Foto: Mateus Campos on Unsplash

Församlings- och medlemsbrev

Här samlas brev från kyrkoherde och kyrkoråd _____________________________________________

Församlingsbrev - vårhälsning 11 april 2023

Kära församlingsmedlemmar!

Äntligen! Solen strålar och det har varit nästan sommarvärme i eftermiddag! Som vi har längtat, efter flera regniga helger!

After Church

Imorgon fredag den 12 april är det inget After Church. Vi förbereder för vårmarknaden. Men den 19 april kl 15.00 får vi lyssna på Peter Rosén ” 50 år som amatörastronom” och veckan efter, 26 april, Annette Marino kåserar ”Utrotningshotade djur” med egna bilder från resor runt om i Afrika. Dessa tillfällen får ni inte missa.

Vårmarknad på Villa Ingeborg på lördag den 13 april kl 11-17

På lördag ska solen lysa och värmen stråla emot oss, med andra ord perfekt väder för vårmarknad på Villa Ingeborg.

Kom och njut av ostron, champagne, foie gras, härliga våfflor och vårtallrikar från serveringen och goda drycker från baren.

Du kan fynda i brocanten, köpa lite nya böcker – vi har böcker kvar från Alexandra Pascalidous föredrag, några även med dedikation och njuta av härlig gemenskap.

Vi slår upp portarna kl 11.00 med Riviera Stringers som också underhåller under dagen.

Du kan också se kyrkliga textilier och få del av dess historia.

Rivieraklubben finns också på plats om du vill köpa champagne eller från deras övriga utbud.

Varmt, varmt välkommen!!

Söndagen den 14 april

Dagen efter marknaden, dvs söndagen den 14 april är det ingen gudstjänst och ingen kyrklunch. Glöm inte att anmäla er till påföljande söndags, 21 april, kyrklunch senast fredagen innan kl 12.00, på hemsidan eller via nice@svenskakyrkan.se. Våra kyrklunchlagare behöver få besked i tid för att kunna servera alla en härlig lunch.

Ny kyrkomusiker

Äntligen kan vi berätta att vår nya kyrkomusiker Marie Carlsson börjar hos oss den 1 juni, men redan den 19 maj spelar hon vid gudstjänsten och träffar kören för första gången dagen efter. Marie kommer från en tjänst som kyrkomusiker i Svenska kyrkan i Hamburg där hon arbetat i 5 år så hon har lång erfarenhet av att arbeta i utlandskyrkan. Hon är klassiskt skolad och älskar Frankrike – Paris där hon bott i ett flertal år och studerat. Hon har en förkärlek för Chopins musik men inget är henne främmande. Vill ni lyssna på henne lite i förväg, gå in på mariecarlssonpiano så får ni ett smakprov. Efter sommaren finns många möjligheter att höra henne spela; varför inte en Chopin-konsert.

Vi är så glada att få välkomna Marie till vår församling här i Södra Frankrike och Monaco och jag tror att det kommer bli många musikaliska tillfällen tillsammans med Marie. Varmt välkommen Marie!

Väl mött på Vårmarknaden den 13 april – det får ni inte missa! Vi ser fram emot en härlig, inkomstbringande dag!

Hälsningar från kyrkorådet

Genom

Eva Adler

_______________________________________________

Församlingsbrev 29 februari 2024

Kära församlingsmedlemmar,

Från ett Cagnes-sur-Mer där mimosan blommar och det blåste ljumma vindar vid lunchtid kommer några korta uppdateringar förutom herdebrevet från Ulf Franzén som ni redan nåtts av:

  • På After Church den här veckan, imorgon fredag den 1 mars, kl 15.00-17.00 berättar vår kyrkoherde Ulf Franzén om tsunamin i Thailand på temat ”Kris och trauma”. Varmt välkomna till ett intressant föredrag över ett glas vin. Pris: 10 €
  • På lördag den 2 mars kommer kallelse och handlingar inför kyrkostämman den 24 mars att skickas ut digitalt och per post för dem som inte anmält en mailadress. Vi uppskattar om ni hör av er och meddelar om det sker ändringar i er mailadress så ni nås av våra församlingsbrev.
  • På söndag den 3 mars kl 11.00 är det gudstjänst i Sankta Birgittas kapell på Villa Ingeborg och Ulf Franzén predikar. Efteråt serveras kyrklunch – glöm inte att anmäla er till kyrklunchen via hemsidan.
  • På After Church den 8 mars, kl 15-17, berättar Eva Adler om hur det är att som statlig myndighet bistå och arbeta I en ”systermyndighet” i Georgien – ett land med en helt annan kultur och ett annat statsskick men också ett land som gör anspråk på att vara vinkulturens vagga. Kom och ta ett glas vin – tyvärr inte georgiskt denna gång. Pris: 10 €
  • Den 18 mars är det dags för Fixardag på Villa Ingeborg kl 10.00. Vi vill vårstäda i trädgården inför att både församlingen och Rivieraklubben har stämmor. Kom och var med! Anmäl dig till nice@svenskakyrkan.se eller till Rivieraklubben. Vi jobbar tillsammans och bryter av för en kopp kaffe och lunchmacka.  

Just nu är det ”högtryck” att få alla handlingar klara inför stämman den 24 mars. Jag hoppas att många som möter upp på stämman men kan ni inte delta så  kommer det att finnas en fullmakt med i utskicket. Utnyttja den och er möjlighet att delta även på detta sätt.

 

Som jag informerat om flera gånger tidigare kommer vår församling att under våren gå in i en pastoratslikande struktur med församlingarna i Paris och Bryssel, troligen från 1 maj. För detta krävs samverkansavtal och en struktur för hur representanter från de tre kyrkoråden ska mötas och samverka. Detta ger många nya men också spännande frågor men också en hel del administration och diverse avtal som ska tas om hand. Men verksamheten i vår församling påverkas inte i så hög grad – mer än att vi, som framgått tidigare- inte får samma bidrag från SKUT som tidigare och måste i allt högre grad finansiera vår verksamhet själva.

Vår vikarierande kyrkoherde Ulf Franzén har anmält intresse att stanna i vår församling – i vart fall det närmaste året. Det är vi väldigt glada över! Hans förordnande går ut den 30 april och vi kämpar nu på med att finna formerna för en lokal anställning för Ulf som församlingsherde. Vi ligger lite före Paris men alla utlandsförsamlingar övergår till lokala anställningar och vi kommer i dialog med Paris reda ut vad som krävs inom ramen för en lokal anställning.

Vi är på sluttampen med vår rekrytering av en kyrkomusiker. Vi har haft många kvalificerade sökanden att välja mellan. Jag hoppas att vi inom kort kan presentera vår nya kyrkomusiker, även om det tyvärr på grund av uppsägningstider kommer ta ett tag innan vederbörande på plats. Till dess får vi hanka oss fram – tyvärr utan körledare för kören då Lina Teir, som bistått oss, är upptagen på annat håll de närmaste månaderna.

Varma hälsningar från kyrkorådet

genom

Eva Adler

___________________________________________________________

Herdabrev 29 februari 2024

En möjlighet att få syn på Gud

Vi befinner oss i fastan, en tid då vi tänker på Jesus som gick mot sitt lidande på korset, men också mot nytt liv och uppståndelse.

 Historiskt sett har fastan ofta handlat om att avstå mat. Men i vidare mening kan fastan bli en möjlighet att avstå från något som tar för mycket fokus i våra liv. Det kan vara allt ifrån att skippa sötsaker för att kunna ge bort en slant till någon som behöver. Eller varför inte Digital Detox?

Vi måste följa med vår tid och att idag avstå från mobilen och surfplattan samt sociala medier för att få syn på både sig själv, sina medmänniskor och Gud är nog en utmaning för var och en.

Detta kan vara en fasta värd att prova på!

Med tillönskan om Guds rika välsignelse hälsar

 

✝ Ulf Franzén, församlingsherde

________________________________________________

Herdabrev och Församlingsbrev 30 januari 2024

Kära församlingsmedlemmar!

Solen lyser milt över Villa Ingeborg denna januaridag. Mimosan har så smått börjat blomma i bergen och vi har precis firat Septuagesima i Birgittakapellet och förfastan har redan tagit sin början. Kristustecknet - XP - de första bokstäverna i namnet Kristus på grekiska, söndagens symbol, tog Kejsar Konstantin som symbolen för sitt fälttecken. Under min studietid på Pastoralinstitutet i Uppsala fanns det en ikon med detta tecken och texten - In Hoc Signu Vinces - i detta tecken skall du segra. Det blev en stark och betydelsefull symbol även för mig. Men den seger vi alla får del av genom Kristus har inte med krigiska bedrifter att göra. Genom honom får vi del av nåden och tas i Guds tjänst. Och nåden kan vi ju inte förtjäna utan vi får stilla be om Guds nåd och låta oss inspireras av denna nåd och tjäna din mänsklighet. Vi är alla pilgrimer på vår resa och färdas just denna väg bara en gång och nu snart går församlingen in i ett nytt skede med anställd kyrkomusiker samt församlingsherde. Vi innesluter hela denna process i våra förböner och hälsar varandra välkomna till en fin och välsignad vårtermin härnere på Rivieran.

Hemsidan fungerar igen

Äntligen kan man utbrista! Vi har åter en hemsida som fungerar och där uppdateringar (liksom på vår Facebook-sida) nu sker kontinuerligt.

Det gör att vi återgår till att skicka er församlingsbrev två gånger i månaden – om inget oförutsett händer som vi vill göra er uppmärksamma på.

Information från kyrkorådet kommer ena gången och vår kyrkoherde skickar sina tankar vid det andra tillfället.  Så följ vår hemsida, för nu kan ni både få information där och framför allt lita på att informationen är uppdaterad och korrekt.

Information om kyrkostämman

Söndagen den 24 mars kl 13.30 är det dags för kyrkostämma på Villa Ingeborg. Lägg redan nu datumet på minnet. Den församlingsmedlem som vill lämna in en motion till stämman ska senast fyra veckor före stämman eller 25 februari skickat sin motion till församlingen på nice@svenskakyrkan.se eller lämnat i den på Villa Ingeborg.

Kallelse till kyrkostämman tillsammans med möteshandlingar och fullmakt för den som inte har möjlighet att närvara kommer att skickas ut senast den 3 mars.

Rekrytering av församlingsherde och kyrkomusiker

Sista ansökningsdagen är för båda tjänsterna den 29 januari. Det har så här långt varit ett stort intresse för musikertjänsten och ett flertal ansökningar har redan kommit in. Det blir spännande att ta del av alla ansökningar när ansökningstiden gått ut. Sedan sätter kyrkorådet omgående igång med att välja ut kandidater – för församlingsherden, i dialog med Svenska kyrkan i Utlandet (SKUT) och kyrkoherden i Paris, Maria Bråkenhielm men när det gäller kyrkomusikertjänsten ”styr” vi själva helt över förfarandet.   

 In Hoc Signu Vinces hälsar

Eva Adler & Ulf Franzén

______________________________________________________

FÖRSAMLINGSBREV JANUARI 2024

GOD FORTSÄTTNING på 2024

Ett helt nytt församlingsår ligger framför oss – med massor av möjligheter men också nya utmaningar.

Den nya pastoratsliknande organisationen i samspel med församlingen i Paris ska formas och kyrkorådet ska ta över som arbetsgivare för både församlingsherde och kyrkomusiker.

Vi ser också möjligheter i ökad samverkan med våra nordiska systerkyrkor – att kunna bistå varandra på olika sätt.

Årets nyhet ”After Church” på fredagar kl 16-18 drar i gång den 19 januari – kom och var med! Vad skulle ni vilja att dessa eftermiddagstimmar innehåller? Kom och ge förslag!

Annons till församlingsherde och kyrkomusiker (60%) ligger nu ute på SKUT:s hemsida

Vi är åter igen i den situationen att tjänsten som församlingsherde till vår församling utannonseras, en situation som vi delar med flera andra utlandsförsamlingar. Sista ansökningsdagen är den 29 januari.

Ulf Franzén kommer att fortsätta sitt vikariat till i vart fall 30 april 2024, vilket vi är väldigt glada över. Då hoppas vi att rekryteringen av församlingsherde är klar och att vi har ett datum för när ny församlingsherde är på plats.

Under hösten har vi, som ni säkert uppmärksammat, haft flera vikarierande kyrkomusiker som spelat vid våra gudstjänster, lett kören och haft ansvar för luciaarrangemangen i Haut de Cagnes, Nice och Monaco. De har gjort strålande insatser. Kyrkorådet har beslutat att nu lysa ut tjänsten som kyrkomusiker samtidigt som tjänsten till församlingsherde. Vi lägger självfallet ut en blänkare på vår Facebook-sida om att vi söker både församlingsherde och musiker.

Musik behövs och er sponsring likaså!

Ett gudstjänstliv utan musik och körsång under ledning av en engagerad kyrkomusiker är inget aktivt eller attraktivt församlingsliv!

Musiken är en viktig del i vår gemenskap – både i gudstjänsterna men även i våra aktiviteter, som t.ex. visafton, konserter för att inte glömma de otroligt uppskattade Luciaframträdandena som jag hoppas många av er hade tillfälle att ta del av i december.

Inget av detta blir verklighet utan en engagerad musiker och körledare. Vi vill också att många fler ska få ta del av och bli en del av vår församlingsgemenskap och då är musik, körsång och konserter en perfekt ingång.

Utan musik och en kyrkomusiker riskerar vi att bli en ”fattigare” församling i många avseenden.

Visst vill du vara med och sponsra vår kyrkomusiker?

Som vi tidigare berättat kommer Svenska kyrkan i utlandet (SKUT) från och med i år dra in hela bidraget till vår kyrkomusik.

Församlingen behöver därför själva finansiera sin kyrkomusiker.

Här behöver vi er hjälp - för visst vill ni vara med och sponsra vår kyrkomusiker?

Hur kan ni då bidra? Har ni inte redan betalt er medlemsavgift kan ni lätt plussa på ett belopp eller göra en ny inbetalning till kyrkans konto, Crédit Agricole, RIB 19106 00604 4369 7823 922 95, L´Eglise Suèdoise sur la Côte d´Azur. Ni kan också swisha ert belopp till 0708-97 43 89 så går det till vårt kyrkomusikerkonto.

Alla bidrag stora som små är varmt välkomna!!

Om t.ex alla församlingsmedlemmar skulle bidra med 25 euros var fick vi till en bra grundplåt som vi kan bygga vidare på genom olika arrangemang under året. 

Gudstjänstplan för januari 2024 i Sankta Birgittas kapell vid Villa Ingeborg

7 jan                  1:a sön efter Trettondagen kl 11.00 – Gudstjänst – kyrkkaffe

14 jan                2:a sön efter Trettondagen kl 11.00 – Högmässa – kyrkkaffe

19 jan                After Church kl 16.00-18.00 på Villa Ingeborg

21 jan                3:e sön efter Trettondagen kl 11.00 – Gudstjänst

26 jan                After Church kl 16.00-18.00 på Villa Ingeborg

28 jan                Septuagesima kl 11.00 – Högmässa

När kommer vår hemsida att fungera igen?

Svaret blir tyvärr – det vet vi inte. Vi vet att många svenska församlingar nu fått igång sina olika system och att mail till svenskakyrkan.se går fram, men än återstår arbete för att allt ska fungera. Det betyder att ni ett tag till kommer att få församlingsbrev regelbundet med information om kommande gudstjänster och aktiviteter.

Kyrkorådet genom

Eva Liedström Adler

___________________________________________________-

HERDEBREV December 2023

Kära församlingsmedlemmar,

Vi har nu följts åt tillsammans en hel termin och berett väg under adventstiden för Jesus i våra samlingar och gudstjänster. Och nu står Julen för dörren. Vår vandring mot krubban har snart nått sitt mål. Jag kan se stjärnhimlen klart ifrån min lägenhet i Cagnes-sur.mer, det är nästan obefintlig belysning över Haut-de-Cagnes och stjärnorna framträder nästan magiskt nu. Längs Vintergatan färdas ett ljus som snart ska födas in i världen. Låt oss välkomna det. Öppna oss för ljuset som bor i mörkret, det äldsta och sannaste ljuset. Låt himlen komma nära. 


À plus tard ifrån er Pasteur och en Riktigt God Jul samt Gott Nytt År!


  Ulf Franzén

______________________________________________

FÖRSAMLINGSBREV 31 OKTOBER 2023

Kära församlingsmedlemmar,

Snart går vi mot Allhelgonahelgen men just nu verkar det mesta domineras av Halloween. Nyss ringde några små vampyrer i 4-årsåldern på dörren och fick lite godis. Återstår att se om det kommer fler ”skräckinjagande figurer” under kvällen!

Vi har haft ett par intensiva veckor med intervjuer och fördjupade intervjuer med sökande till församlingsherdetjänsten här hos oss i Södra Frankrike.  

Vi lyckades attrahera några riktigt bra kandidater med vår annons. Vi valde ut de två kandidater som vi ansåg hade störst potential att leda vår församling både här och nu men även in i framtiden. Vi gjorde allt vi kunde för att sälja in alla fördelar med att verka i vår församling och arbeta här på Rivieran. Olyckligtvis för oss var det två andra tjänster – SKUT la ju ut 18 tjänster till ansökan under sommaren - som attraherade våra utvalda kandidater mer. Grattis till de församlingarna och vi får ta nya tag. Vår annons har nu publicerats igen på SKUTs hemsida, med sista ansökningsdag den 29 november. Det gör att det kommer dröja lite längre innan vi har en ny församlingsherde på plats men vi har redan en plan för hur vi ska lösa denna förlängning.

Bland de nu lediga tjänsterna på SKUT:s hemsida finns även en tjänst som komminister Berlin/mobilpräst Europa, där prästen till 50 % ska vara stationerad i Berlin och på övriga 50 % ha ett delegerat ansvar för Nederländerna, övriga orter i Tyskland och i Europa samt kyrkoherdetjänsterna i Storbritannien och Irland samt Italien/Rom. Alla dessa tjänster har sina specifika krav och förutsättningar men jag är övertygad om att vår tjänst som församlingsherde i Södra Frankrike och Monaco kommer att locka sökanden med stor potential även denna gång.

Vad är annars på gång? På fredag den 3 november kl 16.00-17.30 blir det Taube-musik och allsång på Villa Ingeborg under ledning av Barbara Pessot, Fredrik Hesselvik och Martin Tengström som spelar och leder sången. Mer spännande musik blir det fredagen den 17 november kl 14.30 när Bengt Davidsson har föredrag med piano om jazzens historia. Inget av detta får ni missa!

Vår julmarknad börjar närma sig med stormsteg – den 25 och 26 november kl 11-16 resp kl 11-15 är ni varmt välkomna. Då erbjuds härliga jultallrikar, champagne och ostron och foie gras  men också glögg och pepparkakor, korv med bröd  och möjlighet att köpa svenska varor, för att inte glömma en härlig brocante.  Notera dagarna i er kalender och har vi tur kommer små Lucior och sjunger för oss på lördagseftermiddagen.

Det finns fortfarande, fram till och med den 5 november, möjlighet att beställa kockgängets egen hemgjorda Foie Gras. Den kostar 18 euro per 100 gr och vi säljer i bitar om ca 200 gr. Ni är varmt välkomna att skicka beställningen till eva_adler@hotmail.com eller bjorn.mortberg@gmail.com. Foie Gras kan hämtas under julmarknaden eller vid senare tillfälle efter överenskommelse. Missa inte att beställa inför decembers helger!

Till brocanten finns också möjlighet att skänka saker (dock inte skor, kläder och gamla böcker). Pocketböcker från de senaste två åren tar vi däremot gärna emot. Funderar ni på om det ni vill skänka passar på brocanten; ta en bild och skicka till Olof Andersson, ansvarig för brocanten, på olofcoldstream@gmail.com.

På 1:a Advent, den 3 december, är alla varmt välkomna till gudstjänst kl 16.00 i Holy Trinity i Nice (ej gudstjänst kl 11.00 på Villa Ingeborg). Efter gudstjänsten i Nice samlas vi utanför kyrkan för glögg och pepparkakor och det kommer säkert också att alltjämt gå att köpa varor från vårt matstånd.

Det är med andra ord mycket som ligger framför oss!  

Jag ser fram emot att möta er alla i församlingens olika aktiviteter, från gudstjänsterna till allsången!

Hälsningar

Eva L Adler

För Kyrkorådet

_______________________________________________________

FÖRSAMLINGSBREV OKTOBER 2023

Kära församlingsmedlemmar,

Här kommer ett kombinerat brev från kyrkoherde Ulf Franzén och kyrkorådet genom mig och vår sekreterare Kajsa Jonsson.

Vi befinner oss i förändringens tid. Allt i bibeln handlar i stort sett om förändring. Bibelns böcker berättar om hur Gud tilltalar människan på olika sätt. Ibland tilltalas enskilda människor, ibland ett helt folk. Gud kallar, uppmanar, tröstar, vädjar, älskar. Gud gör detta ”själv” eller genom ombud, till exempel genom profeterna. Tilltalet kan ske i såväl ord som i handling – men det är tilltal som är genomgående och dessa tilltal innebär i sig en förändring eftersom det griper in i den verkligheten som vi människor står i. Hela bibeln är full av berättelser som uttrycker att förändring är möjlig och att den ständigt sker, och att det är vad vi kan förvänta oss av framtiden. Den kristna församlingen har alltid kommit ur dessa förändringar starkare och genom förändringen har de troendes antal ökat. Vi har framtiden i våra egna händer och personligen ser jag vår församling härnere i södra Frankrike växa sig allt starkare över tid. Tillsammans hjälps vi åt med all den kompetens, volontäranda samt goda vilja som vi kan uppbjuda, på så sätt blir vi varandra till välsignelse och församlingen till gagn.

Jag sänder ett bibelord till er alla ifrån Johannesevangeliet 14:1

”Känn ingen oro. Tro på Gud, och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Skulle jag annars säga att jag går bort för att bereda plats för er?”

Ulf Franzén, vik kyrkoherde

Omorganisation som kommer påverka vår församling - Utlandsförsamlingarna kommer på sikt bli självförsörjande.

Den 9-10 oktober 2023 möttes medlemmar från kyrkoråden i Paris, Bryssel och Södra Frankrike och Monaco i Paris för att tillsammans med Svenska Kyrkan i utlandet (SKUT) diskutera samarbetsformerna för en ny pastoratsliknande enhet bestående av de tre församlingarna. Anledningen till att SKUT beslutat om en omorganisation av utlandskyrkan är framförallt Svenska kyrkans ansträngda ekonomi till följd av ett vikande medlemsantal. 

Den nya organisationsmodell som Kyrkostyrelsen (den Svenska kyrkans högsta beslutande organ) fattade beslut om den 10 maj 2023 innebär att vi kommer att ingå i en pastoratsliknande organisation med en kyrkoherde i Paris som kommer att vara utsänd från Sverige och församlingsherdar i Södra Frankrike och Bryssel som kommer att vara lokalt anställda men finansierade av SKUT. Men det är inte bara anställningsformerna som kommer förändras. Utlandsförsamlingarna förväntas bli helt ekonomiskt självförsörjande fram till 2028-2030.

Mötet gav oss möjlighet att lära känna de andra församlingarna och det fanns stora likheter, men också många stora skillnader. Vi arbetar alla ideellt och månar om våra respektive församlingar. Vi försöker tillsammans hitta lösningar och bidrar med kunskap och klokskap. Samarbetet mellan församlingarna kommer bli än viktigare i framtiden.

-Kyrkorådets ambition är att fortsätta verksamheten i församlingen på samma sätt som idag, med bibehållen verksamhet, fast med en lokalanställd församlingsherde. Men det kommer bli en stor utmaning i och med att församlingen kommer få kraftigt  minskade anslag från SKUT. En utmaning inför 2024 blir att finna ekonomiska förutsättningar för att kunna på kontinuerlig basis ha en kyrkomusiker knuten till vår församling, till glädje för oss alla.

Rekryteringen av ny församlingsherde pågår för fullt. De första intervjuerna hölls på Zoom i onsdags och vi ser fram emot fördjupade intervjuer kommande vecka, då vi från kyrkorådets  sida får möjlighet att beskriva och ”sälja in” vår fina församlingsverksamhet här nere i Södra Frankrike. Eftersom SKUT la ett stort antal tjänster under sommaren till olika platser har många kandidater sökt flera tjänster, inte bara till oss, så nu vill vi övertyga dem om att deras förstaval ska bli Södra Frankrike och Monaco. Tanken är att rekryteringen ska vara klar i tid till januari 2024 men det får vi återkomma till om det kommer att bli möjligt med hänsyn till kandidaternas uppsägningstider i nuvarande uppdrag m.m. 

Tack till alla som var med och firade Villa Ingeborgs 10-årsjubileum! Det blev en fantastisk lördag med ca 200 besökare som njöt och minglade till härliga jazztoner. Vid söndagens högmässa fick församlingen glädjen att återknyta kontakten med de tidigare prästerna Jonas Liljeqvist med hustru, Richard Aspegren och Carin Saracco.

Behållningen från lördagen till underhåll av Villa Ingeborg blev närmare 7 000 euro – ett stort tack till alla som på olika sätt bidrog till detta finna resultat. Nu ska det närmast putsas och målas på murar och balustraderna.

Med önskan om en fin helg och på återseende på söndag de som kan,

Eva L Adler o Kajsa Jonsson

För Kyrkorådet

___________________________________________________________-

FÖRSAMLINGSBREV SEPTEMBER 2023


Solen går sakta ner över Haut-de-Cagnes där jag sitter på min terrass i prästlägenheten på Rue Roubion och skriver detta första församlingsbrev.

Det har gått snart tre veckor sedan jag och min hustru landade här och jag började mitt arbete i församlingen. Min hustru har rest hem, men kommer snart tillbaka igen. Allt är nytt och förrättningarna har varit många och intrycken legio.
Men vilken spännande tid för församlingen tänker jag i mitt stilla sinne. Svenska kyrkan harutrett klart och nu satsas det framåt inom SKUT och vår församling i  södra Frankrike och Monaco är en av de församlingar som finns med i den satsningen.
Förutsättningarna är fantastiska enligt mitt förmenande med förnyad samverkan med Rivieraklubben och deras verksamhet samt nystart och utvecklande av vår egen för alla svenskar boende härnere på Rivieran.
Vi är också inne i en rekryteringsprocess av ny präst för en längre period härnere, fyra år, samt samtidigt söker vi musiker med ljus och lykta.

Nu på söndag 17/9 kl 11.00 har vi LinaTeir med oss som musiker. Kom och upplev henne i vår gudstjänst då hon inte bara är musiker utan en allkonstnär med egna visor och framträdanden i olika konstformer.


Den största och mest glädjande med den första tiden är dock ni, alla medlemmar, de möten vi haft och den glädje ni alla delgett mig och den framtidstro som nu ligger i stöpsleven föross alla. Jag kan knappt vänta – vi ses på söndag!

Med tillönskan om Guds rika Välsignelse hälsar
+ Ulf Franzén

__________________________________________________________-

Medlems- och  församlingsbrev från juli 2021 och framåt hittar du här 

Foto: Mateus Campos on Unsplash