Råd och stöd - diakoni

Diakoni är kyrkans sociala omsorg och arbete. Mer information om vilket stöd du kan få, och kontaktvägar finns på denna sida.

Diakonimottagning

Du som är bosatt eller vistas i Västra Frölunda pastorat är välkommen att kontakta vår diakonimottagning. På diakonimottagningen kan du samtala om din sociala och/eller ekonomiska situation med en diakon. Tillsammans försöker vi hitta vägar framåt för dig. Läs mer här.

En diakon sitter ner och samtalar med någon.

Behöver du någon att prata med?

Vi finns här för dig. Du kan boka själavårdssamtal med präst eller diakon, antingen på plats eller via telefon.

Second hand-butik

Second hand-butiken i Västra Frölunda församlingshem har öppet tisdagar och torsdagar 10.00-15.00. Välkommen att fynda kläder och skor till låga priser. Nu vårrea!

Fonder & stiftelser

Läs om fonder och stiftelser och hur du söker hjälp här.

Tips!

Ett litet barn håller en vuxen i handen på promenaden. En hund går framför dem.

Bli familjehem!

Vill du göra skillnad för ett barn som verkligen behöver dig?

Vad gör en diakon?

Ja, vad är egentligen kyrkans diakoni och varför behövs den? Ulrika Espenholt svarar utifrån sitt eget arbete som diakon i Västra Frölunda församling.

Diakoner

    Diakoni

    Diakoni är att tjäna och ha omsorg om medmänniskan. Diakonins mål ska vara att inspirera till diakonalt arbete och skapa platser där alla kan mötas i ögonhöjd. Det innebär att möta människor i livets olika sammanhang och särskilt i utsatta livssituationer.

    Bär varandras bördor så uppfyller ni Kristi lag.

    Gal 6:2

    Du behövs

    Vill du engagera dig i Svenska kyrkan genom att bidra med din tid och talang? Vi behöver varandra och genom att samarbeta gör vi närmiljön till en bättre och varmare plats.

    Dörren till vänster är ingången till pastoratets expedition.

    Expeditionen - kontakta oss

    Västra Frölunda pastorats fem församlingar har en gemensam expeditionen. Här bokas dop, vigsel, begravning samt lokaluthyrningar. Vi svarar på frågor och försöker hjälpa dig med ditt ärende.  

    Västra Frölunda pastorat - fem församlingar, elva kyrkor.

    Så behandlar vi dina personuppgifter - GDPR

    Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan, Västra Frölunda pastorat. Därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.