Arbetshandledning i grupp till alla anställda

Göteborgs stift erbjuder, i samarbete med Själavårdsinstitutet Lilleskog - Skara stift, arbetshandledning i grupp till alla anställda i stiftet. Göteborgs stift vill därmed knyta sitt handledningsarbete till det kompetenscentrum som Lilleskog är, både när det gäller handledningskompetens och kyrklig kompetens. Ges på förfrågan.

Göteborgs stift erbjuder grupphandledning till reducerad kostnad. Utförare av handledningen är Själavårdsinstitutet Lilleskog. En grupp träffas ca 30 handledningstimmar per år (en handledningstimme är 45 min) med en handledare. Antingen på Lilleskog eller annan plats i Göteborgs stift. Ofta blir det 2–3 timmar en gång per månad.

Att i arbetet ge medarbetare och ledare utrymme för reflektion och lärande bidrar till integrering och utveckling av kunskap och kompetens och är ett viktigt komplement till annan utbildning och kunskapsinhämtning. Arbetshandledning vill stödja din kompetensutveckling utifrån de behov du själv formulerar. Genom grupprocessen erbjuds var och en att vidga och fördjupa sin uppmärksamhet och reflektion kring den egna personen i yrkesroll och yrkesuppgift.  Handledning förebygger skadlig stress, förslitning och utmattning och är ett sätt att förbättra den psykosociala arbetsmiljön och stärka kvalitén i det egna arbetet. 

Alla yrkeskategorier i församlingar/pastorat är välkomna att gå i handledning.

Själavårdsinstitutet Lilleskog har under många år arbetat med arbetshandledning och skriver så här om det på sin hemsida: ”Arbetshandledning är ett viktigt verktyg för att utveckla kvaliteten i det egna arbetet och ta tillvara din egen professionella och personliga utveckling. Handledning förebygger skadlig stress, förslitning och utmattning och är ett sätt att förbättra den psykosociala arbetsmiljön och stärka kvalitén i det egna arbetet. Arbetshandledning motverkar isolering och ökar tillfredsställelsen i arbetet.”

Lilleskog är Skara stifts stiftsgård och institutets huvuduppgift är att tillhandahålla personalsjälavård och handledning för Skara stifts anställda, förtroendevalda och ideella medarbetare. Genom samarbete med Lilleskog kommer Göteborgs stift att kunna erbjuda stiftets anställda en kvalitativt bra handledning över tid.

Lilleskog ligger 5 km söder om Alingsås längs med E20. På institutet finns utbildade handledare som kommer att arbeta med grupphandledningen för Göteborgs stift.

KontaktpersonSjälavårdsinstitutet Lilleskog är stiftsadjunkt Lotta Haettner Sandberg lotta.haettner-sandberg@svenskakyrkan.se, Skara stift, 0322-512 88.

 

3800 kr
Grupphandledning, terminsavgift.

Ges på förfrågan
Ta kontakt med någon av kontaktpersonerna för att anmäla intresse.

    Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

  • Greger Carlsson

    Greger Carlsson

    Stiftsdiakon, Rekrytering, Församlingsutvecklingsenheten

    Mer om Greger Carlsson

    Kontaktperson Göteborgs stift

Några personer sitter och samtalar inomhus.

Bollplank för knepiga jobbfrågor

Knepiga situationer på jobbet, svåra samtal och allt fler symptom på stress ... Önskar du ibland att det fanns någon att bolla jobbfrågor med? Det gör det – för alla yrkeskategorier inom kyrkan.