Ceremoniplatser utomhus

Nu erbjuder vi ceremoniplatser utomhus. Platserna har utrymme för grupper upp till 30 sittplatser, och obegränsat antal stående under bar himmel.

Dessa platser, försedda med katafalk, täcks vid ceremonitillfället av en tältduk för att skydda mot sol såväl som regn. Platserna passar både för begravning enligt Svenska kyrkans ordning och för borgerlig begravning.

Ceremoniplatserna kan bokas helgfri tisdag-fredag, och bokas hos pastorsexpeditionen (013-30 35 50), gällande begravning enligt Svenska kyrkans ordning, eller hos griftegårdsexpeditionen (013-30 36 00) gällande borgerlig begravning.

Observera att platserna endast är avsedda för ceremonier, vilket innebär att det inte är möjligt att arrangera en efterföljande minnesstund där. Elpiano, ljudanläggning och klappstolar finns att tillgå.

Man bör även vara medveten om att livet på griftegårdarna fortgår under ceremonin. Det kan till exempel vara en annan gravsättning som pågår en bit bort eller någon som planterar och sköter om sin grav, även ljud från flygplan kan förekomma och så vidare. En del kan uppleva saker som dessa som störande så det är viktigt att vara införstådd med att en begravningsplats räknas som allmän parkmark och att livet fortgår där.

Har du frågor och funderingar kontakta gärna griftegårdsexpeditionen (013-30 36 00).

 

Kontakta oss

Griftegårdsexpeditionen

Öppettider
10.00-12.00 och 13.00-15.00
Telefon: 013 - 30 36 00
linkoping.griftegard@svenskakyrkan.se

Hos griftegårdsexpeditionen kan du boka borgerlig begravning och även få svar på frågor som gäller gravplatser, gravskick eller gravskötsel. Har du funderingar kring kyrklig begravning är du välkommen att kontakta pastorsexpeditionen nedan.

Pastorsexpeditionen

Öppettider
10.00-12.00 och 13.00-15.00
Telefon: 013-30 35 50
linkoping.pastorsexpedition@svenskakyrkan.se

Hos pastorsexpeditionen kan du boka dop, vigsel och kyrklig begravning, samt lokal för t.ex. dopkaffe och minnesstund. Om du har frågor om dop, konfirmation, vigsel eller begravning och vill samtala med präst så kan du kontakta din församling. 

Besöksadress

Ågatan 40 i centrala Linköping