Foto: Carina Frykman

Inbjuder ni till pilgrimsvandring?

Pilgrimsvandring är en form av andlig fördjupning för både kropp och själ som många församlingar erbjuder. Om ni vill bjuda in lite bredare till era pilgrimsvandringar så kan ni lägga in dem i vår gemensamma Pilgrimskalender. Här finns tips om hur ni gör för att registrera era vandringar.

Anmäl din pilgrimsvandring!

Inbjuder ni till pilgrimsvandring, har ni pilgrimsleder, övernattningsmöjligheter eller liknande i er församling som även andra är välkomna att ta del av? Lägg in dessa i församlingens egen kalender på er externa webbplats och tagga dem med det gemensamma ämnesområdet "Pilgrim och pilgrimsvandring" så hamnar de på stiftets samlingssida Pilgrimsvandringar i Göteborgs stift  och de blir också sökbara i Svenska kyrkans gemensamma kalender. Och glöm inte att tagga din kyrka i platsadministrationen med "Pilgrimskyrka", så syns den i appen Kyrkguiden! Klicka även i extern publicering.
Så hjälps vi åt att sprida informationen om hela stiftets pilgrimsvandringar!

Har du frågor om hur det går till? Börja med att klicka på länkarna nedan. Där förklaras mycket steg för steg

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandringar i Göteborgs stift

Att vandra i en lagom lunk, hinna med att se och uppleva utmed vägen, att tänka en tanke till slut. Att få möjlighet att tala med medvandrare men även kunna gå tillsammans i tystnad. En pilgrimsvandring är välgörande för både kropp och själ.

Ett led av pilgrimer på vandring genom en grön granskog.

Pilgrimsleder, nätverk och organisatörer

Här kan du läsa mer om pilgrimsleder samt om församlingar och organisationer som ordnar pilgrimsvandringar runtom i Göteborgs stift.

En grupp vandrare står utanför en kyrka.

Ord på vägen

Ibland är det skönt att bara låta tystnaden tala, men här finns några ord att ta med på vägen. Enklare material som du kan ladda ner och använda vid pilgrimsvandringar.

Pass för Pilgrimsleden Göta Älv

Det finns ett pilgrimspass du kan använda under din vandring på Pilgrimsleden Göta Älv. I passet finns möjlighet att dokumentera vandringen t.ex. genom stämplar eller anteckningar på platser du passerar. Utmed leden finns ca 15 kyrkor/platser där du kan få en stämpel (eller en signatur). I de kyrkor som är öppna dagligen finns stämpeln inne i kyrkan, annars finns den utanför i en brevlåda med S:t Olofs märket.