Foto: Ralf Elo

Kyrka - Skola i Västervik

Verksamhet för grundskolor. Alla våra besök och aktiviteter är kostnadsfria.

Med skolans nya läroplan finns många möjligheter till samarbete mellan skolan och kyrkan. Inom ämnen som religion, naturkunskap, geografi, historia och idrott och hälsa ser vi många intressanta beröringspunkter. 

Ett besök i våra kyrkor innebär att eleverna får del av ett stort kulturarv med symboler från medeltidens kyrka fram till våra dagar. I kyrkan finns spår från alla tider och tankegångar därifrån. Vi kan på ett levande sätt berätta och samtala kring kyrkans olika högtider, bibelberättelser och historia. 

Vi funderar tillsammans omkring viktiga frågor som kärlek, relationer och döden.
Vi hjälper er gärna med en kort presentation av kyrkorna. Vi hoppas att ni finner något i vårt utbud lockande -  något som fördjupar och berikar er undervisning. Att besöka kyrkorna och våra aktiviteter är gratis!

Att tänka på innan besök:
meddela allergier, särskilda behov, antal barn och vuxna eller annat viktigt vi behöver veta så er upplevelse blir så bra som möjligt. Personalen förväntas att vara delaktig. 

Toaletter finns i våra byggnader. När du besöker Sankta Gertruds kyrka finns handikapptoaletten på Elvan.

I dagens samhälle, som är präglat av mångfald, är kunskaper om religioner och andra livsåskådningar viktiga för att skapa ömsesidig förståelse mellan människor. Lgr sid 188

Bibeläventyret

Välkommen till ett spännande bibeläventyr för årskurs 4-5 tillsammans med Västerviks församling.

Kyrkdeckarna i S:t Petri kyrka

Med hjälp av detektivutrustning, bilder, ledtrådar, problemlösning och dolda ord löser vi tillsammans de utmaningar vi ställs inför när vi rör oss i kyrkans skrymslen och vrår.

Leta kyrkmöss i S:ta Gertruds kyrka

Musföräldrarna behöver barnens hjälp att hitta sina ungar i kyrkans vrår. Hör av er till oss så ordnar vi ett besök!

Medeltiden i S:ta Gertruds kyrka

Kom och träffa Olaf och Anna som bodde i Västervik under medeltiden.

Kyrkan i skogen/friluftsliv

Genom samarbetsövningar, lekar, utmaningar och tillitsövningar lär vi känna naturen och varandra. Tillsammans med Västerviks församling.