En flicka står med en säck bland sopor.
Foto: Jesper Wahlström/Ikon

Internationellt engagemang

Mänskligheten lever under samma himmel. Alla har rätt till ett värdigt liv. I Härlanda församling är mission, internationella relationer och hållbarhet viktiga frågor. Välkommen med ditt engagemang!

Vill du göra en insats?

Sju personer och en hund sitter vid altaret i Härlanda kyrka.

H.I.G.H.

Mission, internationella relationer och hållbarhet är viktiga delar av församlingsverksamheten. För att samordna detta finns H.I.G.H. - Hållbarhets- och Internationella gruppen i Härlanda församling. Välkommen att engagera dig!

Härlandakretsen

Sykretsen där vi handarbetar för välgörande ändamål, har en andakt och fikar tillsammans. En viktig pusselbit i församlingens engagemang för internationell solidaritet. Inga särskilda kunskaper krävs. Välkommen med! Måndagar ojämna veckor kl 13-15. Våren 2024 startar vi igen 15/1. Info: Maria Löfdahl.

Två händer med färgstänk på möts.

Vill du göra en viktig insats och möta flyktingar?

Vi besöker Migrationsverkets boende på lördagar varannan vecka. Vi kan gärna bli fler volontärer - vill du göra en insats?

En hand sätter ett tänt ljus i en ljusbärare.

Så kan du hjälpa

Kriget i Ukraina har skapat stor oro. Många vill göra en insats, men det är inte alltid tydligt vilken hjälp som behövs. Här är därför några konkreta förslag på hur du kan hjälpa.

Ge en gåva till våra insamlingar

En QR-kod med swishnummer till Härlandas insamling till Act Svenska kyrkan.
Foto: Karolina Braun
QR-kod till Härlandas insamling till Bulongwa.
Foto: Karolina Braun
  • Härlandas insamling till Act Svenska kyrkan. Swish 123639083. Märk ”Act Svenska kyrkan”. 
  • Härlandas insamling till Bulongwa Children's Home. Swish 1230216598. Märk ”Bulongwa”. 

Läs mer:

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

En grupp människor springer mot kameran. Det står Världens Barn eller Act Svenska kyrkan på deras kläder.

Världens Barn

Världens Barn är Radiohjälpens största insamling och genomförs av Sveriges Television och Sveriges Radio P4 i samarbete med 13 svenska organisationer, varav Act Svenska kyrkan är en av dem.