Kurser och arrangemang Diakoni

Göteborgs stift släpper nya kurser och arrangemang terminsvis. Anmäl dig nu! Inspireras, utveckla din kompetens och skapa nätverk genom att gå kurser tillsammans med andra deltagare.

Arbetshandledning i grupp till alla anställda

Göteborgs stift erbjuder, i samarbete med Själavårdsinstitutet Lilleskog - Skara stift, arbetshandledning i grupp till alla anställda i stiftet. Göteborgs stift vill därmed knyta sitt handledningsarbete till det kompetenscentrum som Lilleskog är, både när det gäller handledningskompetens och kyrklig kompetens. Ges på förfrågan.

Någon tar oblat ur en skål som en präst håller fram.

Biskopens präst- och diakondag

En dag för fortbildning, uppmuntran, utmaning och hopp! I år samlas diakoner och präster i tjänst kring temat: Leva i världen omvänd till verklighet. Huvudföreläsaren Teol Dr. Deenabandhu Manchala har gjort ämnet Mission from the Margins till en central angelägenhet för kyrkans självförståelse och praktik. Under eftermiddagen finns ett flertal spännande seminarier att välja på. Måndag 9 sep 2024 9.00, Göteborg

Dagretreat för diakoner

En dag där du får dela tystnad med kollegor och ge utrymme för bön, meditation och eftertanke omkring liv och uppdrag. Torsdag 3 okt 2024 9.00, Åh stiftsgård

Dagretreat för diakoner

En dag där du får möjlighet att släppa vardagens stress och krav och ge utrymme för bön och meditation, vila och eftertanke. Tisdag 14 maj 2024 9.00, Åh stiftsgård

Diakonipastoral

Svenska kyrkans församlingar är en del av det lokala samhället och befinner sig alltid i ett sammanhang. Människors livsvillkor och församlingens förutsättningar att bedriva verksamhet växlar från plats till plats. Därför behöver varje församling söka sina egna svar på hur det diakonala arbetet ska se ut. Ges på förfrågan.

En präst med grön stola, lila nagellack och tatueringar står med knäppta händer.

Fortbildning i enskild själavård för diakoner och präster

Utbildningens fokus är att skapa utrymme för deltagaren att reflektera över uppgiften som själavårdare och ett viktigt mål med utbildningen är att stärka den enskilde deltagaren i sin tilltro till det själavårdande samtalets möjligheter och den egna förmågan att gå in i ett sådant samtal. Introduktionsdag: 7 maj. Seminarietillfällen: 27–30 aug, 9–12 dec 2024, 24–27 feb och 12–15 maj 2025, Lilleskogs själavårdsinstitut.

Fördjupning migration

En serie fristående kurser med fördjupning av olika teman som rör migration och ömsesidig integration. Ett kurstillfälle innehåller metodik, goda exempel, teologisk förankring, fika och lunch. Hur agerar vi i mötet med människor i papperslöshet? Tisdag 23 apr 2024 13.00, Göteborg. Makt tillsammans, en kyrka underifrån. Onsdag 5 jun 2024 9.00, Göteborg

Kokbok från vårt vänstift i södra Afrika! 

Majs, bönor och pumpa hör till basfödan i vårt vänstift, Östra stiftet i den Evangelisk-lutherska kyrkan i södra Afrika. Basizikazi, kvinnorörelsen i denna kyrka, tagit fram en kokbok så att vi kan få lära oss mer om deras matkultur och även pröva på en del spännande recept.

Makt tillsammans, en kyrka underifrån

En kursdag om metodiken Community Organizing. Hur kan församlingen vara med i kamp för social, ekonomisk och ekologisk rättvisa tillsammans med andra lokala aktörer?