Dop | Bröllop | Begravning

Din kyrka finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen. En manlig präst håller barnets hand.

Dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller är du vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Kanske livets första fest eller så en fest lite senare. Här hittar du mer om dopet i Sollefteås 12 församlingar.

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Vigsel

Att gifta sig är ett högtidligt ögonblick. Ett minne att vårda ömt och ta fram när det vardagslivet känns grått. Bröllopet och vigseln blir ett fint minne oavsett om man väljer en liten, intim ceremoni eller en stor tillställning med släkt och vänner.

En äldre kvinna har lagt sina händer på en kista. En kvinnlig präst håller handen på hennes rygg.

Dödsfall och begravning

Oavsett om döden kommer plötsligt eller varit väntad en tid är det lätt att hamna i såväl panik som handlingsförlamning. Vi har alla olika sätt att reagera i sorg. Inom Svenska kyrkan Sollefteå är vi vana att arbeta med människor i kris. Tveka inte att kontakta oss med dina frågor om död och begravning.

illustration föreställande ett @, en telefonlur, ett kuvert. För att illustrera på vilka sätt det går att nå oss.

Kontakt

Kontaktuppgifter till expeditioner och till övrig personal hittar du här.

Du vet väl om att ni kan ha dopet, bröllopet eller begravningen i en annan kyrka än den församlingskyrka som ni tillhör? Det går också bra att, i mån av plats, boka kyrkans samlingslokaler för bland annat dopfika, bröllopsmottagning och minnesstund.

Läs mer om våra kyrkor och lokaler via länk nedan. Har du frågor, kontakta expeditionen

Pastorsexpeditionen

 - när du vill boka dop, vigsel, hyra lokal, fråga något om din församlings verksamhet 0620-835 00, solleftea.pastorat@svenskakyrkan.se 

Post- och besöksadress: Kyrkvägen 18, 881 34 Sollefteå

Öppet: klockan 10-12, måndag till fredag
Reservation för helgdagar, aftnar och klämdagar.
Interiör från Boteå kyrka. Bilden är tagen från orgelläktare mot altare.

Kyrkor & lokaler

Välkommen till allas våra kyrkor! I Sollefteå pastorats tolv församlingar finns det fler än 20 kyrkobyggnader och kapell. I anslutning till dessa finns ofta även ett församlingshem.

Ett antal personer förser sig från ett bord med bröd, ost och bullar. En färggrann tulpanbukett pryder bordet till vänster

Församlingshem och gårdar

Mötas under festliga former efter ett dop eller en vigsel. Samlas till minnesstund efter en bortgången vän. I anslutning till alla våra kyrkor finns lokal som passar. Det finns även möjlighet att boka våra lokaler för egna aktiviteter