En manlig präst och några andra personer sitter runt ett bord med varsin laptop och samtalar.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

HR-stöd

Stiftskansliet erbjuder skräddarsytt HR-stöd till kyrkoherdar och chefer inom Svenska kyrkan. Från grundläggande rådgivning till uppdragsbaserade tjänster, stöttar vi i allt från arbetsmiljöfrågor till lönerevision och misskötsamhetshantering. Med fokus på det goda arbetsgivarskapet, strävar vi efter att skapa en positiv arbetskultur och stärka ledarskapet inom församlingar och pastorat.

Vi stöttar kyrkoherdar och chefer i de specifika utmaningar som just ni står i, inom alla HR-processer. Vår arbetsmetod involverar regelbundna avstämningar där vi diskuterar aktuella frågor inom bland annat sjukfrånvaro, rehabilitering, arbetsanpassning, rekryteringsbehov, schemaläggning, arbetsmiljö, arbetsrättsliga- och avtalsfrågor.

Genom att anlita stiftskansliets HR-stöd kan församlingar och pastorat som inte själva kan anställa HR-kompetens möjlighet att få det chefsstöd som organisationen behöver.

Vill du veta mer?
Kontakta mig gärna!

Kurser och arrangemang HR

Utbildningsinsatser inom HR-området för att inspirera och stärka ledningen i sitt organisations- och arbetsgivaransvar. Utbildningarna syftar till att ge verktyg och modeller för fortsatt hantering av utmaningar inom personal- samt organisationsområdet. Utbildning kan även ges på förfrågan.

Två kvinnor tittar på en datorskärm. En manlig präst och en kvinna syns suddigt i bakgrunden.

Uppdragstjänster HR

Vi stöttar kyrkoherdar och chefer i de specifika utmaningar som just ni står i, inom alla HR-processer. Stiftskansliets stödorganisation fokuserar på just de frågor som är aktuella för er organisation och levererar det stöd som behövs för nöjda medarbetare och kostnadseffektiv personaladministration.