer vi att ha två heldagar då vi planerar er konfirmation.  

Datum och plats för konfirmation sker utifrån konfirmandens önskemål.  

För att konfirmeras i denna grupp krävs tillgång till dator och internet. Har du inte Minecraft så tillhandahåller vi ett konto.  

Gamingkonfa

Intresserad av gamingkonfirmation?  

Är du klistrad framför dina dator- och tv-spel på fritiden? Säger folk till dig att man inte lär sig nått av att spela? Visst kan man det! Häng med oss in i spelvärlden och lär dig massor om kristen tro och hur det är att vara människa, för gaming och kristen tro går att kombinera. 

Vi spelar tillsammans vissa helger och några dagar under loven. För att kunna maximera gamingen kommer vi att sova över i församlingsgården, men om du hellre vill kan du sova hemma. Det finns datorer att låna. Föredrar du konsol finns det både Ps4 och Switch, som vi spelar på tillsammans. Du får gärna ta med din egen konsol att använda om du vill spela själv eller online. 

Uppstart och informationsträff: söndagen 3 september. Konfirmation lördagen 4 maj  

Träffar: 

  • Lägerhelg – 15-17 september 
    Gamingläger  
  • Lovläger 28 - 30 oktober  
    Gamingläger   
  • Lovläger 3 -5  januari 
    Gamingläger 
     
    Lovläger 17 -19 februari 
    Gamingläger  
  • Helgläger 23 -25  mars 
    Gamingläger 
  • Vid restriktioner, läger utan övernattning eller via zoom 

Anmälan

Gamingkonfa: Anmälan

zoomfirmander: Anmälan