Två händer hålls fram. I händerna ligger vita lappar med ord skrivna i svart. Ord som gemenskap, livet, tvivel, Gud, tro, dela.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Verksamhet i församlingarna

Vill du prata om Gud med andra? Ta en promenad och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Bild från en friluftsgudstjänst i en skogsglänta. Flankerade av träd, grönska och stora stenar ser vi en kantor bakom en key-board, en präst samt gudstjänstdeltagare.

Gudstjänster | Andakter

Gudstjänster kan firas stort och pampigt eller som en sunds lugn och ro. Ibland kan du behöva det ena ibland det andra. Prova dig fram! Välkommen är du alltid.

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Barn & familj

I Sollefteås tolv församlingar finns en mängd aktiviteter för alla åldrar. Trygga mötesplatser för familjen, barnen eller alla tillsammans. Här hittar ni mer information om vår verksamhet.

En präst tröstar en person som precis tänt ett ljus för att sätta i ljusbäraren i en kyrka.

Någon att prata med

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Alla möter vi på svårigheter som vi behöver hjälp med att reda ut. Ett sätt kan vara att förutsättningslöst samtala med någon.

Två personer, en yngre kvinna och en äldre man, sitter i en soffa och samtalar med varandra. I förgrunden står en insamlingsbössa till Act Svenska kyrkan.

Engagera dig!

Längtar du efter ett sammanhang? Vad är du bra på? Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Här nedan finns några förslag. Hittar du inte det du söker, eller har du en idé om vad du kan göra, anmäl ditt intresse via volontärpoolen.

Vi ser ryggen på en körledare som dirigerar en kör.

Sjung i kör

Sjung för Guds, församlingens och din egen skull. Körsång är hälsosamt för såväl kropp som själ och här finns flera körer att välja på. Och du! Det kostar inget :)

Någon spelar cello.

Konserter | Musik

Här hittar ni alla musikevenemang och även de gudstjänster som erbjuder extra musik eller körsång. Utbudet är varierat och de allra flesta konserterna är gratis. Dessutom serveras de i de finaste konsertlokaler du kan tänka dig - våra kyrkor.

En pojke fingrar på siffrorna som används för att sätta upp på psalmtavlor.

Kyrka och skola

Kyrkan är en mångfacetterad byggnad och verksamhet fylld av historia, konst, traditioner och berättelser från när och fjärran. Hos oss finns utbildade pedagoger, präster och musiker som gärna samarbetar med skolorna i kommunen. Använd oss som resurs! Tillsammans skapar vi meningsfull samverkan.

Två personer håller varandra i hand.

Dop | Bröllop | Begravning

Din kyrka finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Konfirmation

Livet är fullt av frågor. Vad är egentligen lycka? Vilket ansvar har jag för någon annan? Varför är det så orättvist? Finns Gud? Räcker det inte med att vara vacker på insidan? Vad är en bra människa? Är jag en bra människa? Kom så ställer vi frågorna tillsammans och försöker hitta våra svar. Här hittar du de grupper som finns i Sollefteå med omnejd.

En grupp människor sitter och fikar vid ett vindskydd i skogen.

Mötas, umgås, utvecklas

Kyrka är mer än gudstjänst. Din lokala församling ordnar en mängd mötesplatser för samvaro, samtal, undervisning och glädje. Tillfällen till gemenskap där vi kan odla relationerna mellan varandra, Gud och det egna jaget är prioriterat i din församling. Välkommen att ta del av det vi erbjuder.