PREP-kurs i Fässberg, Mölndal

PREP (Prevention and Relationship Enhancement Program) är en friskvårdskurs för parrelationer. I kursen läggs fokus på kommunikation, förväntningar och problemlösning. Ni går kursen som par, inget privat delas i gruppen, alla samtal sker endast med din partner. Mer info & anmälan nedan.

En friskvårdskurs för parrelationer - med fokus på kommunikation

PREP är friskvård för parrelationer och ett sätt att öka möjligheterna för en positiv utveckling av förhållandet och minska risken för låsta och destruktiva konflikter. Metoden bygger på mer än 25 års vetenskaplig forskning om parrelationer. 
PREP handlar om att stärka och utveckla förhållandet och ge enkla och effektiva redskap för bättre kommunikation. Det ni som par delar med varandra stannar hos er och inget delas i storgrupp.

Kursen går igenom olika teman som ger dig och din partner konkreta verktyg för livet tillsammans och innebär samtidigt också en personlig utveckling.
Ni delar aldrig något i helgrupp. 

PREP-kursen vänder sig till alla par som har bestämt sig för att leva tillsammans och som vill satsa på att stärka sin relation. PREP-konceptet är politiskt och religiöst neutralt och metoden kan tillämpas i alla parförhållanden.
PREP är ett pedagogiskt förebyggande program - inte terapi - och lämpar sig därför inte för par som befinner sig i kris.

Vem ligger bakom PREP?

PREP kommer ursprungligen från USA, där professorerna Howard Markman, Susan Blumberg och Scott Stanley utvecklat metoden på basis av omfattande forskning under 25 års tid. Därifrån har den senare tagits till Modum Bads Samlivssenter i Norge 1999, som anpassat den efter skandinaviska förhållanden. PREP-kursen i Mölndal sker i samarbete mellan Svenska kyrkan och Sensus studieförbund.

Kurs Hösten 2024 - utan övernattning

Hösten 2024 ges en kurs UTAN övernattning. 
Datum: Tre vardagskvällar, samt träff under helg dagtid.
Kostnad för er som par: 500kr / par (tack vare det enklare upplägget).
I kostnaden ingår kursmaterial samt fika/mat på träffarna.
Datum uppdateras inom kort.

Kurs Våren 2025 - med övernattning

Om du funderar på hur din relation ska hålla långsiktigt – och vill att den ska göra det: Då kan PREP ge dig hjälp och verktyg.

Deltagare PREP-kurs

Våren 2025 ges en kurs MED hotellövernattning.
Datum: 
- Tre måndagskvällar, kl. 18-21
- Samt övernattning på hotell fredag - lördag.
Kostnad för er som par: 3500kr /par
I kostnaden ingår fika/mat, hotellövernattning, samt kursmaterial.
Datum uppdateras under hösten 2024.

Var ges kursen?

Vid samtliga träffar samlas vi i Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3B i Mölndal. På kurs med övernattning sker den på hotell/kursgård relativt nära Mölndal.

Anmälan

Det finns plats för 8 par i kursen och först-till-kvarn gäller.
Anmälan behövs och görs via formuläret nedan. Det går redan nu att anmäla sig till nästa kurs.  Om kursen blir fulltecknad finns möjlighet att placeras i kö. Vi hör i så fall av oss när nästa kurs blir av.

Uppgifterna kommer att sparas ett halvår efter kursen i enlighet med GDPR för att administrera gruppen.

Anmälan till nästa PREP-kurs.

KONTAKTUPPGIFTER TILL ER BÅDA

ÄR DET OK ATT ER ATT MEDVERKA PÅ BILD I FÖRSAMLINGENS INFORMATIONSKANALER? (Webbsida, blogg, facebook, instagram, folder osv)

I och med denna anmälan till PREP-kursen godkänner vi de ekonomiska åtagandet som är förknippat med gruppen. För att kunna genomföra och administrera er deltagande i gruppen kommer vi att behandla era personuppgifter i våra system. Läs mer på: www.svenskakyrkan.se/molndal/personuppgiftshantering

Citat från Prep-kurs

Röster från deltagare som varit med på kursen i Mölndal.