Sökes: PRÄST I SANKT MIKAELS FÖRSAMLING

Till Vårby Gårds kyrka i Huddinge pastorat söker vi en präst med inriktning barn och unga. Ansök senast den 27 april 2023.

PRÄST – med inriktning barn och unga

Vill du vara med och utveckla arbetet i vår församling?

Sankt Mikaels församling är en av fyra församlingar i Huddinge pastorat. Vi har två kyrkor, Segeltorps kyrka präglas av barn- och ungdomsverksamhet och kulturliv. I Vårby gård verkar församlingen i en mångkulturell miljö, där söndagens mässa och det diakonala utbudet har en given plats i många människors liv. Barnen har en självklar plats i Sankt Mikaels församling.

Det här är vi!

Vi är 18 anställda medarbetare, vi är en församling med stort hjärta, humor och genuin stolthet över vår verksamhet. Vi har en härlig laganda och ett stort fokus på samarbete och delaktighet. I Huddinge pastorat vill vi leva som vi lär och påminner varandra om vår värdegrund. Församlingen har ett rikt verksamhetsliv i veckorna och levande gudstjänster medan efterfrågan på kyrkliga handlingar så som begravningar, dop och vigslar är mindre. 

Tjänsteställe: Vårby Gårds kyrka

Ditt huvudsakliga tjänsteställe kommer vara Vårby Gårds kyrka, hit söker sig människor ofta för samtal och stöd. Det kan ringa på dörren till personalkorridoren och tillsammans har alla medarbetare beredskap för att öppna dörren och möta besökande. Ibland önskar de träffa diakon eller präst och ibland har kommit för att slå sig ner en stund vid kaffevagnen.

Sankt Mikaels församling står inför utmaningar i och med den otrygghet som råder i närområde, idag finns det goda krafter som sluter upp och handlar för att motverka utvecklingen. För Sankt Mikaels församlings del har detta resulterat i att vi idag samverkar med socialtjänstens förebyggarteam i det som kallas ”fältfika” efter skoltid för barn mellan 10-12 i Vårby Gård. Vi har goda relationer med polis, de lokala bostadsrättsföreningarna, vårdcentralen, ABF mfl. i Vårby Gård. 

Vi är glada för att våra verksamheter i Vårby Gård växer. Vi har både miniorer, juniorer och tonåringar som samlas varje vecka i kyrkan. Dessutom finns körer för både barn och vuxna. Vi har familjeverksamhet, söndagsskola samt samlingar för skolor och förskolor.

Vem är du?

Vi söker dig som vill vara med och bygga kyrkans och församlingens framtid genom att möta barnfamiljer, barn och unga. Du har ett engagemang och hittar lust i att befinna sig i en mångkulturell miljö och en vilja att ta dig an de sociala utmaningar som finns i närområdet. Just nu handlar det mycket om att stärka barn och unga och visa på vägar som leder bort från kriminella nätverk eller andra destruktiva miljöer. Du behöver därför vara trygg i dig själv och grundad i din kristna tro. Du är social och har förmåga att möta unga människor där de befinner sig i livet. Tillsammans med oss vill du arbeta uppmuntrande och inkluderande!

Tjänsten är tillsvidareanställning på 100%. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev till: hks@svenskakyrkan.se senast 27 april 2023. Märk din ansökan Präst Sankt Mikaels.

Vid frågor hör av dig till Hanna Törling, församlingsherde, på tel. 08-588 698 55 eller mail: hanna.torling@svenskakyrkan.se alternativt Kristina Wallenberg, HR, på tel. 08-588 697 09 eller mail: kristina.wallenberg@svenskakyrkan.se