Andakter med musik

Titta på våra inspelade andakter med musik från våra kyrkor i Roslagens östra pastorat. Psalmer och vackra melodier blandas med andakter och reflektioner i årstidens färger.

Lördagen den 23 mars
Från Rådmansö kyrka hörs piano, gitarr och barnkören "SångFröna" under ledning av Anna Lorin Nordahl!🙂 Välkommen att titta på "Andakt i vårkvällen" där du också får lyssna till prästen Jakob Bäcklund som bland annat läser ur "Bibel för barn". Temat är "Palmsöndagen" och "Vägen till korset". Varmt tack till alla barn som tillsammans med Anna och Jakob bjuder på fin sång med "Gud som haver barnen kär" samt "Jag är en liten åsna"!

Andakt i vårkvällen 23 mars

Lördagen den 16 mars
Välkommen att titta på "Andakt i vårkvällen" där du får möta Anna Ortner som från Väddö församlingsgård pratar om "Jungfru Marie bebådelsedag". Tillsammans med musikern Karin Sahlin framför Anna också psalmen "Alla källor springer fram i glädje". Härlig stämning!

Andakt i vårkvällen 16 mars

Lördagen 9 mars
Här kommer några härliga toner från Rosenlundskyrkan i form av Ellinor Videfors och Anders Jalkéus som framför psalmen "Som spridda sädeskornen" med inslag av John Lennons "Imagine"! Välkommen till ”Andakt i vårkvällen” där du också får möta prästen Gunnel Hillås som gör en betraktelse på temat "Livets bröd" i Riala kyrka - tänkvärda ord så här i fastetid.

Andakt i vårkvällen 9 mars

Lördagen 2 mars
Välkommen i fastetid till Vätö kyrka och en inspelad ”Andakt i vårkvällen” där du får möta prästen Fredrik Ekström. Fredrik gör en personlig och tänkvärd reflektion på temat ”Kampen mot ondskan” och tillsammans med musiker John Emanuelsson framför också ett par verser ur psalmen ”Se, vi går upp till Jerusalem”. Tonerna ljuder vackert från orgeln.

Andakt i vårkvällen 2 mars

Lördagen 24 februari
Välkommen till en inspelad "Andakt i vinterkvällen" i vackra Malsta kyrka. Diakonen Kristina Byström bjuder på en personlig och tänkvärd andakt på temat "Den kämpande tron". Hon framför också tillsammans med musikern Anders Sund den fina visan "Min vägsjäl". Det är stämningsfullt med sång, piano och kontrabas.

Andakt i vinterkvällen 24 februari

Lördag 17 februari
Nu är det fastetid. Välkommen till en inspelad ”Andakt i vinterkvällen” där du får möta prästen Jakob Bäcklund. Jakob reflekterar över temat "Prövningens stund" till tonerna av "Tröstevisa" som vackert framförs av musikern Christina Wermelin Elgbro. Det är stämningsfullt i Frötuna kyrka.

Andakt i vinterkvällen 17 februari

Lördag 10 februari
Välkommen till en inspelad ”Andakt i vinterkvällen” Platsen är Församlingsgården i Älmsta och Sjöfararens kapell. Du får lyssna till prästen Anna Ortner som gör en personlig och tänkvärd reflektion om "Kärlekens väg". Medverkar gör också musiker Karin Sahlin som stämningsfullt vid pianot framför den vackra visan ”Ljuset segrar över mörkret”. 

Andakt i vinterkvällen 10 februari

Lördag 3 februari
Kristusljuset tänds i Riala kyrka. Välkommen till en inspelad ”Andakt i vinterkvällen”. Du får lyssna till prästen Gunnel Hillås som gör en personlig och tänkvärd reflektion om "Jungfru Marie kyrkogångsdag" och ”Uppenbarelsens ljus”. För sång och musik står musikerna Ellinor Videfors och Anders Jalkéus som stämningsfullt vid pianot framför psalmen ”Din skönhet, som i vintern bor”.

Andakt i vinterkvällen 3 februari

Lördag 27 januari
Välkommen till ”Andakt i vinterkvällen” som denna gång sänds från vackra Vätö kyrka. Du får lyssna till prästen Fredrik Ekström som gör en personlig och tänkvärd reflektion på temat ”Nåd och tjänst”. För sång och musik står musikern Peter Dahlberg som stämningsfullt vid orgeln framför psalmen ”Öppna mig för din kärlek”. 

Andakt i vinterkvällen 27 januari

Lördag 18 november
Frosten har börjat komma och i vackra Frötuna kyrkas vapenhus står prästen Tobias Johnsson och reflekterar över temat ”Vaksamhet och väntan”. Från orgeln hörs vackra toner och det är musikern Christina Wermelin Elgbro som spelar det stämningsfulla stycket ”Melodia Meditativa” av Peter Svensson. Välkommen att lyssna till ”Andakt i höstkvällen”.

Andakt i höstkvällen 18 november

Lördag 11 november
De gula höstlöven faller stilla till marken. Välkommen till en inspelad ”Andakt i höstkvällen” där diakonen Katarina Norlin gör en fin reflektion på temat ”Förlåta utan gräns” i Norrtälje kyrka. Medverkar gör också musikern och sångerskan Maria Ribeiro som vackert framför låten ”Faller” av Sebastian Stakset.

Andakt i höstkvällen 11 november

Lördag 4 november
I dag tänder vi många ljus runt om i Roslagen och världen. Välkommen till en inspelad ”Andakt i höstkvällen” i Församlingsgården på Väddö där prästen Christian Wiegert tänder ett ljus och gör en personlig reflektion med rubriken ”Vårt evighetshopp”. Medverkar gör också musikerna Karin Sahlin och Annika Svärd som tillsammans med Christian framför psalmen ”Bred dina vida vingar”. 

Andakt i höstkvällen 4 november

Lördag 28 oktober
Norrtäljeviken vilar stilla i bakgrunden. Välkommen till en inspelad ”Andakt i höstkvällen” där prästen Anders Elvin gör en fin reflektion på temat ”Samhällsansvar” på Borgmästarholmen i Norrtälje. Vacker a cappella sång hörs från Frötuna kyrka och vi får lyssna till Big Ace – Ellinor Videfors, Christina Wermelin Elgbro, Anna Lorin Nordahl och Anders Jalkéus som framför psalmen ”Varje dag är full av under” av Fride Gustavsson.

Andakt i höstkvällen 28 oktober

Lördag 21 oktober
Välkommen till en inspelad ”Andakt i höstkvällen” där du får lyssna till prästen Fredrik Ekström som gör en personlig och tänkvärd reflektion på temat ”Att leva tillsammans” i Vätö kyrka. 
Medverkar gör också Peter Dahlberg, musiker, som framför det fina stycket ”Von fremden Ländern und Menschen (Of Foreign Lands and Peoples)” av Robert Schumann. Det klingar vackert i Vätö kyrka!

Andakt i höstkvällen 21 oktober

Lördag 14 oktober
Till tonerna av den gamla tramporgeln i vackra Frötuna kyrka hälsas du välkommen till en inspelad ”Andakt i höstkvällen”. Lyssna till prästen Tobias Johnsson som i vapenhuset gör en personlig reflektion på temat ”Trons kraft”. Medverkar gör också Christina Wermelin Elgbro, musiker, och Clas Elgbro, församlingspedagog, som tillsammans framför psalmen ”Guds kärlek är som stranden”. Fint!

Andakt i höstkvällen 14 oktober

Lördag 7 oktober
Höstlöven faller stilla vid Malsta kyrka. Välkommen till en inspelad ”Andakt i höstkvällen” där prästen Lars-Åke Johansson reflekterar över temat ”Lovsång” med Malstasjön som bakgrund. Medverkar gör också musiker Daniel Edoff som tillsammans med Lars-Åke stämningsfullt framför psalmen ”O store Gud”. Lyssna!

Andakt i höstkvällen 7 oktober

Lördag 30 september
Välkommen till ”Andakt i höstkvällen” med temat ”Änglarna”. Du får lyssna till prästen Christian Wiegert som gör en personlig reflektion. Medverkar gör också musikerna Karin Sahlin och Annika Svärd och det blir klassisk musik från Bach samt psalmen ”Änglarna sjunger i himlen”. Det är stämningsfullt och platsen är Väddö församlingsgård.

Andakt i höstkvällen 30 september

Lördag 23 september
Vid Länna kyrksjö sitter prästen Anders Elvin och reflekterar över temat ”Döden och livet”. Välkommen till ”Andakt i höstkvällen”. En bit bort från Länna kyrka, nämligen i Blidö kyrka sitter Ellinor Videfors och sjunger den vackra psalmen ”Som en blomma vissnad”. En tankeväckande och stämningsfull stund. 

Andakt i höstkvällen 23 september

Lördag 16  september
Vacker a cappella sång hörs i Roslagsbro kyrka när Kajsa Forsgren, Peter Dahlberg, Eva Lundebring, Nannie Forsgren Liegnell och Jonas Westberg stämningsullt framför  ”Kärlekens tid” av Ylva Egghorn och Benny Andersson. Välkommen till ”Andakt i höstkvällen” där du också får lyssna till prästen Fredrik Ekström som bjuder på en personlig reflektion på temat ”Ett är nödvändigt” i Lohärads kyrka.

Andakt i höstkvällen 16 september

Lördag 9 september
De vackra tonerna av Duke Ellington svävar vackert i Frötuna kyrka! Välkommen till ”Andakt i höstkvällen” där du får lyssna till prästen Tobias Johnsson som gör en personlig reflektion på temat ”Enheten i Kristus”. Medverkar gör också musikerna Emeli Jeremias och Daniel Tilling som framför det stämningsfulla stycket ”Come Sunday”.

Andakt i höstkvällen 9 september

Lördag 2 september
Välkommen till bryggan vid Malstasjön och ”Andakt i höstkvällen” där du får lyssna till diakonen Kristina Byström som gör en personlig reflektion på temat ”Medmänniskan”. I Malsta kyrka framför Kristina också, tillsammans med dramapedagogen/musikern Vicki Kipler, en helt nyskriven visa, ”Min Gud är en mormor”, med musik av Tommie Sewon och text av Mika Wallander. Stämningsfullt!

Andakt i höstkvällen 2 september

Lördag 26 augusti
Bland ekarna vid sjön Erken står musikern Per Zethelius och spelar på sin nyckelharpa. ”Estuna brudmarsch” heter det vackra stycket som vi får lyssna på. Välkommen till ”Andakt i sommarkvällen” där prästen Fredrik Ekström bjuder på en personlig reflektion på temat ”Friheten i Kristus” vid ingången till Lohärads kyrka. Tänkvärt!

Andakt i sommarkvällen 26 augusti

Lördag 19 augusti
Solen värmer vid Länna kyrka. Välkommen till ”Andakt i sommarkvällen där prästen Anders Elvin gör en personlig reflektion på temat ”Tro och liv”. Han pratar om att vi människor ofta rangordnar oss. Du får också lyssna till musikern Anders Jalkéus som vid flygeln framför psalmen ”Lär mig bedja av hjärtat”. Vackert!

Andakt i sommarkvällen 18 augusti

Lördag 12 augusti
Välkommen till ”Andakt i sommarkvällen” där prästen Mikael Pålsson gör en personlig reflektion på temat "Nådens gåvor" och människors lika värde. Tillsammans med musiker Maria Ribeiro framför Mikael också den vackra psalmen "Lågorna är många". Det är stämningsfullt i Norrtälje kyrka!

Andakt i sommarkvällen 12 aug

Lördag 5 augusti
En schweizisk visa blir början på Taubes visa ”Änglamark” – hur kommer det sig? 
Välkommen till ”Andakt i sommarkvällen” där prästen Tobias Johnsson gör en personlig reflektion över temat ”Goda förvaltare”. För sången och musiken står Emeli Jeremias, Anna Lorin Nordahl och Daniel Tilling. Underbara toner från cello och flygel ljuder i vackra Frötuna kyrka. Lyssna!

Andakt i sommarkvällen 5 augusti

Lördag 29 juli
Välkommen till ”Andakt i sommarkvällen” där prästen Olle Carlsson reflekterar över temat ”Andlig klarsyn”. Medverkar gör också medlemmar ur kören Rediviva under ledning av John Emanuelsson. De framför låten ”Can’t help falling in love” och den nykomponerade psalmen "Änglarna samlas" av Åsa Hagberg (text) och John Emanuelsson (musik). Det klingar vackert i Söderbykarls kyrka! Lyssna!

Andakt i sommarkvällen 29 juli

Lördag 22 juli
Varmt välkommen till veckans ”Andakt i sommarkvällen”. Imorgon är det Kristi förklarings dag och temat för dagen är ”Jesus förhärligad”.
Vi får lyssna till diakonen Gerd Löfgren i Mariagårdens andaktsrum och vi passar på att kika in i Norrtälje kyrka för att lyssna en stund på lunchmusiken med Ola Pettersson. Med sång och gitarr framför han Evert Taubes ”Calle Schewens vals” som ursprungligen hette ”I Roslagens famn”.

Andakt i sommarkvällen 22 juli

Lördag 15 juli 
Välkommen till ”Andakt i sommarkvällen”. I morgon är det sjätte söndagen efter trefaldighet och temat för dagen är ”Efterföljelse”. I en hästhage, tillsammans med hästarna Pickup och Potte, får vi lyssna till prästadjunkt Moa Bodin som talar över temat. Ovanligt spännande inspelning för kommunikatören, som till slut, valde att stå utanför staketet. Lite närgångna hästar vilket var = läskigt.

Vi vandrar från hästhagen och välkomnas vi in i Norrtälje kyrka och orgelmusik. Alma Faxén, som studerar till kyrkomusiker på Kungliga Musikhögskolan, spelar Jässpodspolska. 

Andakt i sommarkvällen 15 juli

Lördag 8 juli
Välkommen till "Andakt i sommarkvällen" där vi denna vecka från Singö kyrka får lyssna till psalmsång med Cajsa Söderman. Sedan vandrar vi vidare i pastoratet och kommer till barnhörnan i Norrtälje kyrka. Barn- och ungdomsledare Lena Ramdén läser ur Barnens bästa bibel. Tillbaka på Singö får vi be bönen Gud som haver tillsammans med Freja.

Andakt i sommarkvällen 8 juli

Lördag 1 juli
Välkommen till ”Andakt i sommarkvällen”. På en klippa vid Fogdöbron träffar vi kyrkoherde Mika Wallander och musikpedagog Sophia Sigurdsdotter Roman som sjunger och samtalar kring söndagens tema ”Att inte döma”.

Andakt i sommarkväll 1 juli

24 juni
Välkommen till ”Andakt i sommarkvällen” där prästen Anna Ortner pratar om Johannes Döparen och ”Den Högstes profet”. Tillsammans med musiker Toomas Tuulse framför Anna också psalmen ”Världen som nu föds på nytt”. Det klingar vackert i församlingsgården på vackra Väddö denna midsommarhelg!

Världen som nu föds på nytt

17 juni
Prästen Anders Elvin har sökt skuggan i skogen.  Stilla sitter han och lyssnar på skogens sus och reflekterar över temat ”Kallelsen till Guds rike”. Samtidigt hörs ljuva dragspelstoner från en sjö i Bergshamra i Roslagen när Thomas Sving stämningsfullt framför psalmen ”Min lovsång till dig”. Välkommen till ”Andakt i sommarkvällen”! 

Min lovsång till dig

10 juni
Välkommen till ”Andakt i sommarkvällen”. När vi spelade in denna andakt så spöregnade det i Societetsparken i Norrtälje men i stället för att ställa in så körde vi på för vad passar väl ändå inte bättre än en massa vattendroppar när temat för andakten är ”Vårt dop”. Lyssna till pastorsadjunkten Moa Bodin som gör en personlig och tänkvärd betraktelse, mitt i livet och mitt i regnet. Medverkar gör också Riala barnkör, under ledning av Ellinor Videfors, med Lalehs låt ”Det kommer bli bra” i Riala kyrka. Fint!

Det kommer bli bra

3 juni
”Det som växer och det som mognar och det är du och jag i vårt andliga liv.” Välkommen till ”Andakt i sommarkvällen” där du får lyssna till prästen Jakob Bäcklund som reflekterar över temat ”Gud – Fader, Son och Ande”. Du får också höra den fina psalmen ”Gud i dina händer” som stämningsfullt framförs av Jakob tillsammans med musiker Anna Lorin Nordahl. Inspelningsplatsen är Rådmansö kyrka.

Gud i dina händer

27 maj
Det är pingstafton och på kyrkbänken vid Estuna kyrka sitter prästen Fredrik Ekström och reflekterar över ”Den heliga Anden”. Klingande körsång hörs från församlingsgården. Det är kyrkokören Rediviva som vackert sjunger psalmen psalmen ”The Lord's My Shepherd" under ledning av John Emanuelsson. Välkommen till en stämningsfull ”Andakt i vårkvällen”! 

The Lord's My Shepherd

20 maj
”Där min bön tar slut, när mina ord tar slut, där finns det andra som ber”. Välkommen till ”Andakt i vårkvällen” i församlingsgården i Älmsta, där prästen Anna Ortner gör en tänkvärd reflektion på temat ”Hjälparen kommer”. Du får också lyssna till när Anna tillsammans med musikern Toomas Tuulse framför den glädjerika psalmen ”Grip du mig, helige Ande”. Blommorna på grenen vaggar i vinden och vårsolen lyser på oss.                      

Grip du mig, helige Ande

13 maj
Vitsipporna lyser med sin närvaro. Välkommen till Norrtälje kyrka där du får lyssna till Ungdomskören Norrtälje som stämningsfullt framför Adeles fina låt ”Easy on Me”. Prästen Anders Elvin bjuder på en personlig och tänkvärd ”Andakt i vårkvällen” under rubriken ”Bönen” sittandes mitt i en skog. Fridfullt.

Easy on Me

6 maj
Timotejgruppen hälsar dig varmt välkommen till ”Andakt i vårkvällen” med rubriken ”Att växa i tro”. Du får lyssna på många vackra ord och fin sång som Lalehs ”Leopard. Inspelningsplatsen är Mariagården i Norrtälje och vi är in andaktsrummet som vi smyckat med vårtulpaner och tända ljus.

Leopard

29 april
Flaggan vaggar i vinden vid Rådmansö församlingshem. Välkommen till ”Andakt i vårkvällen” där fältpastorn Jakob Bäcklund bjuder på en reflektion med rubriken ”Vägen till livet” i form av en kortlek. För musiken står Anna Lorin Nordahl som framför ”Oändlig nåd mig Herren gav”. Med hopp om en fin valborgshelg.

Oändlig nåd mig Herren gav

22 april
Fåglarna sjunger till tonerna av ”Dans på de saligas ängder”! Välkommen till fina Estuna kyrka där prästen Fredrik Ekström bjuder på en personlig och tänkvärd ”Andakt i vårkvällen” under rubriken ”Den gode herden”. Du får också lyssna på vacker musik med Marie Arnesdotter på cello och Peter Dahlberg på orgel! Våren strålar!

Dans på de saligas ängder

15 april
Blommorna knoppas och solen glittrar i vattnet! Välkommen till Församlingsgården i Älmsta på Väddö där prästen Christian Wiegert bjuder på en personlig och tänkvärd ”Andakt i vårkvällen” under rubriken ”Påskens vittnen”. Tillsammans med musikern Annika Svärd framför Christian också psalmen ”Likt vårdagssol i morgonglöd”. Nu är det vår!

Likt vårdagssol i morgonglöd

9 april
Ljuvlig sång hörs från Malsta kyrka! Välkommen till påskdagens andakt där prästen Lena Nordlander reflekterar över temat ”Kristus är uppstånden”. Tillsammans med Daniel Edoff sjunger Lena också ”Gråt inte mer, Maria” samt avslutar ensam, a cappella, med ”Don't cry” i sann gospelanda. Vackert!

Gråt inte mer, Maria och Don't cry

7 april
Med blicken mot triumfkrucifixet i Frötuna kyrka börjar prästen Håkan Sandvik dagens andakt på Långfredagen. Han gör en tänkvärd och berörande reflektion på temat ”Korset” tillsammans med stämningsfulla toner från Marie Arnesdotter, Anna Lorin Nordahl, Peter Dahlberg och Anders Jalkéus som framför hymner från Mellanöstern och Ukraina.

Hymner från Mellanöstern och Ukraina

1 april
”Sjung, sjung!” sjunger alla barnen i Länna barnkör och Riala barnkör under ledning av Ellinor Videfors! 😊 Välkommen till ”Andakt i vårkvällen” där prästen Anders Elvin bjuder på en personlig och tänkvärd reflektion under rubriken ”Vägen till korset” och ”Palmsöndagen" medan snöflingorna sakta faller. Vi besöker både Riala kyrka och Rosenlundskyrkan

Sjung, sjung

25 mars
Solstrålarna letar sig in i Frötuna kyrka. Välkommen till ”Andakt i vårkvällen” där prästen Tobias Johannesson bjuder på en personlig och tänkvärd reflektion under rubriken ”Guds mäktiga verk” och ”Jungfru Marie bebådelsedag". För musiken står Christina Wermelin Elgbro som framför Prelude No. 1 The Well-Tempered Clavier av Johann Sebastian Bach och tonerna från flygeln svävar vackert! 

Prelude No. 1 The Well-Tempered Clavier

18 mars
Det klingar vackert i Söderbykarls kyrka med sång, piano och fiol! Välkommen till ”Andakt i vårkvällen” där prästen Fredrik Ekström bjuder på en personlig och tänkvärd reflektion under rubriken ”Livets bröd”. Vad är viktigt för oss och vad  behöver viför att fungera som människor?
För sången och musiken står John Emanuelsson och Peter Dahlberg som framför ”Se Guds rike”, en nattvardspsalm i folkton.

Se Guds rike

11 mars
”Ett sätt för mig att vara delaktig i den kampen, det är genom att be”.
Välkommen till ”Andakt i vårkvällen” på vackra Väddö och församlingsgården där prästen Christian Wiegert reflekterar över temat ”Kampen mot ondskan.”
Du får också lyssna till psalmen ”Den kärlek du till världen bar” som framförs av musikern Annika Svärd tillsammans med Christian. Stämningsfullt.

Den kärlek du till jorden bar

4 mars
Himlen lyser klarblå ovanför Norrtälje kyrka. Välkommen till ”Andakt i vårkvällen” där pastorsadjunkten Moa Bodin bjuder på en personlig och tänkvärd reflektion under rubriken ”Den kämpande tron”.
Du får också lyssna till poplåten ”Hälsa Gud” som framförs av Moa tillsammans med musiker Karin Sahlin. Sjung gärna med. 

Hälsa Gud

25 februari
Snöflingorna faller och skymningen sänker sig när färjan åker till Yxlan och därefter till Blidö. Välkommen till ”Andakt i vinterkvällen” där prästen Anders Elvin bjuder på personliga och tänkvärda ord som ”Kanske vi kan tacka Eva för vägen, valet, av att äta kunskapens frukt” under rubriken ”Prövningens stund”. 
Du får också lyssna till Ökören i vackra Blidö kyrka som stämningsfullt framför visan ”Var är du min vän?” under ledning av Ellinor Videfors.

Var är du min vän?

18 februari
Solen lyser kärleksfullt på Frötuna kyrka. Välkommen till ”Andakt i vinterkvällen” där prästen Tobias Johannesson, bjuder på personliga och tänkvärda ord under rubriken ”Kärlekens väg”.  Du får också lyssna till sång och musik med Christina Wermelin Elgbro som framför den egna och nyskrivna visan ”Kärleksvägen”. Det klingar vackert vid flygeln.

Kärleksvägen

12 februari
Varmt välkommen till denna andakt i vackra Söderbykarls kyrka med temat ”Det levande ordet” där prästen Fredrik Ekström, tänkvärt och personligt, talar om ”De ord som bygger upp, som ger oss fasthet, ökar oss i tro, i hopp och i kärlek.”
Du får också lyssna till ljuvlig sång och musik när Peter Dahlberg och John Emanuelsson framför den vackra psalmen ”Din trofasta kärlek”.

Din trofasta kärlek

4 februari
Den här helgen välsignar vi ljusen. Att välsigna ljusen är att med bönens språk säga att vi litar på och tackar för Guds närvaro. Välkommen till ”Andakt i vinterkvällen” där Eva Enggrön, administratör, bjuder på personliga och tänkvärda ord under rubriken ”Uppenbarelsens ljus” till vackra toner från gitarrstycket ”Skymning” framförda av Clas Elgbro, församlingspedagog. 
Inspelningsplatsen är Frötuna kyrka som stilla vilar i frosten vid Kyrksjön.

Skymning

28 januari
Vinden blåser kallt från havet men i Singö kyrka finns värmen och hoppet. Välkommen till ”Andakt i vinterkvällen” där prästen Anna Ortner bjuder på tänkvärda ord under rubriken ”Jesus är vårt hopp”. Musikern Toomas Tuulse framför stämningsfullt den egna visan ”Du som skapat allt och alla” på sång och piano. Vackert! 

Du som skapat allt och alla

21 januari
”Ibland kan man använda händerna för att skapa minnen”. Välkommen till ”Andakt i vinterkvällen” där prästen Anders Elvin bjuder på tänkvärda ord under rubriken ”Jesus skapar tro”. Musikern Anders Jalkéus framför stämningsfullt psalmen ”Stad i ljus” på sång och orgel samtidigt som solen letar sig fram mellan träden vid Riala kyrka.

Stad i ljus

14 januari
Infjärden vid Rådmansö kyrka speglar den silverblå himlen. Välkommen till ”Andakt i vinterkvällen” där prästen Jakob Bäcklund och musikern Anna Lorin Nordahl bjuder på en stämningsfull andakt med temat ”Livets källa”. Lyssna på visan ”För att jag älskar dig”, vackert framförd av Anna på sång och piano. 

För att jag älskar dig

7 januari
Snöflingorna faller i vinden utanför Estuna kyrka. Välkommen till ”Andakt i vinterkvällen” där prästen Fredrik Ekström gör en personlig och tänkvärd reflektion på temat ”Jesu dop”. Medverkar gör också musikern Peter Dahlberg som bjuder på sång och orgeltoner när han framför psalmen ”Gud har en famn”” samt en ”Meditation på Tryggare kan ingen vara”. Vackert! 

Gud har en famn

31 dec
Solen går ner vid Malsta kyrka. Välkommen till ”Andakt i vinterkvällen” med rubriken ”I Jesu namn”. Lyssna till prästen Mikael Pålssons ord som tillsammans med Peter Haegermark också framför psalmen ”Namnet Jesus aldrig mister”. Det är nyårsafton, årets sista dag. 

Namnet Jesus aldrig mister

24 december
Det är julafton och i stallet står hästarna Enzo och Bobo och väntar. Varmt välkommen till ”Julbön i stallet” där prästen Anna Ortner läser ur julevangeliet. Medverkar gör också Annika Svärd, församlingsmusiker, och Tone Ortner, prästkandidat, som tillsammans med Anna bjuder på sång och musik. ”En stjärna lyser så klart” och ”Stilla natt” ljuder när snöflingorna faller utanför stallet. Vackert och stämningsfullt. 

Stilla natt

17 december
Framför den stora och vackra granen i Riala kyrka står musikern Anders Jalkéus och tänder det fjärde och sista ljuset i adventsljusstaken. Varmt välkommen till ”Andakt i vinterkvällen med musik” där prästen Anders Elvin står vid en annan gran, utomhus, och gör en personlig reflektion på temat ”Herrens moder”. Anders Jalkéus bjuder också på sång och musik med psalmen ”Jungfru Maria”. Vackert och stämningsfullt. 

Jungfru Maria

10 december
Barnkörerna, SångFröna och PopKorn, bjuder på härlig sång och Tilde tänder det tredje ljuset i adventsljustaken. Varmt välkommen till ”Andakt i vinterkvällen med musik” inspelad i vackra Rådmansö kyrka där Jakob Bäcklund, präst, gör en tänkvärd och personlig reflektion på temat ”Bana väg för Herren”. Medverkar gör också Anna Lorin Nordahl, musiker, och Clas Elgbro, församlingspedagog. Stämningsfullt och lekfullt!

Dan Banan

3 december
Det andra ljuset i adventsljusstaken tänds i fina Estuna kyrka. Varmt välkommen till ”Andakt i vinterkvällen med musik” där Fredrik Ekström, präst, bjuder på en tänkvärd och personlig reflektion på temat ”Guds rike är nära”. Marie Arnesdotter, musiker, bjuder på sång och musik med psalmen ”Det susar genom livets strid” och visan ”Den lilla lågan”. Vackert!

Det susar genom livets strid

26 november
Lilla Luna får äran att tända det första ljuset i adventsljusstaken på altaret i Markuskyrkan. Varmt välkommen till ”Andakt i vinterkvällen med musik” där Lena Ramdén, församlingspedagog, bjuder på en fin och personlig reflektion på temat ”Ett nådens år”. Barn och mammor i Kyrkans öppna förskola bjuder på härlig adventssång till tonerna av barn- och ungdomsledaren Fredrik Petterssons gitarr. Stämningsfullt! 

Nu tändas tusen juleljus

19 november
”Men Jesus dröjde och han dröjer fortfarande”. Orden kommer från prästen Christian Wiegert som håller i kvällens inspelade ”Andakt i höstkvällen med musik” där temat är ”Kristi återkomst”. Tillsammans med musiker Annika Svärd på sång och piano framförs också psalmen ”De skall gå till den heliga staden” och platsen är Väddö församlingsgård. Välkommen till en trösterik och fin andakt. 

De skall gå till den heliga staden

12 november
”Det är ju det här nuet som är vårt liv”. På en bänk vid Markuskyrkan i Norrtälje sitter prästen Anders Elvin och filosoferar om att leva. Välkommen att lyssna på ”Andakt i höstkvällen med musik” där förutom Anders också musikerna Ellinor Videfors och Anders Jalkéus medverkar. Från Länna kyrka hörs sång, piano och dragspel och vi får lyssna till den fina psalmen ”Guds Son en gång i morgon glans”. Stämningsfullt!

Guds Son en gång i morgonglans

5 november
Vid Frötuna kyrka kan vi se ljusen som lyser i Allhelgonatid. Varmt välkommen att lyssna på ”Andakt i höstkvällen med musik” som är inspelad i Frötuna kyrka och församlingsgård. ”Vi har världens ljus med oss. En låga som brinner i våra hjärtan var vi än går” – orden kommer från prästen Tobias Johannesson som gör en personlig reflektion på temat ”Vårt evighetshopp”. Den stämningsfulla sången och musiken kommer från Christina Wermelin, musiker, och Clas Elgbro, församlingspedagog, som framför den fina psalmen ”Inte en sparv”.

Inte en sparv

29 oktober
Vad kan vi göra för att skapa kärleksfulla relationer och få relationer att hålla? Varmt välkommen att lyssna på ”Andakt i höstkvällen med musik” som har rubriken ”Att leva tillsammans". De kloka orden kommer från prästen Fredrik Ekström som gör en personlig reflektion på temat. Den stämningsfulla sången och musiken bjuder Peter Dahlberg på med psalmen ”Som ett klockspel hör jag dig”. Vackert!

Som ett klockspel hör jag dig

22 oktober
Längs med Norrtäljeviken vandrar Eva Romar-Heimdahl, diakon, tillsammans med Vicki Kipler, dramapedagog, och de bjuder på en stillsam ”Andakt i höstkvällen med musik” på temat ”Trons kraft”. Personliga ord, stämningsfull sång och toner från fagotten blandas med höstlöven som fladdrar i vinden. Nu är hösten som allra vackrast!

Som bonden tar ett fång

15 oktober
Vid Väddö kanal lyser höstlöven lika vackert som solen. Varmt välkommen att stifta bekantskap med vår nya präst i Väddö församling – Christian Wiegert som håller i en tänkvärd ”Andakt i höstkvällen” med temat ”Att lyssna i tro”. Platsen är Församlingsgården i Älmsta och tillsammans med musikern Annika Svärd framför han också den fina psalmen ”Jag skulle vilja våga tro” Stämningsfullt!

Jag skulle vilja våga tro

8 oktober
Det klingar vackert i Länna kyrka när musikerna Ellinor Videfors och Anders Jalkéus framför den vackra psalmen ”Herren vår Gud är vår konung”. Välkommen till ”Andakt i höstkvällen” där prästen Anders Elvin gör en personlig reflektion över temat : ”Lovsången” under ett träd vid Markuskyrkan i Norrtälje. Fint!

Herren vår Gud är vår konung

1 Oktober
Den gamla orgeln i Frötuna kyrka trampar i gång kvällens inspelade andakt – Christina Wermelin Elgbro bjuder på fina orgeltoner och Amanda Åberg sjunger vackert psalmen ”Dansa med änglarna”.
Du får också lyssna till Eva Enggrön, administratör i Roslagens östra pastorat, som reflekterar över temat ”Änglarna” utifrån en tänkvärd berättelse. Välkommen!

Dansa med änglarna

10 september
Nu vaggar vi in hösten och bland röda och gröna äpplen får vi möta Anna Ortner, präst och Tone Ortner, prästkandidat, som har ett spännande och personligt samtal på temat ”Medmänniskan”. Tone pratar om kärleksfulla glasögon och hur viktigt det är när vi möter våra medmänniskor. De bjuder också på härlig sång och musik med önskepsalmen "Endast av nåd". Välkommen till ”Andakt i höstkvällen” inspelad vid församlingsgården i Älmsta!

Endast av nåd

20 augusti
Välkommen till vår inspelade ”Andakt i sommarkvällen med musik”.
Denna gång är vi i Roslagsbro kyrka och får höra psalm 200 "I denna ljuva sommartid", men inte så som en del kanske är vana vid.
Kyrkomusikern Peter Dahlberg, tillsammans med kyrkvärden Jonas Westberg och körsångarna Nannie Forsgren Liegnell, Kajsa Forsgren och Eva Lundebring framför tillsammans melodin som är skriven av Anders Öhrwall.
Efteråt sitter Jonas i solskenet och delar sina tankar kring temat "Nådens gåvor".

I denna ljuva sommartid

13 augusti
På Mariagården i Norrtälje får vi höra sång och piano!
Välkommen till vår inspelade ”Andakt i sommarkvällen med musik”. Henok Ghebrai, präst och Karin Sahlin, kyrkomusiker, bjuder på Psalm 97: Jag behövde en nästa. Efteråt sätter sig Henok utanför Norrtälje kyrka och vi får höra en personlig reflektion kring temat "Goda förvaltare”.

Jag behövde en nästa

6 augusti
I skuggan under äppelträdet vid Församlingsgården i Älmsta hörs sång och gitarr! Välkommen till vår inspelade ”Andakt i sommarkvällen med musik”. Anna Ortner, präst, och Tone Ortner, prästkandidat, bjuder på ett personligt samtal, mellan mor och dotter, om ”Andlig klarsyn”. De framför också den härliga visan Våga vara den du är. Sjung gärna med! 

Våga vara den du är

30 juli
Björkarna vajar vid viken nedanför Rosenlundskyrkan i Bergshamra! Välkommen till vår inspelade ”Andakt i sommarkvällen med musik”. Anders Elvin, präst, bjuder på en personlig och fin andakt med rubriken ”Jesus förhärligad” och Thomas Sving, musiker, framför den härliga visan ”Högt på ett berg”. 
- Det är inte varje dag som man får höra sång och dragspelsmusik här vid båtarna, fick vi höra av förbipasserande när vi spelade in.😊

Högt på ett berg

23 juli
Vid Frötuna kyrka hörs sång och toner från gitarr och orgel. Varmt välkommen till vår inspelade ”Andakt i sommarkvällen med musik” med Jakob Bäcklund, präst, och Anna Lorin Nordahl, musiker, som bjuder på fin reflektion kring temat ”Efterföljelse”. Tillsammans sjunger och spelar de också den underbara visan ”Strövtåg i hembygden”. 

Strövtåg i hembygden

16 juli
I sommar och sol klingar pianotonerna från vackra Roslagsbro kyrka! Välkommen till vår inspelade ”Andakt i sommarkvällen med önskepsalm”. Nannie Forsgren Liegnell, kyrkvärd/körsångerska och Jonas Westberg, körsångare, framför psalmen ”Herre, sänd mig” tillsammans med Peter Dahlberg, musiker, som spelar piano. Nannie bjuder också på en fin och personlig reflektion om Apostladagen med rubriken ”Sänd mig”. 

Herre, sänd mig

9 juli
Vackra pianotoner och sång hörs från Norrtälje kyrka! Välkommen till vår inspelade ”Andakt i sommarkvällen med önskepsalm”. Sophia Sigurdsdotter Roman, musikpedagog, och Jörgen Johansson, församlingsbo, framför psalmen ”De blomster som i marken bor” tillsammans med Peter Dahlberg, musiker, som spelar flygel. Sophia bjuder också på en fin och personlig reflektion med rubriken ”Att inte döma”. 

De blomster som i marken bor

2 juli
Undrar om konstnären Albert Engström hade tyckt om skön psalmsång utanför sin ateljé? Vi hälsar dig varmt välkommen till ”Andakt i sommarkvällen med önskepsalm” inspelad på klipporna i vackra Grisslehamn. Anna Ortner, präst, och Annika Svärd, musiker, bjuder på ett fint och personligt samtal kring temat ”Förlorad och återfunnen”.  Tillsammans med Camilla Karlsson, församlingspedagog, sjunger de också psalmen O, vad världen nu är skön. Anders Jalkéus spelar dragspel och bjuder dessutom på ett extranummer - visan Så skimrande var aldrig havet passar ju så himla bra att spela vid Ålands hav! 

O, vad världen nu är skön

 

25 juni
Vågorna rullar mot stranden till tonerna av psalmen En vänlig grönskas rika dräkt och vi hälsar dig varmt välkommen till "Andakt i sommarkvällen med önskepsalm" inspelad i Bergshamra och vid vackra Länna kyrka. Prästen Anders Elvin bjuder på en fin och personlig reflektion kring temat ”Den Högstes profet” och för den stämningsfulla sången och gitarrkompet står musikern Ellinor Videfors. Vi önskar dig en vacker midsommarhelg!

En vänlig grönskas rika dräkt

18 juni
De vandrar glada, sjungandes och spelandes in i vackra Frötuna kyrka!
Varmt välkommen till vår inspelade ”Andakt i sommarkvällen med önskepsalm” där Tobias Johannesson, präst, bjuder på en personlig och fin reflektion kring temat ”Vårt dop”. Medverkar gör också Alma Hagström, Ellen Hagström, Christina Wermelin Elgbro, Clas Elgbro och Jakob Bäcklund som sjunger och spelar psalmen 753 ”Nu är det härligt att leva” – sjung gärna med!

Nu är det härligt att leva

11 juni
Mitt i grönskan står musikerna Eva Zethelius och Peter Dahlberg, sjungandes a cappella psalmen ”I denna ljuva sommartid”. Vi hälsar dig varmt välkommen till ”Andakt i sommarkvällen med önskepsalm” inspelad i vackra Roslagsbro på kyrktrappan. Fredrik Ekström, präst, bjuder på en fin och personlig reflektion kring temat ”Heliga trefaldighets dag” och i bakgrunden hörs Broströmmen brusa.

I denna ljuva sommartid

4 juni
”Den blomstertid nu kommer” klingar längs med stranden. Det är konfirmationsläger på Björkögården! Vi hälsar dig varmt välkommen till ”Andakt i sommarkvällen med önskepsalm” inspelad på vackra Väddö där Ninna Birkoff, präst, bjuder på en personlig reflektion kring temat ”Den heliga Anden”. Tänk vad sagolikt vackert det är med ett glittrande hav!

Den blomstertid nu kommer

 

28 maj
Vad sägs om en skön paus vid vackra Väddö kanal? 
Varmt välkommen till vår inspelade ”Andakt i vårkvällen med önskepsalm” där Anna Ortner, präst, bjuder på en personlig reflektion kring temat ”Hjälparen kommer”.  
I härlig sång medverkar också Annika Svärd, musiker, Maria Måneskär, församlingsassistent, Tone Ortner, prästkandidat, och Anders Jalkéus, musiker, som framför psalm 752 ”Över berg och dal” – sjung gärna med du också till de fina dragspelstonerna!

Över berg och dal

21 maj
Det hörs vacker sång och dragspelsmusik nere vid Länna kyrksjö!
Varmt välkommen till vår inspelade ”Andakt i vårkvällen med önskepsalm” där Britt-Marie Söderberg Tegenborg, ordförande i Länna församlingsråd, bjuder på en personlig reflektion kring temat ”Bönen”.  Thomas Sving, musiker, framför psalm 179 ”Morgon mellan fjällen”. Björkarna dansar i vinden och fåglarna sjunger – sjung gärna med du också!

Morgon mellan fjällen

14 maj
”Måne och sol” sjunger barnen i den härliga Frötuna Barn- och diskantkören!  Varmt välkommen till ”Andakt i vårkvällen med önskepsalm” inspelad vid vackra Frötuna kyrka. Eva Enggrön, administratör, bjuder på en personlig reflektion kring temat ”Att växa i tro”. Körledare är Christina Wermelin Elgbro som även spelar piano. Med på ett hörn, som sufflör i bakgrunden, är också Clas Elgbro, församlingspedagog.
Måne och sol

7 maj
Välkommen till en serie nya filmer som vi gett namnet ”Andakt i vårkvällen"!  
Först ut är Jonas Westberg, kyrkvärd, som gör en personlig och tänkvärd reflektion över helgens tema ”Vägen till livet”. Njut också av en önskepsalm som önskats av våra följare här på vår Facebooksida, psalm 943 Blomningstid, som vackert framförs av John Emanuelsson, musiker.
Följ med när kyrkporten öppnas i Estuna kyrka och släpper in våren!  
Blomningstid

30 april
Fåren med sina lamm får besök i hagen. Undrar vem det är? Varmt välkommen till Musik vid helgsmål, inspelad i vackra Malsta kyrka och på Singö. Temat för dagen är ”Den gode herden” och för ord och ton står, Vicki Kipler, dramapedagog, Anna Rydberg Nilsson, diakon samt Karin Sahlin, musiker. Medverkar gör också Anneli Ek, kommunikatör. Sjung gärna med till visan Shepherd of my soul.
Tack till får, lamm och Anki på Hörnängsgården på Singö!
Shepherd of my soul

23 april
Våren med ljuset och sina blommor är här! Kan du höra vilken fågel det är som sjunger i början av filmen? Varmt välkommen till Musik vid helgsmål, inspelad i vackra Länna kyrka. Temat för dagen är ”Påskens vittnen” och för ord och ton står, Anders Elvin, präst, samt Thomas Sving, musiker, som sjunger och spelar dragspel. Thomas bjuder även på lite a cappella! Sjung gärna med till psalm 198 Likt vårdagssol i morgonglöd. 
Likt vårdagssol i morgonglöd

16 april
Påsken, vårt stora hopp, vår glädje och vårt ljus! Varmt välkommen till Musik vid helgsmål, inspelad i vackra Estuna kyrka.
Temat för dagen är ”Kristus är uppstånden” och för ord och ton står, Fredrik Ekström, präst, samt musikerna Eva Zethelius och Peter Dahlberg. Stämningsfullt! Sjung gärna med till psalm 154 Dina händer är fulla av blommor. 
Dina händer är fulla av blommor

9 april
Varmt välkommen till Musik vid helgsmål, inspelad i vackra Väddö kyrka!
Temat för dagen är ”Palmsöndagen/Vägen till korset” och för ord och ton står, Eva Williams, präst, Maria Måneskär, församlingsassistent, Annika Svärd, musiker, Anna Ortner, präst och Anders Jalkéus, musiker. Stämningsfullt! Sjung med till psalm 39 Jesus från Nasaret går här fram.
Jesus från Nasaret går här fram

2 april
”Försonaren” är temat för denna Musik vid helgsmål som är inspelad i vackra Rådmansö kyrka. Varmt välkommen att lyssna till de tänkvärda orden från Jakob Bäcklund, präst, samt sång och musik tillsammans med Anna Lorin Nordahl, musiker. Sjung med till psalmerna 275 Jesus för världen givit sitt liv och 755 Vila i mig. 
Jesus för världen givit sitt liv och Vila i mig

26 mars
Många är ljusen som tänds i denna inspelade Musik vid helgsmål där temat är ”Jungfru Marie bebådelsedag”. Varmt välkommen att lyssna till de tänkvärda orden från Josefin Hedenström, präst, samt klingande sång och gitarr från Sophia Sigurdsdotter Roman, musikpedagog. Medverkar gör också barn, mammor och barn- och ungdomsledare från kyrkans öppna förskola. Sjung med till psalm 605 Gud bor i ett ljus.  
Gud bor i ett ljus

19 mars
Ljuset bär oss. Välkommen att se dagens inspelade Musik vid helgsmål som denna gång är från vackra Länna kyrka. Tillsammans med Anders Elvin, präst, får vi lyssna på ord under temat ”Kampen mot ondska.” Sjung med till psalm 744, Barn och stjärnor, som stämningsfullt framförs av Thomas Sving på sång och dragspel.
Med på ett hörn är också Joakim Eklund, kyrkogårdsföreståndare/förman.
Barn och stjärnor

12 mars
”Bönen är ofta det som kan samla oss och ge oss styrka och hopp. Bönen att det som är mörkt och ont ska kunna fördrivas.” Orden kommer från prästen Fredrik Ekström och dagens inspelade Musik vid helgsmål där temat är ” Den kämpande tron”. Medverkar gör också John Emanuelsson på sång samt orgel och platsen är vackra Estuna kyrka.
Sjung gärna med till psalm 45 Jesus för världen givit sitt liv.
Jesus för världen givit sitt liv

5 mars
Solen lyser i samklang med vackert gula Väddö kyrka. Vi hälsar dig välkommen till dagens inspelade Musik vid helgsmål där du får träffa Väddö församlings nya församlingsherde, Anna Ortner, församlingsassistent Maria Måneskär samt musikerna Annika Svärd och Anders Jalkéus. Lyssna till orden, sången och musiken under temat ”Prövningens stund”.
Sjung gärna med till psalm 43 Jesus är min vän den bäste.
Jesus är min vän den bäste

26 februari
Varmt välkommen till en digital Musik vid helgsmål i vackra Rådmansö kyrka som leds av prästen Jakob Bäcklund och musikern Anna Lorin Nordahl. Temat för dagen är ”Fastlagen” och ”Kärlekens väg”. Sjung med till psalm 135, Se, vi går upp till Jerusalem och psalm 851 Kärlekens tid. 
Se, vi går upp till Jerusalem och Kärlekens tid

19 februari
I Norrtälje kyrka hörs ord skrivna av Ylva Eggehorn och toner från både orgel och flygel leder vår präst Ninna Birkoff och musiker Daniel Edoff genom dagens digitala Musik vid helgsmål där rubriken är ”Det levande ordet”.
Sjung gärna med till psalmen 717 Innan gryningen.
Innan gryningen

12 februari
Vägarna leder till vackra Länna kyrka i dagens digitala Musik vid helgsmål. Musik, ord och ton kommer från vår präst Anders Elvin samt musiker Thomas Sving och rubriken är ”Nåd och tjänst”.
Sjung gärna med till psalmen  231 Oändlig nåd mig Herren gav.
Oändlig nåd mig Herren gav

5 februari
Följ med in i Väddö kyrka, en av Roslagens östra pastorats största kyrkor! Dagens digitala Musik vid helgsmål har temat "Uppenbarelsens ljus". Musik, ord och ton kommer från vår präst Eva Williams och musiker Annika Svärd.
Sjung gärna med till psalmen 606 Det gungar så fint.
Det gungar så fint

29 januari
Mot den grå himlen står Estuna kyrka vit och klar. Välkommen till dagens digitala Musik vid helgsmål där temat är "Jesus är vårt hopp". Musik, ord och ton kommer från vår präst Fredrik Ekström samt våra musiker Eva Zethelius, Peter Dahlberg och John Emanuelsson.
Sjung gärna med i melodin till Sailing där texten är från Bred dina vida vingar och Tryggare kan ingen vara - annorlunda och vackert! 
Sailing

22 januari

De står stilla med blicken vilandes på snön som virvlar ikapp med vinden!
Stillheten tar de med sig in i Frötuna kyrka.
Välkommen till dagens digitala Musik vid helgsmål där temat är "Jesus skapar tro". Musik, ord och ton kommer från vår präst Tobias Johannesson, musiker Christina Wermelin Elgbro och församlingspedagog Clas Elgbro. 
Sjung gärna med i psalm 217:
Gud, för dig är allting klart

15 JANUARI

Följ med på en liten digital vandring från den livliga Norrtäljeån till stillheten i Norrtälje kyrka!
Temat för dagens Musik vid helgsmål är "Livets källa" och medverkar gör vår barn- och familjepräst Josefin Hedenström och musiker Karin Sahlin. 
Sjung gärna med i psalm 246:
Här en källa rinner

23 oktober

I Rosenlundskyrkan får vi lyssna till kyrkomusikern Ellinor Videfors framföra psalm 875 ”Släpp loss spratten”.
Sen får vi ta del av en andakt med Anders Elvin där han talar kring temat ”Samhällsansvar”.

Släpp loss spratten

16 oktober

I Lohärads kyrka går vi lyssna till musikerna Per och Eva Zethelius när de framför en psalm från 2000-talet, nämligen psalm 856 ”Tänd ljus”.
Därefter håller Per en andakt kring temat ”Att leva tillsammans” och vi ska få höra dikter av bland annat Nils Ferlin.

Tänd ljus

9 oktober

I Mariagården hör vi delar ur ungdomskören Norrtälje Soul Children, med körledaren Karin Sahlin, framföra både lovsången ”Wow” av Stefan och Anette Almqvist och Carolas ”Säg mig var du står”.
Vi får även ta del av kyrkomusikern Karin Sahlins tankar kring veckans tema ”Lovsång”.

Wow och Säg mig var du står

2 oktober

I Väddö församlingsgård i Älmsta hör vi barnkören Annikas sångfåglar med körledaren Annika Svärd framför ”Goliat” av Laleh. Efteråt får vi höra församlingsassistent Maria Måneskär läsa texter med tema ”Änglarna”

Goliat

25 september

I Frötuna kyrka hör vi Clas Elgbro och Christina Wermelin Elgbro framföra psalm 814 ”Här vid stranden” och de talar också kring temat "Rik inför Gud”.

Här vid stranden

18 september

I Riala kyrka får vi njuta av Thomas Sving på pianot, medan han sjunger psalm 851 ”Kärlekens tid”.

Efter det fortsätter prästen Anders Elvin att tala kring temat "Döden och livet”.

Kärlekens tid

11 september

Från Väddö kyrka ser vi Annika Svärd och Anders Jalkéus framföra psalm 249, ”Blott en dag”.

Efter det fortsätter prästen Björn Rubenson att tala kring temat "Ett är nödvändigt”.

Blott en dag

4 september 

Från Markuskyrkan i Norrtälje får vi lyssna till Anna Rydberg Nilsson och Ellinor Videfors framföra psalm 90, ”Blott i det öppna” i sällskap av Magnus Rydell på piano.

Efter det fortsätter diakonen Anna att tala kring temat "Enheten i Kristus”.
Som avslut får vi höra Ellinor och Magnus framföra samma psalm, fast i en lite annan version.

Blott i det öppna

28 augusti

Från Singö kyrka framför Cajsa Söderman och Petter Andersson bonusmelodin ”För kärlekens skull” av Ted Gärdestad.

Efter det förflyttar vi oss till andaktsrummet i Mariagården, vid Norrtälje kyrka. Där får vi se prästen Hedvig Åström tala kring temat "Medmänniskan”.

För kärlekens skull

21 augusti

Från Väddö kyrka framför Annika Svärd och Anders Jalkéus psalm 754: När dagen fylls av fågelsång.

Och därefter är det dags för en debut framför kameran. För första gången ser vi prästen Björn Rubenson i Musik vid helgsmål och han talar runt temat "Friheten i Kristus”.

När dagen fylls av fågelsång

14 augusti

Från Blidökyrka bjuder vi här på en spontant inspelad sommarmelodi med Ellinor Videfors och Agneta ”Agge” Hellström. För många av er blir det första gången ni hör ”Nu grönskar det” på just det här sättet.

Efter deras härliga framförande är det en andakt med Roslagens östra pastorats kommunikatör Zarah Cunvik. Temat är "Tro och liv”.

Nu grönskar det

7 augusti

Beethovens pianosonat nummer 8 i C-moll och Psalm 297 Härlig är jorden är sammansatta av musikern Christer Edoff och framförs i Norrtälje kyrka denna lördag.

Efter denna musikupplevelse får vi lyssna på kyrkoherden Mika Wallanders betraktelse kring temat "Nådens gåvor”.

Beethoven och Härlig är jorden

31 juli

”Fredriks gånglåt” av Mats Paulsson är veckans sommarmelodi och framförs, utanför Malsta kyrka, av musikpedagogen Sophia Sigurdsdotter Roman och barn- och ungdomsledaren Lena Ramdén.

Efter psalmen får vi lyssna på en betraktelse kring temat "Goda förvaltare” och även liten bonuspsalm vi redan hört sjungas denna sommar. Över berg och dal – men idag med endast fioler. 

Fredriks gånglåt och Över berg och dal

24 juli

” I denna ljuva sommartid” är veckans sommarpsalm och framförs, i Singö kyrka, av musikerna Cajsa Söderman och Petter Andersson.

Efter psalmen flyttar vi oss till Norrtälje kyrka och får där lyssna till Josefin Hedenströms betraktelse med temat "Andlig klarsyn". 🙏

I denna ljuva sommartid

17 juli

Veckans önskepsalm är ”De blomster som i marken bor”.
I Norrtälje kyrka framförs den a cappella av prästen Lena Nordlander.
Efter psalmen får vi lyssna till Lenas betraktelse med temat "Efterföljelse".

De blomster som i marken bor

10 juli

Veckans önskepsalm är ”O, vad världen nu är skön”.
I Söderbykarls kyrka framförs den av musikerna Peter Dahlberg och Eva Zethelius.
Därefter hör vi prästen Fredrik Ekström läsa ur tredje Moseboken. Söndagens tema är "Efterföljelse".

O, vad världen nu är skön

3 juli

Veckans önskepsalm är ”En vänlig grönskas rika dräkt”.
I Frötuna kyrka framförs den av prästen Jakob Bäcklund, församlingspedagogen Clas Elgbro och musikerna Christina Wermelin Elgbro och Anna Lorin Nordahl.
Efter de ljuva tonerna fortsätter Jakob Bäcklund med en helgmålsbön med tema "Sänd mig".

En vänlig grönskas rika dräkt

26 juni

I Norrtälje kyrka får vi denna lördag höra önskepsalmen ”Över berg och dal”, framförd av musikern Karin Sahlin och prästen Lena Nordlander. Därefter fortsätter Lena Nordlander med en helgmålsbön med tema "Den Högstes profet".

Över berg och dal

19 juni

I Söderbykarls kyrka får vi denna lördag höra önskepsalmen ”Nu är det härligt att leva”, framförd av Peter Dahlberg och Eva Zethelius. Därefter får vi lyssna till församlingsherde Fredrik Ekströms med tema "Försvunnen och återfunnen".

Nu är det härligt att leva

5 juni

Utanför Rådmansö kyrka, mitt i grönskan, får vi denna lördag lyssna till Emina och Wilma från barnkören SångFröna.
De sjunger önskepsalmen ”Den blomstertid nu kommer” akapella och efteråt får vi ta del av församlingsherde Jakob Bäcklunds tankar kring söndagens tema ”Vårt dop”.

Den blomstertid nu kommer