Ledaruppdrag

Du som har gått vår ledarutbildning i Sundbybergs församling är välkommen att söka ledaruppdrag för året 2024–2025!

Välkommen att söka ledaruppdrag för året 2024–2025!

Från och med 6 juni 2024 kommer du kunna söka uppdrag som konfirmandledare och ungdomskvälls-ansvarig inför höstterminen 2024 och vårterminen 2025. För att kunna söka som konfirmandledare och ungdomskvälls-ansvarig ska du ha gått ledarutbildningen, och du ska också visa på ett engagemang i våra olika verksamheter. Vissa uppdrag går att kombinera, och om man önskar flera uppdrag kan man rangordna dessa i sin ansökan. Det finns ingen garanti för att man får det uppdrag som man önskar. Man kan komma att tilldelas ett annat uppdrag.

Onsdagsmusikeruppdraget tillsätts löpande vid intresse så kontakta Gabriel - gabriel.ekberg@svenskakyrkan.se

Följande uppdrag har vi kommande läsår:

Vara ledare för konfirmander – Att vara ledare för en konfirmationsgrupp innebär att man planerar och leder lekar, aktiviteter, pass och andakter inför och under konfirmationstiden. En viktig del i ledarrollen är att vara en bra förebild för våra konfirmander och för alla människor vi möter i olika sammanhang. Att vara ledare innebär också att kunna ta ansvar för sig själv och andra. Om man väljer att söka detta uppdrag förväntar vi oss att ni är med på konfirmandträffarna och lägren. Om det är något enstaka tillfälle ni har förhinder och inte kan delta brukar vi kunna ordna det.

Vara ledare på Ungdomskvällarna – Detta uppdrag innebär att tillsammans med huvudansvarig ledare planera och ansvara för kvällen. Det innefattar att köpa in fika som serveras under kvällen samt leda aktiviteter under kvällen. Man kan också baka kakor, våfflor, semlor eller annat. En annan viktig del i uppdraget är att se och välkomna de ungdomar som kommer dit. Du har också ansvar för att planera och leda andakter. Detta uppdrag delar du med en eller flera personer, och går att kombinera med andra ledaruppdrag.

Onsdagsmusiker – Gillar du att sjunga eller är du en fena på något instrument? Då kan du söka uppdraget som onsdagsmusiker! På några utav våra onsdagsmässor under året söker vi ungdomar som vill hjälpa till att spela och sjunga. Utöver onsdagarna är det en timmes repetition klockan 17–18 tisdagen inför mässan. Uppdraget kräver ingen ledarutbildning, men det kräver en viss erfarenhet inom sång och musik. Uppdraget följer inte heller arvodestrappan, utan det är ett fast arvode oavsett ålder. Detta uppdrag går att kombinera med andra ledaruppdrag.