Regnbågskonfirmation

Det här är en konfirmationsgrupp för dig som är hbtqi-person eller tycker att dessa frågor är viktiga. Tillsammans pratar vi i trygga rum om frågor som berör oss på ytan så väl som på djupet, stort och smått. Du får möjlighet att diskutera sådant som det kanske inte annars finns tid för – kärlek, vänskap, döden, tro och meningen med livet.

Regnbågskonfirmation är för dig som själv är hbtqi-person eller för dig som tycker dessa frågor är väldig viktiga. Det viktigaste med regnbågskonfirmationen är att vi vill skapa ett tryggt rum där du kan komma och vara precis som du är. Konfirmation är alltid på dina villkor och vi vill vara noggranna med att du får vara med och styra så att vi tar upp frågor som är viktiga för dig, till exempel tro, identitet eller livet i stort.

Under konfirmationstiden åker vi på ett läger tillsammans. Självklart jobbar vi för att få det så tryggt som möjligt för dig, så att du kan vara dig själv och känna dig trygg även på lägret.

 Är du nyfiken? Kom och prova! :) 

Gruppen träffas en gång i månaden. 
Läs mer och anmäl dig här!  

Vid frågor och funderingar är du självklart välkommen att kontakta oss!

Johnny Ekstedt, pedagog
Johnny.ekstedt@svenskakyrkan.se

Josefine Jehrlander, präst
josefine.jehrlander@svenskakyrkan.se

Med regnbågens alla färger

För oss är det en självklarhet att stå upp och verka för ett samhälle där alla människor får vara precis som de vill vara och mötas med respekt. I Västerås finns därför till exempel regnbågskonfa och särskilda gudstjänster - Gudstjänst i regnbågens alla färger.