Foto: Magnus Aronson /Ikon

12. Veckokonfa: Karlstad

En brasa sprakar och skickar gnistor upp mot den mörka himlen. Höstluften är kylig men ni sitter tätt tillsammans runt elden, konfirmander och ledare. Ni pratar och skrattar och väntar på att det ska bli glöd där korv och marshmallows ska grillas. Det doftar skog, eld och nya vänskaper. Under helgens läger känns det som ni har lärt känna varandra mycket bättre och du ser fram emot resten av konfatiden.

Har du mycket att göra på helgerna eller är bortrest på sommaren så är det här en bra grupp för dig. Vi träffas varannan vecka under en längre tid och hinner lära känna varandra under ett helt läsår. Vad vi gör och vilka teman som tas upp beror på vad gruppen vill. Vi kommer att fika, lära känna nya människor, leka, åka på läger och ha konfapass.

Konfapass är när vi på olika sätt pratar om någon fråga eller tema. Det kan handla om frågor som: Duger jag som jag är? Vad tänker jag om framtiden? Och finns det någon Gud? Men det kan också vara teman som miljö, kärlek, rasism, ja det som gruppen vill prata om helt enkelt.

Konfaåret

Vi träffas varannan tisdag i Norrstrandskyrkan i Karlstad.

Läger

En helg på hösten och en på våren.

Konfirmation

i maj i en kyrka i Karlstad 2024.

Har du frågor om konfagruppen?

Ring gärna konfasamordnare
hanna.wessmark@svenskakyrkan.se 054-141942, 076-8404609
eller katarina.bergdahl@svenskakyrkan.se 054-141931, 076-8404603
så svarar de eller tar reda på allt ni behöver veta.

#konfakarlstad 23/24

Ett år med konfa! Nya insikter. Nya kompisar. Nya åsikter och upplevelser. Vi pratar om livet och utmaningarna, kärleken och engagemanget, Gud, dig själv och världen. Häng med på ett härligt konfaår!

Anmäl dig till en konfagrupp som låter rolig!

Är du född 2009? Då är det dags för dig att välja ditt konfaalternativ! Oavsett vilken grupp du väljer kommer det att bli ett äventyr!

Du är värdefull, älskad och aldrig ensam

Vi vill att du som konfirmand får med dig dessa tre viktiga påståenden under konfirmandtiden och framåt i livet.

Värt att veta om konfa!

Läger, fika, teman, kåpor, grupper, gudstjänst, tro, ledare... Här finns det som är värt att veta om konfa.

Varför ska jag vara med i en konfagrupp?

Vi frågade tidigare konfirmander, unga ledare och ledare: Varför ska man vara med i konfa egentligen? Här är hela listan över deras svar.