Foto: Henrik Mill

Svenska kyrkan <3 Pride

För Svenska kyrkan Västerås är det en självklarhet att vara en aktiv del av Västerås Pride! I år har ni möjlighet att gifta er i Regnbågsparken, och vi hoppas självklart du vill gå med oss i Pridetåget!

Varför ska man engagera sig i Pride? Jo, för att visa stöd för ett samhälle där alla människor får vara precis som de vill vara och mötas med respekt.

Gift er i Regnbågsparken! 

Västerås pride bjuder in till kyrklig eller borgerlig vigsel. I år finns vi på plats i Regnbågsparken (Vasaparken) under torsdagen den 27 juni. Här har ni mellan kl 16-19 möjlighet att gifta er på plats! Ingen föranmälan krävs och vi står för präst och musik. Vigseln är helt gratis. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan. Läs mer om Drop in-vigsel här!

Gå med oss i Pridetåget!

Lördagen den 29 juni går Svenska kyrkan Västerås med i det stora Pridetåget. Gå med oss!
Pridetåget startar vid Stora Torget kl 13. 
Samling för uppställning sker vid Stora torget från kl 12.
Observera att tiderna är ungefärliga.

Här kan du läsa mer om Västerås Pride.

Utanför Västerås domkyrka hissas Regnbågsflaggan flera gånger varje år, bl a i samband med Pride. 
Här kan du läsa biskop Åke Bonniers text, om varför det är viktigt för oss som kyrka att stå upp för en inkluderande mångfald.

Med regnbågens alla färger

För oss är det en självklarhet att stå upp och verka för ett samhälle där alla människor får vara precis som de vill vara och mötas med respekt. I Västerås finns därför till exempel regnbågskonfa och särskilda gudstjänster - Gudstjänst i regnbågens alla färger.

Regnbågskatedralen - i hjärtat av Västerås

Västerås domkyrka är en självklar och viktig del av Västerås. Den är också en Regnbågskatedral!