Järna Blomsterfond

Skänk en gåva som minneshyllning (kondoleans), högtidshyllning eller spontangåva.

Järna Blomsterfond i Överjärna och Ytterjärna församlingar


I Överjärna och Ytterjärna församlingar finns Järna Blomsterfond som uppvaktar församlingarnas äldre församlingsmedlemmar på deras högtidsdagar. Järna Blomsterfond tillkom genom en donation.

En grupp av ideella personer uppvaktar jubilaren med en blomma på dennes hemadress när det är bemärkelsedag. Alla församlingsmedlemmar som fyller 80, 85 och 90 år hyllas av församlingen genom Järna Blomsterfond. 

Efter fyllda 90 år så hyllar vi församlingsmedlemmen varje år med en blomma och ett vackert gratulationskort. 

Fonden kan bekosta blommor vid begravningar där anhöriga ej finns eller ekonomiska medel inte finns. För mer information om detta, kontakta diakon Laila Larsson.

Hur pengar kommer in till fonden

  • Kollekt tas upp under maj och juni månad i Överjärna församling
  • Gåvor skänks via kondoleans
  • Gåvor skänks via högtidshyllning
  • Frivilliga gåvor tas tacksam emot.

Vill du skänka en gåva till Järna Blomsterfond?

Sätt in pengar på bankgiro: 5407-1576

Swisha till nummer 123 114 87 09 och ange meddelande ”Järna Blomsterfond” samt ditt namn.

Kontant på expeditionen i församlingshemmet, Kyrkvägen 10, Järna under våra öppettider

Kondoleans
Om du önskar ge gåvan som kondoleans, vänligen gör din beställning via vårt formulär (klicka på länken). Där kan du välja mellan våra kondoleanskort.

Högtidshyllning
Om du önskar ge gåvan som en högtidshyllning och önskar erhålla ett gratulationskort som du antingen själv ger till jubilaren eller önskar få skickad till jubilaren, vänligen gör din beställning i formuläret nedan. Du kan även hämta kortet på vår expedition. 

Spontangåva
Om du önskar ge en spontan gåva vänligen kontakta vår expedition om du önskar erhålla ett tackkort för din gåva. 

Alla beställningar kan även göras via vår expedition: 08-551 747 20 eller jarna-vardinge.pastorat@svenskakyrkan.se

Som standard skickar vi kortet inom tre arbetsdagar efter beställning.

Informationsbroschyr

En informationsbroschyr om kondoleans och Järna Blomsterfond finns att beställa från expeditionen samt att läsa digitalt nedan.

 

Här beställer du ett gratulationskort i samband med din högtidshyllning! Vi skickar det hem till dig så att du kan ge kortet till jubilaren själv. Om du önskar kan vi skicka kortet direkt till jubilaren, då fyller du i nästa avsnitt i formuläret.

Jag önskar följande kort:

Om du önskar kan vi skicka kortet direkt från oss. Då behöver vi dessa uppgifter:

På kortet står redan tryckt "I samband med din födelsedag har en gåva skänkts till Järna Blomsterfond från NN".

Artikel ur Kyrkobladet nr 5 2020

”Blommor blir en ljusglimt för den som är ensam”

KÄNNER NI TILL ATT JÄRNA FÖRSAMLING har en Blomsterfond? Fonden tillkom genom en donation från en gammal Järna-bo som hette Hjalmar Svensson. Han ville efter sin död att pengarna skulle gå till Överjärna församling för inköp av blommor till begravningar för de som inte hade några medel eller anhöriga. På så sätt bildades Blomsterfonden som på den tiden förvaltades av Kyrkobrödrakåren men numera av Överjärna församling. Kyrkorådet utser representanter som frivilligt arbetar med att åka ut med blommor till församlingsbor på födelsedagar, såsom vid 85 år, 90 år och varje år efter 90 år.

DETTA ÄR EN FIN GEST SOM verkligen uppskattas, särskilt när man är ensam och gammal och inte har släkt och vänner kvar i livet. Vi som fått förmånen att arbeta som blomsterbud möts av stor tacksamhet, och vi gör det med glädje och i vetskap om att det blir en ljusglimt i tillvaron.

VI ÄR NU RÄDDA ATT FONDEN faller i glömska och att pengarna tar slut, vilket kan betyda att det inte blir några fler födelsedagsuppvaktningar. Därför anbefalles gåvor varmt! Om du vill glädja andra i församlingen i stället för med blommor vid begravning – skänk ditt bidrag till Blomsterfonden. Då ingår även ett vackert kondoleanskort som ges till den anhörige. 

Inga Jansson, samordnare för Järna Blomsterfond