Valresultatet i Umeå

Nyhet Publicerad Ändrad

Ungefär 11 000 personer röstade. Valdeltagandet var 19,55 procent. Här hittar du valresultatet för Umeå kyrkofullmäktige.

Nu är den slutliga rösträkningen gjord. Valdeltagandet i Umeå var 19,55 procent, något mindre än 2017 då 21,32 procent av väljarna röstade. 

POSK och Kristdemokrater i Svenska kyrkan tappar röster medan Miljöpartister i Svenska kyrkan och den nya gruppen Himmel och jord går framåt. 

Här hittar du det resultatet för kyrkofullmäktige. Notera att antalet totala mandat i fullmäktige minskat från 53 till 41. 

Valresultat efter valet 2021. Observera att antalet totala mandat i kyrkofullmäktige har minskat från 53 till 41. Klicka på bilden för att komma till webbplatsen med valresultat.

Valresultat i alla tre val

Här hittar du resultatet
Foto på röstkortskuvert. I bakgrunden ser man personer som köar.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Nästa kyrkoval äger rum 21 september 2025. Informationen på den här webbplatsen rör kyrkovalet 2021 och uppdateras fortlöpande.

Fler artiklar och nyheter

Expeditionen flyttar till nybygge i norr

Publicerad:

Utbyggnaden av personalrum och kontor på Norra kyrkogården är klar.

Volontär håller kafé öppet

Publicerad:

Kommer du förbi Kafé Nyfiket på Ålidhemskyrkan en tisdag är chansen stor att du träffar Sami Viitala.

”Jag har stort behov av att få leka”

Publicerad:

En frisbee blev oväntat viktig under Christer Rosenqvists fyra månader på ett franskt kloster. Nu är han tillbaka som pedagog i Mariakyrkan, där han fortsätter utforska lek och andlighet.

Sydde egen urna av sparade tyger

Publicerad:

Ingrid Högberg har sytt urnan till sin begravning av tygbitar från olika delar av sitt liv. Bland lapparna finns en 70-talskjol, sonens randiga barnskjorta och en gammal duk.

Säkrare sätt att sänka ned kistor

Publicerad:

Kistsänkningar för hand är riskabla för kyrkogårdsarbetare. Det är en anledning till att de infört en ny gravsättningsmetod, granskad och godkänd av kyrkogårdsutskottet i Umeå.