Foto: Therese

Barn och unga i Björna

Barnverksamhet är bland det viktigaste vi har i Svenska kyrkan.
Jesus sa ”Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte. Guds rike tillhör sådana som de.”

I Björna församling har vi fem grupper, för barn 4-18 år. Varje barn är unikt, en värdefull del av Guds skapelse. Lek och gemenskap blandas med sånger, bibelberättelser och funderingar kring livet och tron. Ledarna strävar efter att se varje människa och skapa trygga grupper där barnen får möjlighet att växa. Under året anordnar vi både familjekvällar och gudstjänster för alla åldrar. Där får barnen möjlighet att medverka.

Med dopet som grund och Jesus som centrum vill vi ge en kristen grund att bygga vidare på, och visa föräldrarna att kyrkan har något att ge både till dem själva och till deras barn. Även om barnet inte är döpt är det givetvis välkommet i församlingens verksamhet. Församlingen ska vara till stöd och hjälp att leda barnet på "trons väg genom livet".

"Det är så lätt att såra. Lättare än du tror. Ett överlägset hån, några tanklösa ord, det du kanske inte menar, kan påverka mer än du vet och ge en människa känslan av ensamhet. Det är så lätt att glädja, lättare än du tror. Ett vänligt leende, några uppmuntrande ord, sagt i en vänlig ton, kan värma mer än du vet. Så kanske vi ska starta idag och visa lite kärlek?"