Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation är på riktigt!

Konfirmation handlar om frågor och ämnen som vi ofta inte pratar om i andra sammanhang. Konfirmation handlar om livet, om det som är äkta och genuint, om liv och död, glädje, tro, sorg och hopp, om det omöjliga som blir möjligt, om det som verkligen är på riktigt.

Konfirmation – vad är det?

Konfirmation handlar om livet. Varför finns jag till? Vad är meningen med allt? Finns Gud? Finns det liv efter döden? Egentligen finns inga färdiga svar. Ibland är det viktigare att ställa frågorna än att ha färdiga svar. 

Under konfirmandtiden får vi ställa alla frågorna om livet och vi får testa och pröva vad kristen tro är. Har kristen tro med mitt liv att göra? Kanske döptes du som barn. Vad betyder det? Och du som inte döptes som barn – då har du möjlighet att göra det under konfirmandtiden! 

De olika konfirmandalternativen har lite olika inriktningar. Gemensamt är samtalen om livet och tron, läger, lekar, sång/musik, drama, skapande, andakter, gudstjänster och andra aktiviteter och praktiska övningar 

Konfirmationstiden kan se ut på olika sätt och du kan konfirmera dig var du vill oavsett var du bor. På den här sidan hittar du information om de olika alternativ som finns i Roslagens östra pastorat. Alla alternativ är kostnadsfria och du får också en egen bibel och psalmbok.

För att delta i konfirmationen i slutet av konfirmandtiden behöver du vara döpt, och vara medlem i Svenska kyrkan. Är du inte ordnar vi det tillsammans under konfirmandtiden.

VILKEN GRUPP PASSAR DIG?

I Roslagens östra pastorat finns flera olika konfirmationsgrupper. Vill du helst gå på vardagar eller föredrar du helger? Älskar du snö eller är du sugen på en utmaning? Vill du åka tilll Gotland eller till Berlin, eller kanske inte på något läger alls?
Kolla in alla våra olika grupper och välj en som passar just dig!

Påskläger i Berlin - FULLT

Tyvärr är denna grupp fullbokad, men ställ dig gärna i kö eller välj någon av de andra alternativen i Roslagens östra pastorat.

Konfaläger i fjällen

Gillar du att åka skidor och är sugen på ett snöigt konfaläger? Eller aldrig provat, men är sugen? Då kommer du gilla den här konfagruppen.

Segla med Ellen i skärgården

Gillar du segling eller vill du ta chansen att prova? Då är det här konfagruppen för dig! Konfirmationslägret kommer nämligen spenderas på segelfartyget Ellen.

Både slott och Åland

Ett läger i slottsmiljö och ett annat på Åland. I den här konfagruppen blir det dubbelt upp med läger!

Funkiskonfa

Vill du gå i en liten grupp med extra stora möjligheter att behovsanpassa konfirmationen? Här är den!

För unga vuxna eller äldre

Önskar du att du hade konfirmerat dig tidigare, men åren bara går? Det är aldrig försent att konfirmera ditt dop!

Vardagsgrupp

Här är konfagruppen för dig som vill träffas på vardagar.

Upplev Roslagen och Gotland - FULLT

Tyvärr är denna grupp fullbokad, men vi har många andra alternativ i Roslagens östra pastorat så t.ex. vardags-, fjäll- eller seglarkonfa!

Gör konfan till ett äventyr - FULLT

Tyvärr är denna grupp fullbokad, men vi har många andra alternativ i Roslagens östra pastorat.

ÄR DU INTRESSERAD?

Kontakta oss gärna för att få mer information! Grupperna har begränsat antal platser.
Vi sparar dina personuppgifter under konfirmandtiden och dess efterarbete.

Konfirmationen i Roslagens östra pastorat är kostnadsfri, vilket innebär att eventuella läger och tillhörande avgifter betalas av Svenska kyrkan.

I samarbete med Sensus studieförbund.

Kontaktperson

Kontaktperson hittar du under de olika grupperna.
Du kan också kontakta expeditionen tel 0176-799 00