Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Allhelgona

Det är en tid för eftertanke, gravsmyckning och ljuständning.

Vi närmar oss allhelgonahelgen, den tid våra tankar går till dem vi sörjer och saknar. Det är en tid för eftertanke och ljuständning i kyrkor och på kyrkogårdar.
Minnena, sorgen och tacksamheten finns med när ljusen tänds. Ljuslågorna är både vemodiga och vackra där de lyser upp i mörkret.


Katrineholmsbygdens församling inbjuder till gudstjänster med ljuständning.
Se tider och platser under ”Vad händer i kyrkan”.

I de kyrkor som har haft begravningsgudstjänster finns ett bord med en Minnespärm, där de som under året haft sin begravning i kyrkan står med. Namnen kommer även läsas upp i gudstjänsten. Har begravningsgudstjänsten varit i Valla kyrka, kommer namnen läsas upp i Sköldinge kyrka.

Det kommer inte ske namnläsning vid musikandakterna i Skogskapellet.
Ljuset brinner och innesluter alla vi sörjer och tyst nämner vid namn.


Må allhelgonahelgen bli en tid av ljus och värme mitt i livets dunkelhet!

Som liljan på sin äng till slut ska vissna ner,
går sommaren mot höst och dagen lugnt mot kväll.
Men blomman som i vila går ska snart slå ut i evig vår
och vad som sås i ringhet här du ger sin blomning där.
 (psalm 798 vers 4)

...........................................................................................................................................

Om du inte har möjlighet att ta dig till en kyrkogård så kan du tända ett digitalt ljus på bönewebben,  eller kontakta kyrkogårdsexpeditionen, telefon 0150-772 00 (ankn 2) så kan de hjälpa dig. 

Kristina Sturk Hirvinen

Minnesgudstjänster

Allhelgona helgens minnesgudstjänster och namnuppläsning

Kyrkogårdarna under Allhelgona

Under allhelgona har kyrkogårdarna servering.

Minnespärm

Pärmen som finns framme under allhelgona med namnet "Till minne" kommer att innehålla minnesblad över de som har haft sin begravning i kyrkan eller på Skogskapellet.

Musik till tröst

Under helgen spelar församlingens musiker i kyrkorna under temat "Musik till tröst". Om det inte finns någon musiker på plats så spelas stämningsfull musik från skiva. Välkomna in i värmen!

Några personer och en kvinnlig präst sitter på stolar i en ring i en kyrka.

Stöd i sorgen

Det finns ett liv efter döden – också för dig som blir kvar. I kyrkan kan du dela sorgen med någon som lyssnar och förstår.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.