Lindska Gården

Vår verksamhet och öppettider

Lindska gården  - Diakonalt center i Grebbestad

Gamla prästgården på Sövallsvägen 1 i Grebbestad används numera till diakonal verksamhet vars syfte är att vara en öppen och välkomnande plats, där människor får komma och finnas i ett givande sammanhang som man också själv kan få möjlighet att bidra till. Vår trädgård är ett exempel på en sådan plats. Vår tanke är att vara ett självklart led i att människor ska må bra; att få vistas i en fin utemiljö där det finns plats för alla. 

Om du känner att du vill bidra med någonting själv, ha lättare sysselsättning, bryta ensamhet eller bara delta i det som händer på Lindska gården, är du mycket välkommen! Vi behöver ofta hjälp med sortering av inlämnade kläder till vår second hand, eller trädgårdsskötsel, småpyssel i huset mm. Kom gärna förbi hos oss eller ring Anna, för att höra om vilken hjälp vi behöver just för tillfället. 

Att komma till ett sammanhang och göra saker tillsammans eller bara ta en fika i vårt café med hembakat bröd, äta soppa, vara med vid öppet hus en gång per vecka, eller äta vid våra mycket populära frukostar ger många tillfällen till samtal och småprat som ibland kan räcka långt för att få ventilera sånt som upptar ens tankar. Vår second hand, vars intäkter går direkt till diakonins arbete, är välbesökt! 

Sedan några år har vi ett samarbete med Samordningsförbundet väst för att vara ett komplement till samhällets insatser med målet att hjälpa människor till ett arbete. Vi arbetar efter en etablerad metod som heter MARY: 

M = Medarbetarskap, A = Arbetsglädje, R = Rehabilitering, Y = Yrkesstolthet.

Vill du veta mer om vad som sker i eller omkring Lindska gården, eller vill delta med din kunskap så kom gärna förbi på Sövallsvägen 1 i Grebbestad, eller ring och prata med:

Verksamhetsledare Anna Salén på telefonnummer 0525/640 08. 

Öppettider 

Öppettider i Lindska Gårdens secondhandbutik: 
Tisdagar och torsdagar kl. 11-15
samt lördagarna 6 april och 4 maj kl. 11-15

Öppettider i Café Lindska: 
Torsdagar kl. 11-15

Fredagsträffar

Öppet för drop in med gratis fika tillsammans med Christer och Ulla. 
Fredagar kl 13-16.00

Hela världen bor i vår kommun!

Matkulturen är rik, spännande och god! 
Vi fortsätter att smaka på de nationaliteters mat som bor i vår kommun. Nu går vi över till att kalla det Brunch och ändrar tiden till kl. 10.00. 

Datumen blir: 
6 april - Eritreansk brunch
och 4 maj i Grebbestads församlingshem. 

Kostnad 50 kr. Begränsat antal platser. 
Anmälan till Anna 0525-64008 i god tid. 

Trädgårdens syfte

På Lindska gården eftersträvar vi en välskött men lite vild trädgård utan för hård tuktning. Det är ett ställe för liv och naturlig form. 

Här ska allt från människor till insekter till mikroorganismer trivas. Det är därför vi låter löv och pinnar ligga kvar i rabatterna. 

Vi gör saker efter säsong och efter vad som är bäst för trädgården och dess växtliv. Inget ska stressas – det gäller även oss människor och vi tar det hellre långsamt och är noga än gör saker hektiskt och slarvigt. 
Detta är en plats för ro och sinnesfrid, för reflektion och utveckling. Att jobba efter vad växterna vill i de olika säsongerna ger oss förståelse i att vi inte alltid kan bestämma vad som ska göras när, utan här överlämnar vi det till dem och finner ro och lugn i det. Det kommer fler säsonger med andra uppgifter och fler år med nya försök om man inte skulle hinna.