Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation

Under tiden som konfirmand får du tid för det som är viktigt i livet – både det lekfulla, roliga, och det allvarliga.

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi pratar om allt från kärlek, sex och döden till meningen med livet, om Gud finns och om vem du själv är. Du får ställa alla frågor du vill. Men det handlar också om att lära känna nya vänner. Det finns tid för både allvar och lek.  

För att bli konfirmand behöver du inte ha en tro på Gud, men kyrkan vill ge dig en chans att ta reda på vad den kristna tron handlar om. Du behöver heller inte vara döpt ännu.

Ett minne för livet
Vi hoppas att tiden som konfirmand ska bli ett minne för livet. Att du har fått svar på dina frågor, fått nya kompisar, haft jätteroligt och att du har lärt dig mer om Gud, livet och världen. Kanske är kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.

Läsåret 23/24 bjuder vi in alla födda 2009 till #Konfa24!

Konfa24

Livet är ett äventyr! Ibland galet och roligt och ibland tufft och sorgligt. #Konfa24 blir en upptäcktsresa som vi gör tillsammans genom att utmana oss själva och som grupp genom att våga testa roliga, tuffa och kanske nya saker.

Prata med oss om konfirmation

  • Petra  Oddson

    Petra Oddson

    Svenska kyrkan Hjärnarp-Tåstarp

    Församlingspedagog - konfirmand, barn, ungdom och skola, IT-ansvarig, Kommunikation & hemsida, Ideellsamordnare, Dataskyddsombud - GDPR

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Prästen håller sin hand på en konfirmands huvud när hon döps.

Att döpas som konfirmand

Om du inte döptes som barn, kan du ändå bli konfirmand. Under konfirmandtiden blir du erbjuden att döpas.

Hitta konfirmation

Sök efter en konfirmationsgrupp som passar just dig.

För dig som är vuxen och vill konfirmeras, ta kontakt med någon av våra präster.