Foto: Pixabay

Konfaläger i fjällen

Gillar du att åka skidor och är sugen på ett snöigt konfaläger? Eller aldrig provat, men är sugen? Då kommer du gilla den här konfagruppen.

Vi inleder hela konfirmandåret med en kickoffträff där vi lär känna varandra och gör en riktigt rolig, teambildande, aktivitet på annan ort. Det blir en heldag med mycket skratt och fart.

En helg i månaden träffas vi i Rosenlundskyrkan, Bergshamra, 20 minuter söder om Norrtälje i riktning mot Åkersberga.

Under träffarna pratar vi om tro, livet och om kristendom. Vi ägnar oss åt massor av lekar, roliga aktiviteter, utmaningar men också djupare diskussioner, små projekt och ibland djupare frågeställningar som berör alla. Vi lär oss om bibeln, Jesus och viktiga saker relaterat till kyrkans kristna tro. Dessa träffar är förlagda till lördagar och på söndagen ses vi och firar barn- och ungdomsgudstjänst i Länna kyrka.

Under julledigheten åker vi till Hassela Ski Resort på skid- och snowboardläger. Vi åker buss upp tillsammans, umgås, äter gott och diskuterar kristendomen under veckan. Vi åker skidor så länge backarna håller öppet och åker sedan till vår stuga tillsammans. När vi inte är i backen firar vi andakter, äter lunch på restaurang och middagarna lagar vi tillsammans i matlag. Vi kommer göra en avstickare till Sundsvall en dag där vi bland annat kommer gå på äventyrsbadhus med stora vattenrushbanor och bubbelpool.

Lägret är ett ypperligt tillfälle att lära känna varandra bättre och knyta an till de träffar vi haft under hösten/vintern.

Aldrig åkt skidor? Det är absolut inget hinder.

Syftet med lägret är att alla ska ha roligt och umgås. På plats finns både skidskola och självfallet våra ledare som lär upp, så att även du känner dig trygg i backen. Skidhyra, Skipass och liknande bekostas av Svenska kyrkan.

Lägret är avgiftsfritt.



Start: Söndagen den 10 september
När: En helg i månaden, heldag på lördagen samt barn- och ungdomsgudstjänst på söndagen. Under året kommer vi även göra aktiviteter ihop med andra konfirmandgrupper i olika samarbeten. Däribland konfakampen och en volleybollturnering. Terminsschema kommer i höst.
Var: Rosenlundskyrkan, Bergshamra
Läger: 2-7 januari, Hassela Ski Resort
Konfirmation: Länna kyrka, 21 april 2024
Kontakt:
Emil Svenungsson, barn- och ungdomsledare
073-564 10 91, emil.svenungsson@svenskakyrkan.se