Konfirmand 2023/24

Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Tisdagskonfirmander

För dig som är född 2009 eller tidigare och vill lära dig om tro, livet och dig själv tillsammans med andra. Vi ses på tisdagseftermiddagar. Du kan välja att åka bort på läger eller göra dagsutflykter på hemmaplan.

Vi ses på tisdagar kl 15.15-17.30.
Hösten: Varje tisdag
Våren: Varannan tisdag (ojämn vecka).
Uppehåll för skollov.

Under konfirmandåret ingår deltagande i 15 gudstjänster.

UPPROP: Sön 3 sept kl 16 i Bollebygds kyrka
START: Tis 5 sept kl 15.15-17.30
PLATS: Utgår från Bollebygds församlingshem
KONFIRMATION: Sön 26 maj 2024 kl 11
LÄGER: 9-12 maj 2024 (Kristihimmelsfärd). Välj mellan att åka på läger till Lund med dagsutflykt till Köpenhamn eller dagsutflykter hemmavid.
KOSTNAD: Material, fika, bibel, konfirmandbok, konfirmationsfoto och lån av konfirmandkåpa ingår utan kostnad. Kostnad för läger till Lund, 1500 kr, tillkommer om detta alternativ väljs. För kostnadsnedsättning och bidrag kontakta cecilia.svensson@svenskakyrkan.se

Anmäl dig!

Här fyller du i kontaktuppgifter etc.

Till anmälan

Du är inte ensam om att fundera över livet

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Tänker och tycker alla kristna likadant om Gud? Har Jesus funnits på riktigt? Måste man tro på allt som står i Bibeln? Vad är meningen med att leva?

Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. En del av tradition, andra har kompisar som gjort det. Eller så handlar det helt enkelt om att du är nyfiken på livet, Gud och din egen plats i universum. Konfirmandtiden brukar bli ett minne för livet!

Texten Kan jag alltid vara mig själv?
Foto: Volontair

Även du som inte är döpt är välkommen, konfirmationstiden kan leda fram till dop och konfirmation.

Vi ser fram emot att möta dig!

/Konfirmandledarna i Bollebygd och Töllsjö församlingar

 

Konfirmander med särskilda behov

Kontakta oss så samtalar vi om hur vi utformar konfirmationstiden. Vi kan ordna till exempel enskild undervisning, mindre grupper eller annan typ av stöd.

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Kyrkans Ungdom Töllsjö

En samlingsplats för dig som är 13 år (i år) eller äldre. Vi ses på torsdagar kl 18.30-21 i Töllsjö församlingshem och fikar, snackar och har kul tillsammans med olika aktiviteter. Läs mer.

Kyrkans Ungdom i Bollebygd

För dig som går i 7:an och uppåt! Fika, aktivitet och gemenskap. Fredagkvällar 19-22 i Bollebygds församlingshem. Läs mer.

GDPR

Information om personuppgifter