Foto: Magnus Aronson/IKON

Hösten 2021

Välkommen till Västerleds församling och en ny termin tillsammans med oss. Här hittar du information om höstens verksamheter i församlingen. Vi har något för alla åldrar.

Öppen förskola och Babycafé

Välkommen till Öppen förskola och Babycafé med ditt barn eller barnbarn! Vi träffas för att leka, sjunga, umgås, dela erfarenheter och lära känna varandra. Här hittar du våra öppettider.

För skolbarn: Kyrkis och miniorer

På Kyrkis och Miniorer erbjuds skaparverkstad, fri och organiserad lek med mera.

Messy Church

Ett annorlunda sätt att vara kyrka. Messy Church är en mötesplats för vuxna och barn som innehåller tid för skapande, gemenskap, andakt och middag. Yngre barn behöver sällskap av vuxen vid skapande och vid middagen. Allt är kostnadsfritt. Läs mer här!

Unga körer

Här hittar du information om alla barn- och ungdomskörer som finns i Västerleds församling. Välkommen att vara med och sjunga med oss!

Barn i gudstjänsten

Barn är alltid välkomna i gudstjänsten! I församlingen erbjuds babygudstjänst, småbarnsgudstjänst och familjemässa. Välkommen!

Ungdomsgruppen

Onsdagar kl. 19.00–22.00 i Gröna huset, 17 januari–29 maj 2024. Kom och umgås i Gröna husets sköna soffor! Det finns fika och olika saker att göra. Någon gång under kvällen firar vi en kort andakt. Det går bra att komma och gå som du vill. Mer information på @kyrkans på Instagram.

Killgrupp

En torsdag i månaden kl. 17.00-21.30 i Gröna huset våren 2024: 25 januari, 22 februari, 21 mars, 18 april, 16 maj. Vi börjar med matlagning och gemensam middag. Under kvällen pratar vi på olika sätt om självkänsla, identitet och andra livsfrågor, varvat med att vi gör andra saker, som att spela spel och pyssla. Mer information på @grabbarigh på Instagram.

Tjejgrupp

En måndag i månaden kl. 17.00–21.30 i Gröna huset våren 2024: 22 januari, 19 februari, 18 mars, 15 april, 13 maj. Vi börjar med matlagning och gemensam middag. Under kvällen pratar vi på olika sätt om självkänsla, identitet och andra livsfrågor, varvat med att vi gör andra saker, som att spela spel och pyssla. Mer information på @ghgaris på Instagram.

Fredagsöppet

Två fredagar har Gröna huset extraöppet för fredagsmys kl. 19.00–24.00. Fika, snacks, spel, film och annat roligt. Våren 2024: 8 mars och 26 april.

Ungdomsmässa

Välkommen till ungdomsmässa i Västerledskyrkan 20 september, 11 oktober, 8 november kl. 19.00 och Luciamässa 13 december kl. 21.00. Läs mer här!

Konfirmation i Västerleds församling

Konfirmationstiden är ett fantastiskt tillfälle att få dela tankar kring tro, liv och vad det innebär att vara människa. Här kan du läsa mer om konfirmationsalternativ och anmäla till konfirmation i Västerleds församling. Läs mer här! Anmälan till konfirmation 2024-2025 öppnar tisdag 7 maj kl. 20.00.

Dansmeditation

Vi rör oss till olika slags musik och rytm på ett kravlöst sätt i S:t Ansgars kyrka. Inga förkunskaper krävs. Här kan du läsa mer!

Väg till tro

Söker du ett sammanhang där du som vuxen kan samtala och reflektera över livsfrågor? Katekumenatet vänder sig till vuxna som är nyfikna på eller söker en tro eller vill fördjupa en tro som redan finns. Det finns också möjlighet till dop och konfirmation. Start 5 oktober i höst. Läs mer här!

Bokcirkel

Samtal om bokens innehåll utifrån tankar om tro och liv.

Film och existens

En mötesplats där vi ser på film och pratar om dess innehåll utifrån tankar om tro, liv och filmanalys. Efter filmen följer samtal med existentiella frågor som utgångspunkt. Här kan du läsa om höstens filmer!

Tikva - kristen meditation

Är du stressad, har ont eller bara behöver slappna av? Testa Tikva! Tikva är en träningsform som bygger upp självkänslan.

Så kan kyrkan stötta dig

Svenska kyrkan vill finnas som stöd för dig i behov av själavård, någon att tala med, i sorg och kamp. Välkommen att höra av dig!

Sjung i kör

Unga körer

Här hittar du information om alla barn- och ungdomskörer som finns i Västerleds församling. Välkommen att vara med och sjunga med oss!

Körer för vuxna

I Västerleds församling finns flera olika körer för vuxna, både för nybörjare och vana sångare. Det är utvecklande, roligt och bra för både kropp och själ att sjunga, särskilt tillsammans med andra!

Café Västerled varannan måndag

Varannan måndag kl 13.00–15.30 i Västerledskyrkan från 23 januari. Vi träffas för att fika, umgås, prata och ibland har vi program. Samtal om stort och smått. Andakt kl. 15.00. Välkommen!

Mötesplatser i vardagen

Gemenskap, samtal och glädje. Förgyll vardagen med att besöka någon av församlingens aktiviteter mitt på dagen. Här kan du läsa mer om Café Ansgar, Café Västerled och Handarbetscaféet i S:ta Birgitta.

Musik i höst

Musikgudstjänster och konserter

Nästan varje helg och ibland även under veckorna kan du lyssna på härlig musik i församlingens tre kyrkor. Här kan du läsa uppdaterad information om församlingens musikevenemang.