Vägen till tro

Är du intresserad av att fundera över det du inte funderat över tidigare? Eller det du har funderat över mycket? Kanske är kursen Vägen till tro i Den Gode Herdens kyrka något för dig. Vi träffas 5 gånger.

Är du intresserad av verktyg för att möta livets obegripligheter, smärtor och glädjeämnen? Har du kanske ett barn i kyrkans verksamhet eller en tonåring som går i konfirmationsläsning och vill veta mera om hur man nuförtiden pratar om tron i Svenska kyrkan?

Då kanske den här korta kursen är nåt för dig?  Vi träffas 5 gånger.

Du kommer inte att få några färdiga svar, du kommer inte heller att få klart för dig om hur allting hänger ihop, du kanske har fler frågetecken när du gått kursen än innan, men en sak är säker, du kommer att ha varit med om intressanta samtal.

Du väljer själv hur mycket du vill läsa och förbereda dig för varje gång. Vill du bara vara med i samtalen är det helt ok. Var och en väljer själv hur mycket kraft och tid som vill läggas ned på teori.

För vem?

Kursen riktar sig till dig i yrkesverksam ålder 18-65 år. Vi har bara 13 platser, så först till kvarn får först mala. Om gruppen blir fulltecknad, kan du välja att sätta upp dig på väntelista och vara med hösten 2022.
Vi har Coronasäkrad placering, i en stor sal.

När?

Lördagar kl. 9:30-11:00
5 februari
5 och 19 mars
2 och 23 april

Var?

Den gode Herdens kyrka, Blåkullagatan 7, Helsingborg

Kostnad?

20 kronor/gång för kaffe/te, frukt och smörgås.

Vill du ha en Bibel (200 kr) och kursboken Den kristna trons hjärta av Marcus Borg (270 kr) kan du köpa det på kursen. Vill du inte köpa böckerna har vi referensexemplar, som du kan låna under träffarna.

Anmälan?

Du anmäler dig senast den 4 februari till Anna Eklund på mejl:
anna.eklund@svenskakyrkan.se

Har du frågor? Hör av dig till Anna Eklund på ovanstående mejl eller telefon: 042-18 90 37.