Foto: Sofia Lökholm

Krakow

Inför och utifrån en resa till Krakow i södra Polen arbetar vi med frågor kring gott och ont och hur vi genom att sprida ljus och glädjen kan göra världen bättre.

Ingenstans i världen kan man uppleva en sådan kontrast mellan ljus och mörker som i Krakow. Några mil utanför denna vackra stad besöker vi under vår resa det före detta koncentrationslägret Auschwitz - ett besök alla människor borde göra någon gång i livet. Utifrån detta besök arbetar vi sedan med hur vi med ljus och gemenskap i fokus kan göra världen bättre.

Förutom själva resan till Krakow består läsårets konfirmationsupplevelsen av ett antal träffar på helger, ett par tisdagskvällar och några dagars förberedelse inför konfirmationen.

Krakowresan
14 - 19 juni 2024

Konfirmation
29 juni 2024

Anmälan:
Du anmäler dig till Krakowkonfirmation via ett formulär som du hittar här...

Kostnad:
För att kunna genomföra vår populära konfirmationsupplevelse i Krakow ber vi om ett bidrag på minst 2 000 kronor. Läs mer här...

Konfirmationsträffar

Innan vi reser till Krakow träffas alla Landvetter & Härrydas konfirmander vid ett antal träffar under läsåret. Här läggs information ut om dessa.

Träffar 2023/24

Krakow 14-19 juni

Den 14 juni reser våra Krakowkonfirmander till Krakow för att tillsammans uppleva en av Europas vackraste och ljusaste städer men också kontrasten mellan mörker och ljus.

Här läggs detaljer om resan ut

Gudstjänster

En viktig del av konfirmandtiden är gudstjänsten därför vill vi att ni som konfirmerar er deltar i totalt tolv stycken under ert konfirmandår inklusive en jul- och en påskgudstjänst för att få en tydlig bild av hur gudstjänstlivet ser ut i en församling.

Läs mer om gudstjänsterna

Dop

Fler och fler ungdomar som konfirmerar sig är inte döpta vid konfirmationstidens början. Konfirmation handlar om att bekräfta sitt dop - att bekräfta att du vill vara en del av den kristna kyrkan och kampen för godhet och ljus. Många döps som barn för att deras föräldrar vill att de skall vara en del av Kyrkan men allt fler döper sig i samband med konfirmationen.

Här kan du läsa mer om hur ett dop går till för dig som är konfirmand

HUR VI INFORMERAR

Vår bas för information är denna hemsida som uppdateras löpande under året. Eftersom det är så många som tar del av Landvetter och Härrydas konfirmationsupplevelse använder vi oss av grupp-sms. När det finns ny information på hemsidan skickar vi ut en påminnelse till er med länk till hemsidan. Var därför noga med att lämna in rätt nummer när ni anmäler er. Får ni inga sms är det viktigt att ni kontaktar oss så vi kan rätta till det.