Två personer kramas

Med dig hela livet

Du är älskad - precis för den du är! Och vi finns med dig i alla livets skeden. I vått och i torrt. I glädje och i sorg. När livet börjar, slutar, är som mest intensivt eller kanske jättetråkigt. Vi är med dig hela livet.

För små barn med vuxen

Mötesplatser runt om i Västerås för barn med vuxen som är hemma dagtid. Barnen får möjlighet att leka och vuxna får möjlighet till kontakt med andra vuxna. Ibland med sångstund och sagostund eller en enkel gudstjänst. Alltid gratis för barnen.

Kyrkis & annat kul för barn & familj

Upptäck Kyrkis, babymassage, barnvagnsbio, barnkörer och många andra aktiviteter för dig och ditt barn. Alla våra verksamheter för barn är avgiftsfria.

Vi finns med dig hela livet

Daglediggrupper & träffpunkter

Andakt. Program. Samtal. Gemenskap. Servering. Tillfälle att möta andra över en kopp kaffe eller soppa och få lyssna till något djupt eller underhållande.

Diakoni - omsorg om människor

Diakoni kan beskrivas som omsorg om människor och är det ord som används om kyrkans sociala arbete. Det handlar om att genom delaktighet, med respekt och i ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer.

Du är inte ensam - någon att prata med

Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Här hittar du flera kontaktvägar till medmänniskor att prata med. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen till kyrkan för att prata med någon. Du behöver inte vara medlem eller troende.

Stöd för barn i sorg

Svenska kyrkan Västerås erbjuder samtalsgrupp till stöd för barn i sorg. Gruppen är för dig som har förlorat ett syskon eller en förälder.

Dop

Barn, unga och vuxna är välkomna att döpas. Du behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot.

Bröllop

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om ett och annat att tänka på.

Ängel på en gravsten

Begravning

Begravningsgudstjänsten är en akt av kärlek och respekt för den som vi förlorat. Den är också något att hämta kraft ur för anhöriga. I gudstjänsten överlämnas den döde i Guds kärleksfulla händer. Här kan du läsa om hur en begravning går till och om samtalsgrupper för sörjande och andra möjligheter till stöd som finns i kyrkan.

Med regnbågens alla färger

För oss är det en självklarhet att stå upp och verka för ett samhälle där alla människor får vara precis som de vill vara och mötas med respekt. I Västerås finns därför till exempel regnbågskonfa och särskilda gudstjänster - Gudstjänst i regnbågens alla färger.