Ungdomar vid en sjö, som tillsammans gör ett hopp, klädda i vita konfirmandkåpor
Foto: Alex Giacomini/Ikon

Konfirmation

Nu är det dags att anmäla sig till konfirmation! Konfirmation handlar om kristen tro och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Välkommen med på en upptäcktsresa där vi undersöker vad det kan innebära att vara kristen. Här hittar du information om alla konfirmationsmöjligheter i Arnäs-, Gideå-Trehörningsjö-, Grundsunda- och Örnsköldsviks församlingar i Örnsköldsviks norra pastorat.

Vad är viktigt i mitt liv? Hur är jag en bra människa? Vem vill jag vara? Finns Gud? Kan jag tro? Vad betyder det i så fall för mig? Konfirmation är din möjlighet att fundera på allt det här både själv och tillsammans med andra ungdomar och vuxna.

Konfirmation handlar om tro. Och tro handlar om livet: om dig och alla du bryr dig om och hur det är att vara människa bland alla andra människor här på jorden. Och så mycket mer. Konfirmation är också att vi umgås, pratar om stora och små livsfrågor, åker på läger och har kul tillsammans. Bibeln, andakt, gudstjänst, nära vänner och nya vänner - konfirmationstiden är så mycket mer. Hur mycket mer? Våga utmana dig själv och ta reda på det. 

 

Konfirmation - veckoträffar Sörliden

Läs vidare här om veckoträffarna, när det startar och hur du anmäler dig att vara med.

Två ungdomar jämför sina skostorlekar på ett bord.

Konfirmation - helgträffar

Läs vidare här om helgträffarna, när det startar och hur du anmäler dig att vara med.

Gymnasiekonfirmation med pilgrimsvandring

För dig som inte är konfirmerades när du gick i 8:an och vill få en ny chans. Läs vidare här om när konfirmationsträffarna startar och hur du anmäler dig att vara med.

Ett ansikte på ett barn som har en hockeyhjälm på sig.

Hockeykonfa 2024-2025

Hockeykonfan i samarbete med Modo hockey i Örnsköldsvik är vilande under 2024-2025.