engagera dig som volontär i göteborg och hjälp dina medmänniskor
Foto: Johannes Frandsen

Det behövs volontärer!

I Bergsjöns och Gunnareds kyrka i Göteborg söker vi nu volontärer till några särskilda uppdrag. Har du odlingskunskaper, pratar du både svenska och arabiska, eller sitter du inne med olika kreativa idéer? Vill du kanske engagera dig i läxhjälp eller språkcafé? Vi behöver fler händer som hjälper oss i både Bergsjön och Angered.

Volontär i Bergsjöns kyrka

Nu söker vi framförallt volontärer till vår reception/café! Här blir du del i ett härligt gäng där vi varje tisdag-torsdag kl 10-14 möter besökare som kommer till kyrkan i olika frågor. Du får gärna ha språkkunskaper i t ex arabiska eller persiska. Läs mer om vad det innebär att arbeta som volontär här under! Varmt välkommen till oss med din intresseanmälan eller om du har ytterligare frågor.

Kontaktperson: Åsa Vilu, tel 031-731 82 54

Vill du bli volontär?

Som volontär hos oss erbjuds du en härlig gemenskap och meningsfulla uppgifter anpassade efter dina förutsättningar. Vi har en bred verksamhet med volontäruppdrag inom kök, reception/café, gudstjänster, läxhjälp, matutdelning, barn/ungdomssaktiviteter och olika kreativa verksamheter så som en textilverkstad, körer och ett kreativt café. Volontärarbetet leds av handledare och vi samlas regelbundet för gemensamma träffar.

Textilateljen Bergsjön

Textilateljen Bergsjön är ett samarbete mellan Bergsjöns kyrka och en rad lokala föreningar. Här arbetar vi med textiler och erbjuder även en plats för arbetsträning och praktik.

Insamling av kläder

Har du kläder som du inte längre använder? I Bergsjöns kyrka tar vi emot kläder och skor i gott skick. Vi tar gärna emot sportutrustning. Du kan även lämna in textilier (lakan, dukar, handdukar) som är i gott skick. Vi har inte möjlighet att ta emot saker. Vi har öppet för att ta emot kläder tisdag - torsdag kl 10-14.

Erikshjälpen

Bergsjöns kyrka är samarbetspart i Erikshjälpen Secondhand butik, Kortedala. Där tar vi emot kläder, köksvaror, leksaker, möbler mm – helt och rent! Överskottet går till sociala insatser för barn. Klicka här för att läsa mer på Erikshjälpens hemsida. 

Volontär i Gunnareds kyrka

I Gunnareds kyrka behöver vi volontärer som vill arbeta med att skapa en öppen och trevlig mötesplats för människor som bor i området. Just nu har vi några särskilda uppdrag som vi skulle behöva volontärer till:

Språkcafé

Är du bra på svenska och vill vara med på språkcafé på tisdagar mellan kl 13-14.30?
Du behöver inte komma varje gång och vi bjuder på fikat. Vi förbereder samtalsämnen och kommer att ha olika teman som vi pratar om. Tycker du om att lära ut enklare svenska genom samtal, övningar och pyssel? I så fall får du gärna vara med som lärare i denna grupp.

Kreativt Café

Dela med dig av dina kreativa kunskaper på onsdagar mellan 13.30-15!              

Här ses vi i grupp och lär oss av varandra. Har du ett intresse för måleri, vet du hur man stickar den varmaste halsduken eller kan du lära ut några ackord på gitarr? Varmt välkommen!

Trädgård Gunnared

Odla i grupp på torsdagar 10.00-12.00                                                                                Ta chansen och var en del av vår härliga odlingsgrupp. Här är du välkommen oavsett förkunskaper, vi utvecklas tillsammans och lär oss av varandra. 

Kontakta Mötesplatsens verksamhetsledare om du är intresserad av att veta mer om att vara volontär. Har du andra saker du är intresserad av att engagera dig i så är du varmt välkommen att höra av dig och berätta! Kyrkan har många olika uppdrag att engagera sig i.

En kvinna hjälper en liten flicka att rita i ett rum fullt av människor.

Engagera dig

Det finns mycket du kan hjälpa till med i våra församlingar. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs som volontär!