Foto: Getty Images

Ung resurs

Letar du efter något meningsfullt att göra efter gymnasiet? Ungdomar mellan 18 och 25 år som vill prova på hur det är att arbeta i Svenska kyrkan är välkomna att söka till Ung resurs. Aug 2024–juni 2025, olika församlingar i Sverige eller Berlin

Som praktikant i praktikåret Ung Resurs får du ta del av en församlings liv och verksamhet och upptäcka mer om kristen tro. Kanske har du tankar på att utbilda dig till ett yrke inom kyrkan? Eller du kanske vill göra något meningsfullt medan du funderar över vad du egentligen är intresserad av? Under praktikåret får du en handledare som stöttar dig och gör ett bra praktikschema. Praktikperioden pågår under ett läsår, från augusti till juni.

Dina uppgifter kan skilja sig mellan de olika församlingarna/pastoraten, men många praktikanter deltar i verksamheter för barn och unga. Du kan till exempel även delta i arbetet med körer, i verksamheter för äldre eller utföra vaktmästaruppgifter. Du anger själv i din ansökan vilka typer av verksamheter du är intresserad av. 
Ung resurs är en möjlighet för församlingen att få en in en ung person, med nya idéer, som kan bidra med ett utifrånperspektiv och berika församlingsarbetet. Praktikåret är även en viktig möjlighet för rekrytering till yrken i Svenska kyrkan. 

Läs mer om praktikåret här.

0kr för praktikanter 
Boende och praktikersättning ingår.
Praktikanter ansöker här senast den 15 april 

10 000kr/termin och uppåt för församling 
Kostnad varierar beroende på praktikersättning, lön etc. Läs mer under Kostnader för Ung resurs.
Församlingar anmäler intresse här senast den 1 mars
 
Augusti 2024–juni 2025,​ ​​olika församlingar i Sverige eller Berlin