Ett barn håller i Barnens bästa Bibel.
Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Alla sexåringar får en egen Bibel!

Nyhet Publicerad

Vid Spagettigudstjänsten 9 december får alla som är födda 2015 Barnens bästa Bibel.

Barnens bästa Bibel

Vi firar alla sexåringar och ger dem en egen Barnens bästa Bibel i present. Välkommen till Spagettigudstjänsten 9 december i Högsbo kyrka!

9 december, kl. 16.30–18

Drop-in!

Fakta om Barnens bästa Bibel

  • Barnens Bästa Bibel är en barnbibel, skriven av biskop Sören Dalevi och med illustrationer av Marcus-Gunnar Pettersson. 
  • Texterna översatta från originaltexterna på hebreiska och grekiska.​ Det är en Bibel där både bilder och texter är gjorda för svenska förhållanden. Det vanliga är översättningar från engelska med illustrationer blir mer generella. Senaste barnbibeln på svenska gavs ut för nästan 30 år sedan.
  • Den innehåller cirka 300 illustrationer och är nästan 300 sidor.
  • Den innehåller 43 berättelser ur Bibeln tillsammans med flera av våra mest älskade psalmer och böner. Dessutom finns en beskrivning av kyrkoåret som visar hur bibelberättelserna hänger ihop med årets högtider.
  • Barnens Bästa Bibel ges ut av Speja förlag​.

Tio tankar om att göra en barnbibel

Bibelns berättelser har i mer än tusen år genomsyrat det svenska samhället och stora delar av vår värld. Berättelserna om Adam och Eva, om Moses, Noa, Maria och Jesus, har format vår världsuppfattning och gett oss lärdomar om vad det innebär att vara människa. Barn har rätt till Bibelns berättelser, både som kollektivt minne och som ett sätt att förstå sig på livet. Biskop Sören har i samarbete med illustratören Marcus-Gunnar Petterson och redaktören Cicci Sjödelius under två år arbetat med en helt ny barnbibel. Här kan du läsa biskopens tankar om urval, texter och bilder.