Foto: Pexels

Samtal, rådgivning, själavård och hjälp

Behöver du någon att prata med? Här finns information om vem du kan vända dig till om du behöver samtalsstöd.

Vill du prata med en präst eller en diakon? 

Vänligen hör av dig till expeditionen på telefonnummer 031-17 98 00 för att bli kopplad vidare. Du kan även kontakta präst eller diakon direkt, se kontaktlista nedan.

Själen behöver också friskvård

Själavård är ett begrepp som används i kyrkan och de flesta har nog hört talas om det, även om bilden av vad det är kan vara lite oklar. Själavård är ett uppdrag som kyrkan har gentemot församlingsbor och alla som vistas i församlingen. Själavård är omsorg om människans existentiella, mentala och andliga hälsa. Läs mer om själavård här.

Behöver du någon att prata med?

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

En kvinnlig präst i ljusblå kavaj sitter i en soffa och pratar i telefon.

Jourhavande präst på 112

Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Kyrkans SOS

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan och/eller ringa till Jourtelefonen.

Familjerådgivningen

Svenska kyrkans familjerådgivning är till för par och familjer som upplever relationsproblem av olika slag. Den här sidan drivs av Svenska kyrkans familjerådgivning, men genom att kontakta din församling kan du enkelt hitta en familjerådgivning där du bor.