Vallmo på en blomsteräng.
Foto: Maria Svensk

Musik i sommarkväll

På lördag 19 augusti är det dags för sommarens sista Musik i sommarkväll. Vad blir det för musik? Se här!

Om sommarmusiken

Varje lördag mellan 10 juni till 19 augusti bjuds det på musik i sommarkvällar kl 18.00 i Bankeryds kyrka. Sommarens program kommer med ett rikt och blandat innehåll med musiker både från vår egen bygd och mer långväga ifrån.

Efter musiken i kyrkan serveras fika i Hembygdsgården. (Förutom lördarna 15/7, 22/7 och 29/7 för då pågår Vägkyrka.)

Konserterna anordas i samarbete med studieförbundet Sensus.

Se hela sommarens program här nedan. Välkommen!

Program

10 juni - Sånger med sommarkören

"Sommarkören" bestående av sångare både ur Kyrkokören, Cantabile och andra körsångare framför ett blandat program.

17 juni - Instrumentalt i jazz- och folkton

Nejder trio bestående av Björn Sandberg, piano, Robin Mållberg, bas och SamuelAndré, slagverk. Medverkar gör även Mikael Winald på flöjt och saxofon.

23 juni - Musik i midsommarkvällen 

(Obs fredag kl 20:00!) 
Svenska sånger och folkvisor med sångare och musiker från bygden.

1 juli - Trio Di Legno

Tre Exilsmålänningar i Skåne möts på hemmaplan. Lovisa Stenberg, flöjt, Fredrik Stenberg, saxofon, klarinett och flöjt, och diplomorganisten Maja Malmström, piano och orgel, bjuder på en klassisk musikresa i tid och rum.

8 juli - Från Bach till Beatles

Organisten Sebastian Johansson, från Jönköping, bjuder på ett spännande orgelprogram med allt från klassiska mästare till moderna låtar och improvisation.

15 juli - Från Venedig till Wien

Camerata Mandolino Classico framför musik för blockflöjt, mandolin, cello, sång och cembalo av bl.a. Vivaldi, Telemann, Haydn och Mozart. 

22 juli - Jenny Lind-konsert

En unik tradition för Bankeryds församling som vi är mycket stolta över är att årets Jenny Lindstipendiat gör en sommarkonsert i vår kyrka.

Josefine Mindus, sopran är årets Jenny Lindstipendiat. Läs mer här om stipendiet. Medverkar gör även Martin Hillberg, bas och Rebecka Elsgard, piano.

29 juli - Om sommaren sköna

Familjen Holm med vänner sjunger och spelar sköna toner i sommardräkt. Allt från sångkör via kompgrupp och kyrkorgel till brassextett utlovas! Medverkande: Jesper, Ulrika, Josef, Lydia och Ellen Holm, Hugo Eriksson, Agne Jansson, Victor Persson.

5 augusti - Sommar med Glans

Konsert med Gittan, Andreas, Viktoria och Johannes Glans. Fyra röster och piano, bas, gitarr & percussion.

12 augusti - Folkligt och finstämt med Duo Schön & Hammarsten

Skådespelaren Hanna Schön och violinisten Isa Hammarsten träffades på Kulturhuset Spira 2017 och har sedan dess spelat fiol ihop så fort de fått chansen. Det blir folkmusik och text, finstämt och ösigt och en resa till musikernas rötter, hem till Hälsingland och östra Värmland.

19 augusti - Kvinnoväsen

”Ett kvinnligt storband i litet format”. Bandet, där alla medlemmar kommer från Jönköpingstrakten. Det blir en del 50- och 60-talsmusik, ballader, Monica Z, Sinatra och en hel del annat.

Gudstjänster i april

Välkommen till april månads gudstjänster i vår församling!

Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.