Kyrka i tegel, vid en
Foto: Charlotte Nordin

Örnsköldsviks församling

Personal i Örnsköldsviks församling

Välkommen till Örnsköldsviks församling. Vill du besöka oss finns vi på följande adress: Församlingshemmet: Storgatan 29 F och Storgatan 29 H, 891 34 Örnsköldsvik Örnsköldsviks kyrka: Storgatan 29 H.

Bebis som döps, ungdom i vit konfirmandkåpa som håller i ett kors, händer på ett brudpar där de håller en brudbukett, kista med blomdekoration

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Svenska kyrkan har traditioner vid livets stora händelser. Planerar ni att gifta er och ha bröllop? Ni kanske redan är gifta och vill ha en kyrklig välsignelse över äktenskapet. Vill ni döpa ert barn? Funderar du på att konfirmera dig, att bli konfirmand? Här kan du läsa mer och även skicka önskemål.

Två barn leker med dockorna i julkrubban.

Barn- och ungdomsverksamhet i Örnsköldsviks församling

Det finns mycket kul för barn och ungdomar att göra i Ö-viks församling. Hänga med kompisar, göra olika aktiviteter, sjunga i kör, leka, pyssla och lära sig mer om Gud.

Några glada ungdomar går runt i en ring utomhus.

Ungdomsverksamhet

Här hittar du våra verksamheter för ungdomar

En kåsa i trä står fylld med kaffe på en träbänk.

Pilgrim

I församlingarna finns möjlighet till olika pilgrimsvandringar som du kan vandra tillsammans i grupp eller på egen hand.

En orgel fotad ovanifrån.

Musikverksamhet i Örnsköldsviks församling

Musiken i kyrkan ger uttryck till glädje och gemenskap. Det finns någonting för alla. Det viktigaste är att du vill sjunga tillsammans med andra, oavsett om du sjungit i kör förut eller om det är någonting helt nytt. Kom, sjung och ha roligt!

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Morgonbön i Örnsköldsvik församlingshem och i Kärlekens kapell i Arnäs

Onsdagar kl 8:00-8:30 i Örnsköldsviks kyrka och i Kärlekens kapell i Arnäs. Kaffe/te och smörgås efteråt i församlingshemmet.

Mötesplatser i Örnsköldsvik

Aktivträffar för daglediga, sopplunch, Liten & Stor, samtalskvällar m m

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Tack för ditt medlemskap

Biskop Eva Nordung-Byström riktar ett stort tack till dig som med ditt medlemskap stöder Svenska kyrkans arbete och liv runt om i Härnösands stift. Det är genom din och andra medlemmars kyrkoavgift som det är möjligt för Svenska kyrkan att bedriva verksamhet och bidra till ett tryggare samhälle.

Två kvinnor bredvid varandra, en diakoniassisten och en präst.

Sjukhuskyrkan -andlig vård i vården

Ibland rår vi inte över livet. Det är skört, det är sårbart. Sjukhuskyrkan finns som en samtalspart – öppen för alla, patienter, närstående och personal. Med oss kan du dela alla dina tankar om livets mening, glädje, sorg, oro och smärta, både till kropp och till själ, i vilken situation du än befinner dig i just nu.

En person överräcker en matkasse till en annan person

Utdelning av matkassar

För dig som har svårt att få ekonomin att gå ihop har vi utdelning av gratis matkasse tisdagar och torsdagar kl 16:00. Kom före kl 16:00 för att få en biljett till en matkasse.

En skylt på en dörr med texten Kyrkan öppen välkommen in.

Resurscentrum

Här finns stöd och hjälp för dig som är ensam, hemlös eller på annat sätt befinner dig i en utsatt livssituation. Öppet hela sommaren.

Örnsköldsviks kyrka och församlingshem

Information om kyrkan och församlingshemmet hittar du här

Två kvinnor som håller fram fika. En kvinna med en kaffekanna och en kvinna med ett kakfat.

Café Kyrkbacken

Välkommen till Café Kyrkbacken, Örnsköldsviks församlings hemtrevliga café. Annars öppet helgfria vardagar 9:30-15:00

En stor tegelbyggnad med stora fönster.

Kyrktuppens förskola

Kyrktuppens förskola har funnits sedan 1992 och verksamheten bedrivs i Sörlidens församlingsgård.