Foto: Unsplash/Aaron Burden

Onsdagskvällar med andlig fördjupning i Hagalund

Stilla mässa och därefter kristen djupmeditation och andliga övningar i ignatiansk anda varannan vecka.

Våren 2024 startar 17 januari
Varannan vecka, ojämna veckor.

18.30 Stilla mässa utan musiker

19.00 -20.30 Andliga övningar/Kristen djupmeditation

Ingen föranmälan behövs.

Ledare är Örjan Bildt, präst, som är utbildad i kristen djupmeditation på Stiftelsen Berget i Rättvik och utbildad i andlig vägledning och med i det ignatianska nätverket i Stockholms stift.

Bli mer närvarande i dig själv med kristen djupmeditation.

Kristen djupmeditation är den kristna mystikens väg att i stillhet och tystnad öppna sig för Guds kärlek. Det handlar om en vaken vila som öppnar för sunda psykiska processer. 

Meditationen bygger på två grunder; kroppshållningen och det inre förhållningssättet till tankarna. Att vara uppmärksam på, att ha inriktning mot, tystnad med, frihet till Gud. Gud som har förmedlats till oss genom sitt ord: Jesus Kristus, detta ord i kärlekens tystnad. 
 
Kristen djupmeditation inleds med introduktion och instruktion. Därefter en enklare uppvärmning och avspänning, följt av 20 minuters meditation. Paus 5 minuter och ytterligare en meditation på 20 minuter för de som vill.

Reflektera över Guds spår i ditt liv med andliga övningar i ignatiansk anda

Andliga övningar i ignatiansk anda är en vägledning som utgår från Ignatius av Loyolas (1491–1556) andliga övningar som anpassats för vår tid. Det är en väg till ett djupare liv. Hela kroppen är viktig i den ignatianska spiritualiteten som vill förena tanke, känsla, intellekt och emotioner. 

Mitt hjärta är oroligt 
till dess det finner ro i Dig 
Vårt hjärtas längtan efter Gud 
som är Guds längtan efter oss, 
källan som själv törstar. 
 
Genom dina egna erfarenheter, inlevelse i bibelns berättelser, dikt och tanke, musik och vardagens vandringar får du möjlighet att vara den du är, fördjupa dig och vidga din relation till Livet och Gud.

Ignatiansk vägledning inleds med en introduktion. Därefter gör vi en andlig övning på 45 minuter. Fikapaus. Gemensam reflektion efter övningen.