Ett antal konfirmander i sina vita kåpor tar en "groupie". Alla ler och riktar ögonen mot en mobiltelefon som en av dem håller upp.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Konfirmation

Livet är fullt av frågor. Vad är egentligen lycka? Vilket ansvar har jag för någon annan? Varför är det så orättvist? Finns Gud? Räcker det inte med att vara vacker på insidan? Vad är en bra människa? Är jag en bra människa? Kom så ställer vi frågorna tillsammans och försöker hitta våra svar. Här hittar du de grupper som finns i Sollefteå med omnejd.

Grupper med start 2023 och konfirmation 2024.

Årets grupper riktar sig till dig som är född -08 eller -09. Det vill säga du ska börja årskurs åtta eller nio till hösten.

Helggrupp finns i Sollefteå - Lördagsgruppen. Efterskolan-grupp finns i Junsele - Tisdagsgruppen. Det finns också möjlighet att konfirmera sig genom ett två veckor långt sommarläger i juni 2024 - Sommarkonfa 2024./Hoppas du hittar något för dig! 

PSSST!
Höstterminen 2024 bjuder vi in till en ”Efterskolan-grupp” i Ramsele. För er födda -09 och -10

Ett sätt att hitta dina svar

Vad du tror, vad som är viktigt för dig och vad du vill med ditt liv kan bara du ta ansvar för. Det första du kan göra är att fråga. Att söka dina egna svar. Genom att delta i en konfirmationsgrupp får du möjlighet att ställa dessa frågor och tillsammans med andra komma närmare svaren. Följ med på vår upptäcktsresa!

Konfirmand är du vanligtvis när du går i årskurs åtta

Texten ""Finns Gud?" målad med svart pensel.
Foto: Volontaire

Till hösten 2023 hoppas vi att du som då börjar årskurs åtta är med. I tisdagsgruppen i Junsele är du även välkommen om du går i nian. Är du medlem i någon av församlingarna inom Svenska kyrkan Sollefteå, får du en inbjudan per post. Du kan även  anmäla dig direkt här på vår hemsida. Vi ses!

Följande församlingar ingår i Svenska kyrkan Sollefteå: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden, Överlännäs.

Är du vuxen?

Det är aldrig försent att bli konfirmerad. Kontakta någon av våra präster så undersöker vi hur kan lösa det för dig.

VANLIGA FRÅGOR OM KONFIRMATION

Måste jag vara döpt?

Nej inte för att vara med under själva konfirmandtiden. För att bli konfirmerad i den avslutande konfirmationsgudstjänsten måste du vara döpt. Dopet kan då ske någon gång under konfirmandtiden. Konfirmationen är en bekräftelse av ditt dop oavsett om du döps som barn eller under konfirmandtiden.

Kostar det något?

Texten "Kan jag alltid vara mig själv?" målad med svart pensel.
Foto: Volontair

Nej det kostar inget att konfirmera sig.

Måste jag vara medlem i Svenska kyrkan?

Du kan vara med på träffarna och samtalen utan att vara medlem. Det räcker med att vara nyfiken. Om du sedan vill delta i själva konfirmationen döps du först och blir på så sätt medlem.

Måste mina föräldrar vara medlemmar?

Nej, konfirmationen har med konfirmanden och konfirmandens dop att göra.

Kan man konfirmeras som vuxen?

Självklart! Det är aldrig försent varken för dop eller konfirmation. Kontakta någon av våra präster.

En ledare och några ungdomar är ute och går.

Ung ledare

Efter konfirmationen då? Om man vill hänga kvar i vår verksamhet? Självklart finns det även något för er över 15.

Hitta konfirmation

Sök efter en konfirmationsgrupp som passar just dig.