En kvinnlig diakon med grön frimärksskjorta och diakonemblem om halsen sitter i en fåtölj och samtalar med en annan kvinna.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Diakoni ska genomsyra allt som händer i församlingen. Vi vill försöka se Kristus i dem vi möter och räkna med att varje människa både behöver få ta emot och har något att ge.

Jag har inte vågat berätta om hur det är hemma. Men i det här rummet stannar alla ord. Här finns ingen journal, ingen tar betalt eller ber mig visa legitimation.

Besökare hos diakon

Diakonimottagning

Här kan du bland annat få hjälp med kontakt med myndigheter, socialt stöd och råd i ekonomiska ärenden. Ring 031-731 82 26 för att boka tid!

Sök fonder

Här finns information om de fonder som Nylöse pastorat på olika sätt kan förmedla. Du kan läsa mer om vilka fonder som finns och söka fonder på denna sidan. Om du behöver hjälp så kan vi träffas och fylla i ansökningen tillsammans.

Några människor sitter vid ett bord och pratar över en kopp kaffe.

Mat och mötesplatser

Här finns plats att möta andra människor. Fika i kyrkans café, sopplunch med andakt, lunch med musik, frukost i gemenskap. Välkommen!

Vad är diakoni?

Hm, vill du ha det korta eller långa svaret på den frågan?

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Kyrkans SOS

Vi lyssnar på dig! Ring till SOS-telefonen 0771-800 650 varje dag, året om, eller skriv till SOS-brevlådan. För dig mellan 12 och 25 år finns även Nätvandrarchatten, två kvällar i veckan.

Stadsmissionen

Göteborgs Stadsmission värnar om alla människors lika värde, oavsett livssituation. Vi erbjuder akut hjälp och långsiktigt stöd för människor som lever i hemlöshet, fattigdom och social utsatthet. Var med oss i kampen för ett mänskligare samhälle för alla.

Kyrkans familjerådgivning

Familjerådgivning och parterapi kan handla om att ni som par har svårt att nå fram till varandra och tycker att det är för mycket bråk och konflikter. Eller att ni vill komma närmare varandra och kommunicera bättre. Ni kanske också brottas med frågan om ni ska separera eller fortsätta tillsammans?

Diakoner och präster