Någon kryssar i rutorna på en valsedel.
Foto: Emma Berkman /Ikon

Nomineringsgrupperna i Bromma församling 2021

Här kan du läsa om vilka nomineringsgrupper som ställer upp i Bromma i kyrkovalet den 19 september och vilka frågor de vill prioritera under de kommande fyra åren.

Centerpartiet 2021

Här berättar en företrädare för Centerpartiet i Bromma om vilka områden de anser vara prioriterade de kommande fyra åren.

POSK 2021

Här berättar en företrädare för POSK (Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan) i Bromma om vilka områden de anser vara prioriterade de kommande fyra åren.

Socialdemokraterna

Här berättar en företrädare för Socialdemokraterna i Bromma om vilka områden de anser vara prioriterade de kommande fyra åren.

Sverigedemokraterna 2021

Här berättar en företrädare för Sverigedemokraterna i Bromma om vilka områden de anser vara prioriterade de kommande fyra åren.

Nomineringsgrupper och kandidater

Här kan du söka efter nomineringsgrupper och kandidater som ställer upp i kyrkovalet 2021. Det går att söka antingen efter postnummer eller via stift, kommun eller församling.

Sök efter nomineringsgrupper och kandidater

Mer om kyrkovalet och om hur kyrkan styrs

Siluetten av en stolpe med pilformade vägskyltar.

Så styrs församlingen

Bromma församling styrs för närvarande av fyra nomineringsgrupper. Vart fjärde år väljer församlingens medlemmar vilka som ska företräda dem på lokal nivå, stiftsnivå och på kyrkomötet.

Foto på röstkortskuvert. I bakgrunden ser man personer som köar.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Nästa kyrkoval äger rum 21 september 2025. Informationen på den här webbplatsen rör kyrkovalet 2021 och uppdateras fortlöpande.